Hiç bir insanın amacı yok (kendi görüşüm) günün sonunda öldüğün zaman seni ne milyon doların ne kuru ekmeğin kurtaracak, tabii ki zengin olmak senin yararına olur yaşadığın süre boyunca. Asıl problem bizim gibi işçi sınıfı insanların yaşam amacı değil, bizi yöneten üst sınıfların yaşam amacı çünkü biz onların istediğine göre hareket eder, onların istediğine göre kalkar, işe gider, okula gider, yemek yer, uyuruz her ne kadar farketmezsenizde hepimiz birer kuklayız din olsun ideoloji olsun bunların hepsi bizi yöneten şahıslar tarafından oluşturuldu, son zamanlarda dünyada kaos artmakta peki neden? çünkü onların istediği şey tam olarak bu.
Hiçbir insanın amacı yok demek doğru bir şey değil. Zira bunu yazarken de bir amaç için yazıyorsunuz. Nedir bu amaç? Konu sahibine hayatta amacın olmadığını kanıtlamak amaçlı. Hayatta amaç vardır, fakat amaçlarımız önemlidir ya da önemsizdir tartışmalı bir şeydir bence. Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben insanlığın ilerleyen yıllarını görmek istiyorum ve bir sorunla karşılaştığımız zaman ne yapacağız, bunu görmek istiyorum. Ama başka birisi ise eninde sonunda öleceksek bunun bir mantığı yok diyebilir. Aynı mantıkla, eninde sonunda öleceksek birçok forum üyesi neden sabah kalkınca işine ya da okuluna gidiyor? Sonuca gelirsek, amaç vardır, amaçlarımız gereklidir ya da gereksizdir bu konu tartışma konusu olabilir.

Hiçbir insanın amacı yok demek doğru bir şey değil. Zira bunu yazarken de bir amaç için yazıyorsunuz. Nedir bu amaç? Konu sahibine hayatta amacın olmadığını kanıtlamak amaçlı. Hayatta amaç vardır, fakat amaçlarımız önemlidir ya da önemsizdir tartışmalı bir şeydir bence. Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben insanlığın ilerleyen yıllarını görmek istiyorum ve bir sorunla karşılaştığımız zaman ne yapacağız, bunu görmek istiyorum. Ama başka birisi ise eninde sonunda öleceksek bunun bir mantığı yok diyebilir. Aynı mantıkla, eninde sonunda öleceksek birçok forum üyesi neden sabah kalkınca işine ya da okuluna gidiyor? Sonuca gelirsek, amaç vardır, amaçlarımız gereklidir ya da gereksizdir bu konu tartışma konusu olabilir.
Hayattaki amaç ile benim buraya yazdığım yorumu aynı kefeye koymak mantıklı değil.

Dünya’da 8 milyar insan varsa 7 milyarın amacı okumak, iş sahibi olmak, çocuk sahibi olmak, ölmek geriye kalan 1 milyar ise farklı amaçlara sahip günün sonunda ne oluyor? dünya dönmeye devam ediyor. Sen her ne kadar kendini özgür sansanda hiç bir zaman özgür değilsin, belki zengin olmak için harcadığın seneleri bir başkası 10 günde zengin olarak ya da doğuştan zengin olarak kazanacak, yapmak istediklerin amaç değil ZORUNLULUK, hayatta kalma isteği sistemin sana dayattığı şey.

Hayat çok anlam yüklenecek bir şey değil, ben seçmedim bu yolculuğa katılmayı.
Eğer seçme imkanım olsa hiç gelmek istemezdim, ama yolun sonuna kadar gideceğiz mecbur.

Hayattaki amaç ile benim buraya yazdığım yorumu aynı kefeye koymak mantıklı değil.

Dünya’da 8 milyar insan varsa 7 milyarın amacı okumak, iş sahibi olmak, çocuk sahibi olmak, ölmek geriye kalan 1 milyar ise farklı amaçlara sahip günün sonunda ne oluyor? dünya dönmeye devam ediyor. Sen her ne kadar kendini özgür sansanda hiç bir zaman özgür değilsin, belki zengin olmak için harcadığın seneleri bir başkası 10 günde zengin olarak ya da doğuştan zengin olarak kazanacak, yapmak istediklerin amaç değil ZORUNLULUK, hayatta kalma isteği sistemin sana dayattığı şey.
Siz bu yorumu zorla mı yaptınız?

Kendimizi yok etmemize çok az kaldı, hayat amacımızdan sapalı bana kalırsa en az 150 yıl önce başlamıştı bile. Yeni dünya düzeni ile yerleşmiş olan modern kölelik zaten zirvede. Ancak benim "boşluk" olarak adlandırdığım insanların sayısı daha fazla arttı, işten eve evden işe, gerek ekonomik gerek dopamine bağlı hiçbir hobisi olmayan, kolaya kaçan, tüketen insanların sayısı çok çok fazla.

Birkaç sene içerisinde de zaten büyük savaş çıkacak. Bu nüfusun da düşmesi gerekiyor, çünkü şu anki yaşayış şeklimiz bu nüfusa uygun değil. Dünya daha iyi bir düzende 15 milyar insanı bile kaldırabilir, ama biz bu dünyanın virüsüyüz.

Half-Life 2 belgeseli vardı Makine kanalında, o belgeselde çok iyi bir söz vardı.

"Ateşi icat ettikten sonra oturup durmalıydık."

Herkese merhaba, umarım iyisinizdir. Sizce de insan artık hayat amacının dışına çıkmış olabilir mi? İnsan, doğası gereği amacı hayatta kalmak. Belirli içgüdülerimiz bize bunu sağlıyor. Ancak son zamanlarda özellikle sanayi devrimlerinden sonra insan, artık hayat amacının dışına çıkmış durumda. Hem kendi türüne zulüm eden, hem de bir hiçlik uğruna savaşlar yapar oldu. Bazen oturup, "benim hayat amacım ne?" diye kendime soruyorum. Lakin bir cevap bulamıyorum. Çünkü yaşadığımız yüzyılda yaşamanın pek bir amacı kalmadı. Bu kapitalizm dünyasında hep üsttekiler için kendini feda edeceksin ya da bir şeyler başarmaya uğraşacaksın. Eninde sonunda yine o toprağa gireceksin. Eskiden olsa insanoğlu'nun bunları düşünmeye bile vakti olacağını düşünmüyorum. Yazdıklarıma katılırsınız veya katılmayabilirsiniz. Sizlerle de tartışmak isterim.
Ben hala amaçların dışına çıktığımızı sanmıyorum. İnsanlar var oldukları zamandan beri savaşmadığı zaman dilimi yok. Her zaman bir şeylerin kavgasını yapmışız, kendi türüne ve diğer türlere zarar vermişiz. Ama sadece zarar da vermemişiz, olumlu yönde gelişen ve değişen birçok durum da var. Hala amacımız hayatta kalmak ve bu süre zarfında neslimizin devamlılığını sürdürmek.

Elbette bu söylediklerim değişmediğimiz anlamına gelmiyor. Çok değiştik. Artık daha da acımasız bir hal aldık. Modern olsak dahi içimizdeki modern olmayabiliyor bazen.

Kapitalizm dünyası dediğiniz dünya aslında insanoğluna en uyumlu olan dünyadır benim gözümde. İnsanlar her zaman bir şeyler başarmaya çalıştı ve birçok farklı olayı yaşadı. Kişinin kendine özel mülkü vardır, kişi büyükse küçükleri yutar, güçlü olduğu için de daha etkili bir insan olur gibi gibi. Eskiden insanlar ne diye savaşıyordu? Daha fazla toprak sahibi olmak için ve daha güçlü olmak için değil mi? Günümüz dünyasına alışmak zor biliyorum fakat alışmak dışındaki yöntemler ciddi manada sıkıntılı bence. Gene de bunu istemiyorsanız sistemi değiştirmek istiyorsanız sistemin parçası olmalısınız. Selamlar.

Siz bu yorumu zorla mı yaptınız?
Bu mantıkla bakarsan gidip katliamda yapabilirsin kendi özgür iradenle?

Sen şu an bir karınca kadar önemsizsin ve anonimsin ve evet eğer seni yönetenleri eleştirirsen yarın kapına gelirler hangi ülkede olursan ol “demokrasi” bir yalandır ve hiç bir ülkede demokrasi yoktur örneklerini demokrasi ülkesi denilen Amerika’da görüyoruz internet sayesinde insanlar daha özgürleşmeye başladı hop sonra ne oldu sence? Sansür, siber suçlar, kullanım politikaları adı altında tekrar özgürlüğünü elinden aldılar tabii yine fark etmeden ve sessizce.

Kendi hür iradesiyle internete yazı yazıp iki gün sonra ölü bulunan insan çok.

Dediğim gibi hayır bu yorumu zorla yapmadım ama sen Adana’da bir mahalleye gidip Adidas takımlı kekolar ile kendi hür iradenle Tanrının varlığını tartışırsan ne olur? kafana iki kurşun sıkarlar, cahili yönetmek kolay iş cahil kalmamız için ellerin geleni yapıyorlar.

Son düzenleme: