SupraSonic
Uzman
Hocam 10 TL'yi öylesine bi sayı olarak atmıştım ya. Ucuz olduğunu belirtmek için.Ben en son fiziksel korsan oyunumu 2011-13 gibi almış olabilirim. Bilgisayarda korsan oyunlar CD/DVD başına fiyat biçiliyordu. Tek CD 1 ₺, DVD başı ise 2 ₺. Mesela CoD 2 ve MoH 2010 kuşe kağıtlı(kapağı falanı basmışlar) korsan almıştım. Bu oyunlara kuşe kağıdı basıp satan yerler bile vardı. Atıyorum kuşe kağıdı olmadan alırsan CoD 2 iki DVD yani 4 ₺'ydi. Ama kuşe kağıdı ile alırsan(genelde önceden kopyalayıp rafa koyduğu ürünlerde olurdu. Yani kopyalamasını beklemezdin) DVD başına 2.5 ₺ alırdı yani 5 ₺ CoD 2 almıştım.
Oturduğum yerin çok yakınında CD satan yerde oyunlar için kataloğ vardı. O kataloğdan oyunu seçerdim ve kopyalamasını isterdim. Ortalama 10-15 dakika sonra gelince(DVD'ye göre değişirdi) kopyalanan CD'yi alır giderdim.
Bahsettiğin 10 ₺ korsan oyunlar konsol içinse o bile pahalıymış.
Çünkü o dönemlerde 1.5 ₺ tavuk döner ve ayran satan yerler vardı. Et döner 3-5 ₺ civarıydı. Kebap dürümler 6-8 ₺ arası değişirdi. Tabii bu şehirlere göre değişiyor. Benim 1 ₺ aldığım bir yer bile vardı. Büyük ihtimalle tavuk dönerin gramajı az ve dürümünü kendileri yaptığından uygundu. Ot dürüm derlerdi zaten o yere. Bunu anlatma sebebim 10 ₺ o dönem iyi paraydı.
Bir de fulloyun diye bir site vardı. O dönemlerde 8 Mbps internet ile en az partlı oyunları indirip oynardım. O yüzden belki de döneminin gerisinde ama çok kült oyun oynamıştım. Eziyetti o dönemler eziyet. Torrent oyunları en azından benim yerel forumlarında keşfettiğimizde de ben Steam'a alışmıştım.
Bütün ekonomik koşulları suratıma çarptınız şu an.
.