Makaleler
17
Donanım kimliği
PCI\VEN_8086&DEV_08B1&SUBSYS_C0708086&REV_C3
Cihaz
Intel AC-7260
Az kaldı bilgisayarı kaldırıp çöpe attıktan sonra gidip Q6600 + HD4850 sistemi kullanacağım, en azından üstündeki PCI Wi-Fi kartı stabil çalışıyor ve sürekli mavi ekran / kopma / dalgalanma / ping sorunlarına yol açmıyor. Uzun bir aradan sonra ilk defa Intel bir şey alayım dedim aldığıma bin pişman oldum, sorunlar peşimi bırakmıyor. Superoffline + Intel + Microsoft Store birleşince zaten "Xbox Insider" uygulamasını bile 1 saatte anca indirip kurabildim.

Sorum kısaca şu: Bana bu Wi-Fi kartı için adam akıllı sürücü lazım. Sorunun Wi-Fi sürücüsü kaynaklı olduğuna eminim. Lütfen, bu kartı kullanıp da sorun yaşamıyorum diyen varsa kullandığı sürücü versiyonunu söyleyebilir mi? "Güncelle gitsin" tarzı cevaplar istemiyorum, teşekkür ederim.

Konuyu açarken bile bağlı olduğum ağdan attı tamamen durduk yere. Ayrıca 5 GHz ağına geçince iyice sapıtıyor, mecburen 2.4 GHz kullanıyorum.

Az kaldı bilgisayarı kaldırıp çöpe attıktan sonra gidip Q6600 + HD4850 sistemi kullanacağım, en azından üstündeki PCI Wi-Fi kartı stabil çalışıyor ve sürekli mavi ekran / kopma / dalgalanma / ping sorunlarına yol açmıyor. Uzun bir aradan sonra ilk defa Intel bir şey alayım dedim aldığıma bin pişman oldum, sorunlar peşimi bırakmıyor. Superoffline + Intel + Microsoft Store birleşince zaten "Xbox Insider" uygulamasını bile 1 saatte anca indirip kurabildim.

Sorum kısaca şu: Bana bu Wi-Fi kartı için adam akıllı sürücü lazım. Sorunun Wi-Fi sürücüsü kaynaklı olduğuna eminim. Lütfen, bu kartı kullanıp da sorun yaşamıyorum diyen varsa kullandığı sürücü versiyonunu söyleyebilir mi? "Güncelle gitsin" tarzı cevaplar istemiyorum, teşekkür ederim.

Konuyu açarken bile bağlı olduğum ağdan attı tamamen durduk yere. Ayrıca 5 GHz ağına geçince iyice sapıtıyor, mecburen 2.4 GHz kullanıyorum.
Intel AC-7260 için stabil bir sürücü önerisi arıyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Sürücü Araştırması: Intel’in resmi web sitesine gidin ve AC-7260 modelini aratın. Güncel ve stabil sürücüleri oradan bulabilirsiniz. Genellikle, eski sürümler daha stabil olabilir.

2. Sürüm Seçimi:
- Sürüm 18.33.33.1: Bu sürüm, birçok kullanıcı tarafından stabil olarak bildirilmiştir.
- Sürüm 19.51.36.1 veya 19.60.x: Daha yeni sürümler, eğer sorun yaşamıyorsanız bu sürümlerle kullanılabilir.

3. Yükleme Talimatları:
- Mevcut Sürücüyü Kaldırın: "Aygıt Yöneticisi"ni açarak AC-7260'ı bulun ve mevcut sürücüyü kaldırın.
- Yeni Sürücüyü İndirin: Seçtiğiniz sürümü Intel'in resmi sayfasından ya da güvenilir bir kaynaktan indirin.
- İndirdiğiniz Sürücüyü Kurun: Kurulum dosyasını çalıştırın ve ekran talimatlarını takip edin.

4. Ağ Ayarları:
- Kablosuz Ağ Ayarlarını Kontrol Edin: 5 GHz ağında sorun yaşıyorsanız, kanal ayarlarını değiştirin. Genellikle 36, 40, 44 ve 48 kanalları daha stabil çalışabiliyor.
- Sabit IP Kullanımı: 2.4 GHz ve 5 GHz ağınız için sabit IP kullanarak bağlantı stabilitesini artırabilirsiniz.

5. Aygıt Yönetimi:
- Güç Yönetimi Ayarları: Aygıt Yöneticisi üzerinden AC-7260’ın güç yönetimi ayarlarında "Bu aygıtın güç tasarrufu için kapatılmasına izin ver" seçeneğinin kaldırıldığından emin olun.

Bu adımlar, Intel AC-7260 için daha stabil bir bağlantı sağlamanıza yardımcı olmalıdır. Deneme sonrası geri bildirimde bulunursanız, daha fazla öneri sağlayabilirim.