Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

199

Bilgin
Makaleler
10
Dün Windows 11 duvar kağıdı konusu vardı. Herkes kendi fikrini belirtmiş. Ben de tabii kendi fikrimi söyledim. Sonra gelmiş bana "Yeşil siteye gidebilirsin boş mesaj yazma" dedi. Burası forum. İnsanlar istediğini söyleyebilir. Dün bu mesaj yüzünden canım da sıkıldı.

Açıkçası zaten mevcut bir kural var. Hem ayrıca bu kadar kafana takmana gerek yok @199. Sonuçta “Göz Ardı Et” diye bir tuş var. Engelliyorsun ve bir daha yüzüne bakmıyorsun o kişinin. Onun dışında gerekli şeylerin yapıldığını söylemiştim zaten.

Ne yazdın bilmiyorum ama bu kadar kişi haksız bulduysa yazdığın ''fikir'' pek de hoş olmayabilir.
Bunun dışında kimsenin kimseyi kovma hakkı yok, hadsizliğin de lüzumu yok; ''boş mesaj yazma'' nın da savunulacak yanı yok. Raporlarsınız ceza alır, sinir bozucu olabilir ama bu tür durumlara fazla takılmayın sanal ortamda bitmez.

Sırf canın sıkıldı diye acmıssın konuyu, senin de dedigin gibi burası bir forum ve insanlar istedigini söyleyebilir.
Ya evet, burası bir forum ama “İnsanlar istediğini söyleyebilir” derken bunu bir saygı çerçevesinden söylemek istedi muhtemelen. Yani insan düşüncesini paylaşırken gidip de başkalarını kovmamalı diye demek istemiş olabilir. Ki haklı da. Sırf bunun için adam linçlemeye gerek yok.

Uygunsuz üslup içeren mesajı raporlarsınız olur biter, "üyeler yasaklanmalı(?)" şeklinde bir öneri nasıl uygulanacak?

Bu sıralar forumda çoğu kişi tartışma çıkarmaya çok eğilimli. İnsanı forumdan soğutuyorlar.

Haklısınız. Daha az önce olan olay gibi göz ardı edip geçmek bundan sonra en iyisi olacak gibi duruyor. Başka türlü yasakla falan önüne geçileceğini sanmıyorum. Sıkıntılı biri her türlü ortamda sıkıntı çıkarıyor.

Bu sıralar forumda çoğu kişi tartışma çıkarmaya çok eğilimli. İnsanı forumdan soğutuyorlar.
Bazı insanlar var, “Vur” dedin mi öldüren cinsten. Bu konuda da olduğu gibi. Normal bir şekilde konuyu eksileyip “Zaten ceza veriliyor” demektense çıkıp “Boş yapmışsın” ya da “ İlgi için konu açılmış” falan deniyor. Ben bunu etik görmüyorum, hiç kusura bakmayın. Karşıdaki kişiye “Takmayın o kişileri” ya da “Göz ardı edebilirsiniz” demektense başka şeylere dem vurmak mantıksız.

Bazı şeyleri fazla büyütüyorsunuz arkadaşlar.

Vur göz ardını geç. Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösteriyor, üslubu sana uymayabilir belki ama foruma katkısı varsa yasaklamak mantıksız olur. Bozuk saat olmayı bile beceremiyorsa beceriksizin tekidir, o zaman bassınlar yasağı. Yasak her yerde uygulanacak bir seçenek değil.

Tartışma illa olur, herkes aynı düşünemiyor neticede. Misal, bahsettiğin konudaki duvar kağıdını ben bir şeylerle bağdaştırırken başkası bağdaştıramamış olabilir ve beni eleştirebilir. Normal. Lakin tartışırken saçmaladığını veya başından beri saçma sapan davrandığını görürsem yapıştırıyorum göz ardı seçeneğini. Foruma kaydolurken hiç kullanacağımı düşünmedim ama öyle olmuyormuş. İnanılmaz kullanışlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.