Aynen oyle.Kredi, taksit gibi şeyler parası olmayan kişilerin normalde erişemeyeceği, erişmemesi gereken şeyleri alması için değil alabileceği şeyleri daha ekonomik olarak alması için kullanması gereken araçlardır.
Munakasanin sebebi yanit verdigim arkadasin KS'nin "Ben nakit olmazsa almam" dedigi kisimdaki "ben" kismini genele dayatildigini dusunmesi ve genel olarak bu tarz yasam stillerini karsilayamayacak insanlarin, bu yasam stillerine bu paralari harcamak icin kredi ve taksitleri kullanmalarina olan elestiriyi de yine genele bir kredi/taksit kullanim elestirisi sanmasi uzerine dogmus bir munakasa.Münaşakanın tamamını okumadım ama bir noktada haklısınız.
Son uc mesajimda durumun bu olmadigini, bu yasam stillerini karsilayabilecek insanlarin taksit ve kredi secimlerinin elestiri konusu olmadigini, konunun bu yasam stiline odeyemeyecegi agir borclar altinda erisen insanlarin elestiri konusu oldugunu anlatmaya calistim.
Ama arkadas o kadar hizli havadan nem kapti ki, elestirinin odagi sanki kendisinin de dahil oldugu gucu dahilinde taksitli alisveris yapanlar grubu oldugunu sanarak hemen harlandi. Yeterince okumamasina veriyorum.
Yoksa gucu yeteni niye elestireyim canim. Gucu yeten istedigini alsin. Istersen 700 tane de kart cikartsin. Elestirim hic bi zaman gucu yetene degildi.
Son düzenleme: