RamKokusuSeven 10

Uzman
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, uzun süredir gördüğüm ve hep konuştuğum bir konudan bahsedeceğim: Hristiyanlık ve diğer dine mensup insanlara saygısızlık. Sosyal medyada, çevrede, sınıfımda görüyorum bunları. Diyorlar sınıfımda "Hristiyanlar vatan hainidir." Ya da diyorlar ki "Ateistiz kanka, çok havalıyız." diye dalga geçiyorlar. Hristiyanlar da Allah'a inanıyor, sadece görüşleri farklı. Yahudiler için de böyle. Neden böyle? Ülkemiz neden düşüncesiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, uzun süredir gördüğüm ve hep konuştuğum bir konudan bahsedeceğim: Hristiyanlık ve diğer dine mensup insanlara saygısızlık. Sosyal medyada, çevrede, sınıfımda görüyorum bunları. Diyorlar sınıfımda "Hristiyanlar vatan hainidir." Ya da diyorlar ki "Ateistiz kanka, çok havalıyız." diye dalga geçiyorlar. Hristiyanlar da Allah'a inanıyor, sadece görüşleri farklı. Yahudiler için de böyle. Neden böyle? Ülkemiz neden düşüncesiz?
Cehalet.

13-14 yaşında çocuklarında cahil olacağını düşünmüyorum.
Neden olmasın, gayet cehalet olabilirler. Ha, cehalet değilseler bile o zaman aileler tarafından beynini empoze etmişlerdir, tarikatlara götürmüşlerdir veya o İslamcı olan sosyal medya hesaplarını takip ediyorlar, vesaire, vesaire, bir sürü seçenek söylenebilir.

Ülkede çok, fakat başka şeyler arıyorum cehalet çok klasikleşti. Cehalet çok var ülkede, yani 13-14 yaşında çocuklarında cahil olacağını düşünmüyorum.
O kadar basit tanımlanamıyor maalesef. Bizim ülkemizden örnek verelim 12-18 yaş aralığı çocuklarda çok sık görülen hırt problemi var. Sokakta sallana sallana yürüyen, parlak mont, cebinde kesici alet, en ufak göz temasında kabadayı kesilme gibi bir sendrom var şuan. O yüzden cehalet kaç yaşında olursa olsun her türlü olabilir cehalet basit bir şey değil.

Aileden geliyor bu cehalet. Çocuğunu "bak bunlar gavur, imansız" diye diye büyüten ebeveynlerin yarattığı düşmanlık.

Neden olmasın, gayet cehalet olabilirler. Ha, cehalet değilseler bile o zaman aileler tarafından beynini empoze etmişlerdir, tarikatlara götürmüşlerdir veya o İslamcı olan sosyal medya hesaplarını takip ediyorlar, vesaire, vesaire, bir sürü seçenek söylenebilir.
Bence cehalet kadar empozeninde etkisi var. Yada haberlerin.

O kadar basit tanımlanamıyor maalesef. Bizim ülkemizden örnek verelim 12-18 yaş aralığı çocuklarda çok sık görülen hırt problemi var. Sokakta sallana sallana yürüyen, parlak mont, cebinde kesici alet, en ufak göz temasında kabadayı kesilme gibi bir sendrom var şuan. O yüzden cehalet kaç yaşında olursa olsun her türlü olabilir cehalet basit bir şey değil.
Cehalet evrenseldir fakat dinlere karşı çıkacak kadar mı?

Aileden geliyor bu cehalet. Çocuğunu "bak bunlar gavur, imansız" diye diye büyüten ebeveynlerin yarattığı düşmanlık.
Veya kendilerini "Müslüman" sayıp beyinleri yıkandı.

Cehalet dediğimiz şey o kadar geniş kapsamlı ki kime göre neye göre cehalet. Birisi Hinduizm'i savunanlara cahil der bir başkası da Hristiyanlığı savunanlara cahil der. Çok geniş bir kapsama sahip.
Cehalet neden oluyor? Bizim Ülkemiz o zaman çoğunlukla cahil.

Cehalet neden oluyor? Bizim Ülkemiz o zaman çoğunlukla cahil.
Dediğim gibi kime göre, neye göre cehalet? Sana göre ülkemiz çoğunlukla cahil olabilir fakat bir başkasına göre bizim ülkemiz tüm dünya toplumundan daha bilgili görülebilir. Cehalet dediğimiz şey zaten fikir ayrılıklarının çıkmasından başlıyor ondan sonra da şunu savunanlar veya şunu sevenler cahil veya bilmiyor, şunu savunanlar zeki ve biliyor oluyor. Ama mesela gidip de Türkiye'de ki bina kalitesini Japonya ile karşılaştıramazsın çünkü resmi bir durum bu öznel değil herkes biliyor aynı şiddetle deprem iki ülkede de olsa Japonya'daki binalar daha az hasar görür.