Düşündürücü
Yetkin
İnsanlık basit bir doğa olayı ile ölmeyi bıraktığı zaman ha bir de açlığı ve susuzluğu gideren hap çıktığı zaman dediklerin olabilir.
Hiçbir insanın amacı yok demek doğru bir şey değil. Zira bunu yazarken de bir amaç için yazıyorsunuz. Nedir bu amaç? Konu sahibine hayatta amacın olmadığını kanıtlamak amaçlı. Hayatta amaç vardır, fakat amaçlarımız önemlidir ya da önemsizdir tartışmalı bir şeydir bence. Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben insanlığın ilerleyen yıllarını görmek istiyorum ve bir sorunla karşılaştığımız zaman ne yapacağız, bunu görmek istiyorum. Ama başka birisi ise eninde sonunda öleceksek bunun bir mantığı yok diyebilir. Aynı mantıkla, eninde sonunda öleceksek birçok forum üyesi neden sabah kalkınca işine ya da okuluna gidiyor? Sonuca gelirsek, amaç vardır, amaçlarımız gereklidir ya da gereksizdir bu konu tartışma konusu olabilir.Hiç bir insanın amacı yok (kendi görüşüm) günün sonunda öldüğün zaman seni ne milyon doların ne kuru ekmeğin kurtaracak, tabii ki zengin olmak senin yararına olur yaşadığın süre boyunca. Asıl problem bizim gibi işçi sınıfı insanların yaşam amacı değil, bizi yöneten üst sınıfların yaşam amacı çünkü biz onların istediğine göre hareket eder, onların istediğine göre kalkar, işe gider, okula gider, yemek yer, uyuruz her ne kadar farketmezsenizde hepimiz birer kuklayız din olsun ideoloji olsun bunların hepsi bizi yöneten şahıslar tarafından oluşturuldu, son zamanlarda dünyada kaos artmakta peki neden? çünkü onların istediği şey tam olarak bu.
Hayattaki amaç ile benim buraya yazdığım yorumu aynı kefeye koymak mantıklı değil.Hiçbir insanın amacı yok demek doğru bir şey değil. Zira bunu yazarken de bir amaç için yazıyorsunuz. Nedir bu amaç? Konu sahibine hayatta amacın olmadığını kanıtlamak amaçlı. Hayatta amaç vardır, fakat amaçlarımız önemlidir ya da önemsizdir tartışmalı bir şeydir bence. Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben insanlığın ilerleyen yıllarını görmek istiyorum ve bir sorunla karşılaştığımız zaman ne yapacağız, bunu görmek istiyorum. Ama başka birisi ise eninde sonunda öleceksek bunun bir mantığı yok diyebilir. Aynı mantıkla, eninde sonunda öleceksek birçok forum üyesi neden sabah kalkınca işine ya da okuluna gidiyor? Sonuca gelirsek, amaç vardır, amaçlarımız gereklidir ya da gereksizdir bu konu tartışma konusu olabilir.
Siz bu yorumu zorla mı yaptınız?Hayattaki amaç ile benim buraya yazdığım yorumu aynı kefeye koymak mantıklı değil.
Dünya’da 8 milyar insan varsa 7 milyarın amacı okumak, iş sahibi olmak, çocuk sahibi olmak, ölmek geriye kalan 1 milyar ise farklı amaçlara sahip günün sonunda ne oluyor? dünya dönmeye devam ediyor. Sen her ne kadar kendini özgür sansanda hiç bir zaman özgür değilsin, belki zengin olmak için harcadığın seneleri bir başkası 10 günde zengin olarak ya da doğuştan zengin olarak kazanacak, yapmak istediklerin amaç değil ZORUNLULUK, hayatta kalma isteği sistemin sana dayattığı şey.
Ben hala amaçların dışına çıktığımızı sanmıyorum. İnsanlar var oldukları zamandan beri savaşmadığı zaman dilimi yok. Her zaman bir şeylerin kavgasını yapmışız, kendi türüne ve diğer türlere zarar vermişiz. Ama sadece zarar da vermemişiz, olumlu yönde gelişen ve değişen birçok durum da var. Hala amacımız hayatta kalmak ve bu süre zarfında neslimizin devamlılığını sürdürmek.Herkese merhaba, umarım iyisinizdir. Sizce de insan artık hayat amacının dışına çıkmış olabilir mi? İnsan, doğası gereği amacı hayatta kalmak. Belirli içgüdülerimiz bize bunu sağlıyor. Ancak son zamanlarda özellikle sanayi devrimlerinden sonra insan, artık hayat amacının dışına çıkmış durumda. Hem kendi türüne zulüm eden, hem de bir hiçlik uğruna savaşlar yapar oldu. Bazen oturup, "benim hayat amacım ne?" diye kendime soruyorum. Lakin bir cevap bulamıyorum. Çünkü yaşadığımız yüzyılda yaşamanın pek bir amacı kalmadı. Bu kapitalizm dünyasında hep üsttekiler için kendini feda edeceksin ya da bir şeyler başarmaya uğraşacaksın. Eninde sonunda yine o toprağa gireceksin. Eskiden olsa insanoğlu'nun bunları düşünmeye bile vakti olacağını düşünmüyorum. Yazdıklarıma katılırsınız veya katılmayabilirsiniz. Sizlerle de tartışmak isterim.
Bu mantıkla bakarsan gidip katliamda yapabilirsin kendi özgür iradenle?