RamKokusuSeven 10
Uzman
Zeka fışkırıyor zaten bizden.
Zeka fışkırıyor zaten bizden.
Evet o dinleri içten yaşayanlara saygısızlık ama yiğidi öldür hakkını yeme maalesef toplumumuzun çoğu farklı bir dine girdiğinde bunu gösteriş amacı olarak kullanıyor, mesela bir insan niye sürekli ben ateistim, ateist oldum diye tekrarlar? Onun dışında gerçekten içten yaşayanlara saygım sonsuz. Bu saygisizlikta cogu toplumda var, muhafazakar Hristiyan toplulukların doğuda Müslümanları hoş karşılamıyor, maalesef insan kendisinden, toplumdan farklı birini görünce önyargı oluşturabiliyor.Selamlar, uzun süredir gördüğüm ve hep konuştuğum bir konudan bahsedeceğim: Hristiyanlık ve diğer dine mensup insanlara saygısızlık. Sosyal medyada, çevrede, sınıfımda görüyorum bunları. Diyorlar sınıfımda "Hristiyanlar vatan hainidir." Ya da diyorlar ki "Ateistiz kanka, çok havalıyız." diye dalga geçiyorlar. Hristiyanlar da Allah'a inanıyor, sadece görüşleri farklı. Yahudiler için de böyle. Neden böyle? Ülkemiz neden düşüncesiz?
Haklısınız, fakat o ateistler sadece 13-14 yaşındakiler. İnsanın doğası böyledir hocam.Evet o dinleri içten yaşayanlara saygısızlık ama yiğidi öldür hakkını yeme maalesef toplumumuzun çoğu farklı bir dine girdiğinde bunu gösteriş amacı olarak kullanıyor, mesela bir insan niye sürekli ben ateistim, ateist oldum diye tekrarlar? Onun dışında gerçekten içten yaşayanlara saygım sonsuz. Bu saygisizlikta cogu toplumda var, muhafazakar Hristiyan toplulukların doğuda Müslümanları hoş karşılamıyor, maalesef insan kendisinden, toplumdan farklı birini görünce önyargı oluşturabiliyor.
Sadece 13 14 değil maalesef... Ama evet, birazda yaratilisimizdan kaynaklı yani.Haklısınız, fakat o ateistler sadece 13-14 yaşındakiler. İnsanın doğası böyledir hocam.
Ben hiç olgun bir bireyin öyle bir şey yaptığını görmedim. Mesela bizim aile öyle değil; annem "İstersem İncil okurum, kimse bir şey diyemez" diyor. Sonrasında "Kur'an'ı okuduktan sonra İncil oku" diyor. Ben de okumak istiyorum, kimse karışamaz; bana çevremde okuyorum diyeSadece 13 14 değil maalesef... Ama evet, birazda yaratilisimizdan kaynaklı yani.
İnsanlar değişik yoksa herkes öyle değil tabi, Hristiyan, ateist, deist farkli dinlere sahip tanıdıklarim var, çoğuda çok iyi insanlar. İnsandan insana değişiyor ya.Ben hiç olgun bir bireyin öyle bir şey yaptığını görmedim. Mesela bizim aile öyle değil; annem "İstersem İncil okurum, kimse bir şey diyemez" diyor. Sonrasında "Kur'an'ı okuduktan sonra İncil oku" diyor. Ben de okumak istiyorum, kimse karışamaz; bana çevremde okuyorum diye
Yahudilere karşı hep bir kin ve nefret var zaten. Ama anlamıyorum. Ülkemizde Yahudileri sevmeyenlerin, olduğu sünnetin bir Yahudilikte dini bir emir olduğundan haberi var mı acaba?Hristiyanlar da Allah'a inanıyor, sadece görüşleri farklı. Yahudiler için de böyle. Neden böyle? Ülkemiz neden düşüncesiz?