RamKokusuSeven

Becerikli
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, benim hayallerim ve hedeflerim var. Mesela felsefe ile ilgilenmek, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerini kurmak, yazar olmak gibi. Başka bir hayalim ise robot, oyun, uygulama, uzay gibi konularda teknoloji şirketleri açmak ve dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olmak. Diğer hayalim yazar olmak ve kitabın dizisi çekilip başrolde benim oynamam mesela. Bunları sınıf arkadaşlarıma anlattığımda "Aynen, geçersin.", sonra "Yaparsın kanka, sen kesin." gibi laflar söylüyorlar. Bunlar benim onurumu kırıyor. Hatta bir kere Instagram'da GYM videolarını beğendim diye dalga geçilmişti, kilolu olduğum için. Ne yapacağım? Görmezden gelmek zor oluyor. Bu olaylar sürekli değil, ben hayallerimden bahsedince olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu kişi yüksek hayaller kurar ama neredeyse hiçbiri, türlü sebepler dolayısıyla hedefine ulaşamaz. Böyle hedefleri muhtemelen ilk defa duymuyorlar; zorbalamaya eğilimleri varsa seni aşağılama fırsatını kaçırmazlar. Kendileri adına bunları imkânsız gördükleri için, senin üzerinden kendi egolarını tatmin ediyorlar. Sen daha lise çağına bile geçmemiştin yanlış hatırlamıyorsam; o kadar çok şeyi yapabilme imkânın ve zamanın var ki kardeşim… hedeflerin varsa onlara ulaşmaya çalış. Hedef dediğin, uğruna çalışılan ve çaba gösterilen şeydir. Kendi yoluna bak; zamanı gelince anlayacaksın ki aslında onların hepsi senin hayatında figüranmış. Bu arada, adamakıllı ve gerçekten güvenebileceğin biri olmadığı sürece; asla hayallerinden ve hedeflerinden birilerine bahsetme. Yaptığın zaman anlayacaklar zaten.

Lisede ciddiye aldığın tipleri üzerinden biraz vakit geçip tekrar düşününce kendine kızıyorsun. Hiçbirini görmeyeceksin ki hayatın boyu, lise hayatının çok kısa bir evresi.
Lise olsam bari. Belki daha zeki insanlarla karşılaşırdım.

Çoğu kişi yüksek hayaller kurar ama neredeyse hiçbiri, türlü sebepler dolayısıyla hedefine ulaşamaz. Böyle hedefleri muhtemelen ilk defa duymuyorlar; zorbalamaya eğilimleri varsa seni aşağılama fırsatını kaçırmazlar. Kendileri adına bunları imkânsız gördükleri için, senin üzerinden kendi egolarını tatmin ediyorlar. Sen daha lise çağına bile geçmemiştin yanlış hatırlamıyorsam; o kadar çok şeyi yapabilme imkânın ve zamanın var ki kardeşim… Hedeflerin varsa onlara ulaşmaya çalış. Hedef dediğin, uğruna çalışılan ve çaba gösterilen şeydir. Kendi yoluna bak; zamanı gelince anlayacaksın ki aslında onların hepsi senin hayatında figüranmış.
Teşekkür ederim size hocam bana motivasyon verdiniz. Doğru hatırlamışsınız bu sene 13 olucam birkaç ayım kaldı :D Onlar 13 yaşında girdiler sınıftakilerin çoğu benim gibi onlarında ergenliği başlamıştır bence. Bu önümdeki zamanı çok iyi değerlendirmek istiyorum.

Hocam ben bahsetmesem bile hocalar soruyo bende diyorum.

Lise olsam bari. Belki daha zeki insanlarla karşılaşırdım.

Teşekkür ederim size hocam bana motivasyon verdiniz. Doğru hatırlamışsınız bu sene 13 olucam birkaç ayım kaldı :D Onlar 13 yaşında girdiler sınıftakilerin çoğu benim gibi onlarında ergenliği başlamıştır bence. Bu önümdeki zamanı çok iyi değerlendirmek istiyorum.

Okuldaki öğretmenlerine de başka şeyler söyle.

Selamlar, benim hayallerim ve hedeflerim var. Mesela felsefe ile ilgilenmek, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerini kurmak, yazar olmak gibi. Başka bir hayalim ise robot, oyun, uygulama, uzay gibi konularda teknoloji şirketleri açmak ve dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olmak. Diğer hayalim yazar olmak ve kitabın dizisi çekilip başrolde benim oynamam mesela. Bunları sınıf arkadaşlarıma anlattığımda "Aynen, geçersin.", sonra "Yaparsın kanka, sen kesin." gibi laflar söylüyorlar. Bunlar benim onurumu kırıyor. Hatta bir kere Instagram'da GYM videolarını beğendim diye dalga geçilmişti, kilolu olduğum için. Ne yapacağım? Görmezden gelmek zor oluyor. Bu olaylar sürekli değil, ben hayallerimden bahsedince olabiliyor.
Bence takma kafana, boş ver; sen hayalini gerçekleştirmek için çabala. Zamanında Fatih Sultan Mehmet'i de anlamadılar; Atatürk de zamanında anlaşılmamıştı ama ne yaptılar? Hayalleri için çabaladılar, başarılı oldular. Zaten hedefi olan adamı çoğu insan sevmez.

Basit hayaller söyle ya da onların alay edebileceği hayallerden ziyade rahatsız olacakları hayallerden bahset. Ne bileyim birisi mesela senle çok fazla alay ediyorsa atıyorum Ahmet. " Ahmet sokakta dilencilik yaparken ona sadaka verme hayalim var." dersin.