Hayatının değerini anladığında olgunlaşır. Bir insan kendisine saygı duymuyorsa her ne yaşarsa yaşasın hepsine alışır ve yoluna bakar, böylece yaşanan onca tecrübe; ders çıkarılmamış birer anılar olurlar. Ders çıkarmayı ve değeri bilmeyi öğrendiğinde olgunlaşır insan.
Detaylar
Kim cevapladı?İçki zaten alkollü içecekleri temsil ediyor. Alkollü içki garip olmuş.Bilimsel olarak 21. O zaman beyin gelişimi duruyor. O yüzden ABD'de alkollü içki alma yaşı 21.
Reis ayrana Milli içki diyordu. Aynı zamanda içki ille alkollü içecek demek değildir. Adından da anlayacağınız gibi içecek demek aslında. Sonradan alkole evrilmiş.İçki zaten alkollü içecekleri temsil ediyor. Alkollü içki garip olmuş.
Bana göre olgun insan benim gibidir. Yaşıyla değil, yaşadıkları ve tecrübeleriyle konuşur. Olgun insan; yaşadıklarından ders çıkaran, sabreden ve derin düşünen kişidir. Olgun insan, düşünceleriyle, konuşmalarıyla, yaşadıklarıyla ve sabrıyla kendini zaten belli eder. İnsan acı çektiğinde, pişmanlık duyduğunda, sabrettiğinde ve bazı şeyleri gerçekten kavradığında olgunlaşır. Ve unutulmamalıdır ki, olgunlaşmak her insanın harcı değildir.
Hocam bir şey danışabilir miyim size.
yusufumm07
Üstün
Bazısı hiç olgunlaşmaz Yakın bir tanıdığım var Oğlu babasından daha olgun mesela ne zaman meselesi 35 yaşına geldi mi başlıyor olgunlaşma.
Sizce olgunluk yaş ile mi gelir? Yoksa yaşanmışlıkla ve tecrübeyle mi gelir? Olgun bir insanın özelliklerini tek tek çıkarıp bi' kağıda yazacak olsaydınız, bu özellikler ne olurdu? Veya, "bu kişi, olgun insan tanımının vücut bulmuş halidir" diye parmakla gösterebileceğiniz bir ünlü kişisi var mı? Olgun insanı nasıl tanımlarsınız? İnsan ne zaman olgunlaşır? Olgun bir insan olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Ben ne yapıyorum diye oturup düşünmeye başladığı vakit insan olgunlaşmaya başlar bence.
Hakan Yusuf
Yetkin
Bana göre olgunlaşmanın yaşı yoktur, tecrübeye bağlıdır, çünkü 60 yaşında köyde büyümüş olup bazı gelişmelerden haberi olmazken 30 yaşındaki şehirde yaşamış insan daha tecrübeli olabilir tecrübe edindikçede insan daha akıllı düşünmeye başlar. Yeri örnek olarak verdim kesinlikle köyde yaşamış insanları küçümsediğimden falan değil bunun tam terside olabilir aslında kişinin kendisine bağlıdır.
RockyHighway79
Üstün
Sen gerçekten 15 yaşında mısın? Çok erken farkına var mışsın bazı şeylerin.Hayatının değerini anladığında olgunlaşır. Bir insan kendisine saygı duymuyorsa her ne yaşarsa yaşasın hepsine alışır ve yoluna bakar, böylece yaşanan onca tecrübe; ders çıkarılmamış birer anılar olurlar. Ders çıkarmayı ve değeri bilmeyi öğrendiğinde olgunlaşır insan.
Yeni konular
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-
Giyim Casio saatlerde %10 indirime ek 300 TL kupon fırsatı
- Caner Uncu
-
-
-