Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

y4vuzz

Başarılı
Elimde 1 adet DJI İnspire 1 RAW modeli var. Dron kalkış yaparken ve uçuş sırasında stabil olmuyor, kalkış yaparken aynı aşağıdaki videodaki gibi. Sorunun motorlardan veya GPS modülünden kaynaklandığını düşünüyorum, bildiğiniz ve inspire 1 yapan teknik servis varsa beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. (İstanbul içinde)

Ayrı olarak geçen gün motor overload hatası vererek acil iniş yaptı, birkaç kez daha kaldırmayı denedim fakat aynı şekilde hata verip iniş yaptı. Bir sonraki gün tekrar denemek için açtığımda dron yine stabil değildi fakat motor hatası verip acil iniş gibi dürüm yaşanmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uzun uğraşlar sonucunda, problemin yalnızca iki motordan kaynaklandığını tespit ettim. Acil iniş hatasının asıl sebebi, aracın motor güçlerini dengelemek için daha fazla güç yüklemesi yapmasıymış. Bu durum, yaklaşık 60 ampere varan bir güç tüketimine neden olarak pili hızla tüketiyor ve ardından acil iniş moduna geçmesine yol açıyordu. (20 amper hover modda, 40 ise maksimum olarak kabul ediliyor)

CsvView’in log dökümüne fazla güvenmemenizi tavsiye ederim. Cihaza farklı bir n-core takmama rağmen, aynı hata kodlarını almaya devam ettim.

Sonuç olarak, problemi iki adet yeni CW motor kullanarak çözmeyi başardım. Umarım sizler aynı sorunlarla karşılaşmazsınız.

(Aracın hala ufak bir drift problemi var, ancak n-core'yi dahi değiştirdiğim için bunun ya yapısal bir sorun olduğunu ya da test uçuşunu evimin otoparkında, muhtemelen yüksek manyetik alanın etkisi altında gerçekleştirdiğimden kaynaklandığını düşünüyorum.)

Her iki motorumun bozulma sebebi pervanelerin ile kilit mekanizmasının arasında boşluk olması. inspire 1 ve 2 lerde kronik bir problem. motor ve pervanenin arasına sabit bir cisim sıkıştırarak bu problemin önüne geçebilirsiniz.

Eğer ki Inspire 1 hakkında başka sorularınız var ise bana tag atabilirsiniz.
DJI kendisi ilgilenmiyor mu bununla? Örneğin Fujifilm birçok ilde temel destek sağlıyor teknik olarak da İstanbul'da Karaköy falan ücretsiz şekilde basit sorunlari hallediyor.

Baktım da resmi olarak servisleri yok, ilginç cidden.

DJI kendisi ilgilenmiyor mu bununla? Örneğin Fujifilm birçok ilde temel destek sağlıyor teknik olarak da İstanbul'da Karaköy falan ücretsiz şekilde basit sorunlari hallediyor.

Baktım da resmi olarak servisleri yok, ilginç cidden.
Yaşadığım durumun basit bir durum olduğunu düşünmüyorum. İllaki 1 adet parça değişecek gibi...

Sanırsam cihazın kafa ve denge sensöründe sorun var.
DJI Phantom 4 kullanıyoruz bu şekilde sorun vardı ve 1 ay sonra kendiliğinden yere çakıldı.
Uygulaması üzerinden gerekli stabilizasyon ayarlarını kontrol ettiniz mi?
Herhangi bir arıza kodu veriyor mu?
Farklı bir batarya denediniz mi?

Öne doğru değil de direkt yukarı kalkmıyor mu? Bacaklarının kapanması lazım.

Sanırsam cihazın kafa ve denge sensöründe sorun var.
DJI Phantom 4 kullanıyoruz bu şekilde sorun vardı ve 1 ay sonra kendiliğinden yere çakıldı.
Uygulaması üzerinden gerekli stabilizasyon ayarlarını kontrol ettiniz mi?
Herhangi bir arıza kodu veriyor mu
Farklı bir batarya denediniz mi?

Öne doğru değil de direkt yukarı kalkmıyor mu? Bacaklarının kapanması lazım.
  • Bütün kalibrasyon işlemlerini yaptım
  • 5 farklı batarya ile denedim (TB48 ve TB47)
  • 13 tane uyduya bağlanama rağmen güçsüz sinyal uyarısı verdi. (Okan üni tuzla kampüste denedim)
Kalkışı gerçekleştirirken öne doğru atılıyor ardından ise havada stabil kalmıyor drift yapıyor.

Acil iniş yaparken ki videosu. (Özellikle ilk başlarda yönlendirme joistiğine dokunmuyorum)

@y4vuzz pervanenin motorlarında bir dengesizlik var gibi duruyor. Sağ ön motor sanki hiç yokmuş gibi. Sensör ve kalibrasyon ayarı yapılması gerekebilir.

Bu site üzerinden gerekli videoları gönderip bilgi aldınız mı?

Biz İzmir'de bir teknik servise vermiştik, gerçekten işlerinde başarılıydılar fakat hiçbir yerde bulamadım numaralarını. Yukarıdaki site çıkıyor.

@y4vuzz pervanenin motorlarında bir dengesizlik var gibi duruyor. Sağ ön motor sanki hiç yokmuş gibi. Sensör ve kalibrasyon ayarı yapılması gerekebilir.

Bu site üzerinden gerekli videoları gönderip bilgi aldınız mı?

Biz İzmir'de bir teknik servise vermiştik, gerçekten işlerinde başarılıydılar fakat hiçbir yerde bulamadım numaralarını. Yukarıdaki site çıkıyor.
Bizzat o attığınız linkteki teknik servis ile konuştum, oradaki beyefendi gelip görmeden anlayamam dedi. En son ihtimal oraya gideceğim.

Konuyu güncellemek adına yazıyorum.

Benim gibi bir problem yaşıyorsanız IMU, ESC, sensörler ve motorlardan şüphe edebilirsiniz.

Sorunu hala tam olarak çözememekle birlikte hala araştırmaya devam ediyorum, Türkiye genelinde servisler maalesef inspire 1'e bakmıyorlar, bakanlar ise fahiş fiyat istiyorlar.

Benim problemime yol açan şeyler büyük ihtimal 2 tane. Elektromanyetik sensor(IST8303) ve motor, evet ikisi birlikte.

Eğer ki aynı sorunu yaşayan varsa veya benzeri bir sensor arızasında bence direkt n-core'yi değiştirin. Eğer ki anakart daha da fazla hata verirse yere çakılma ihtimaliniz de yok değil. (n-core inspire dronun beyin kısmıdır. Sensörler ,IMU vb hepsi içindedir (Sadece GPS cihazın kafasında))

İnspirepilots forumunda ayrıca bir konu açtım oradan da takip edebilirsiniz, herhangi gelişmede buraya da yazacağım.

Konuyu güncellemek adına yazıyorum.

Benim gibi bir problem yaşıyorsanız ımu, ESC, sensörler ve motorlardan şüphe edebilirsiniz.

Sorunu hala tam olarak çözememekle birlikte hala araştırmaya devam ediyorum, Türkiye genelinde servisler maalesef inspire 1'e bakmıyorlar, bakanlar ise fahiş fiyat istiyorlar.

Benim problemime yol açan şeyler büyük ihtimal 2 tane. Elektromanyetik sensor(ıst8303) ve motor, evet ikisi birlikte.

Eğer ki aynı sorunu yaşayan varsa veya benzeri bir sensor arızasında bence direkt n-Core'yi değiştirin. Eğer ki anakart daha da fazla hata verirse yere çakılma ihtimaliniz de yok değil. (n-Core inspire dronun beyin kıs mıdır? Sensörler, ımu vb hepsi içindedir (sadece GPS cihazın kafasında))

İnspirepilots forumunda ayrıca bir konu açtım oradan da takip edebilirsiniz, herhangi gelişmede buraya da yazacağım.

Teşekkürler hocam. Söylediğim gibi bu sorun çoğu zaman denge sensörüyle alakalı. Eğer sensörler sağlıklı bir kalibre edilebiliyorsa o zaman sorun motorlar ve pervaneler ile alakalıdır.