Okul dönemimde (ilkokul) bilgisayar yoktu. İnternet kafelerde takılırdık. Belki ondan dolayı da bilgisayarın yaygınlaşması normal olabilir. O dönem oyunları çakma NES cihazlarında oynardık. NES'in tarihi geçtiği dönemlerdi. Kırtasiyeden 50 ₺ aldığım ve 10 tane oyun içeren kasetini büyük marketin sattığı bir çakma konsoldu. Bu konsolu öğrenme sebebim üst komşumuzun benzeri bir ürüne sahip olmasıydı.
O dönem Metin diye bir arkadaşımızın bilgisayarı vardı. Ona da zengin gözüyle bakardık açıkcası. Sonradan akrabanın eskisi ile eve bir bilgisayar girdi. Daha sonrasında Excel'den bir bilgisayar aldık. Devamında dizüstü bilgisayar falan diye gitti. Aslında Valorant gibi oyunlar ittirmese bence gençlerde bu hazır sistemler popüler olmazdı diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 145444
PS'de aslında bakarsan PS4 dönemi yaygınlaştı. O dönem de YT vb. sayesinde oldu. Ekonomi ve yama elbette önemli, ama ben halen yerelde PS vb. iyi reklam yapabildiğini düşünmüyorum. İçerik üretici tercihleri de aşağıda anlatacağım iticiliği destekliyor. Belki kişisel düşünüyor yapabilirsin, ama ben fakir insanların zenginlerin hovardalığından nasıl tiksindiği anlayacak bir çevrede büyüdüğümü düşünüyorum.
Bir de global ve bizim ülkede, PS kullanıcılarına aşılanan bir fanboyluk var. Onlar da kendilerini ayrı bir şeymiş gibi kibirli görüyorlar. Bu yüzden de çoğu kişiye bu topluluğa dahil olmak itici geliyor olabilir. Bu iticilik yaş aldıkça çok umursancağını sanmıyorum. Ama gençler her şeyde taraf olduğundan, bu konuda da rahatsız oluyorlar. Bu fanboy kitlesinden müzdarip olduğunu söyleyen Sony CEO'ları da vardı. Çünkü bunlara belirli kalıplar dışında oyun da satamıyorsun.