409

Üstün
Makaleler
3
Sadece Windows olmak üzere bir işletim sistemi önerisi arıyorum. Küçük eski bir laptopa kurulacak. Steam desteği sadece Windows 10'da var diye tutup da Windows 10 kurmak istemiyorum. Güncelde Windows 7 bulunuyor ama çoğu şey açılmıyor. 1-2 yıl önce Windows 10 denendi fakat biraz ağır çalışıyordu.

Sistem özellikleri:
8 GB RAM.
Intel Atom (Kusura bakmayın, neslini vs. bilmiyorum, elimde değil.)
GPU yok.
500 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:

10 kaldırıyordu hocam ama son sürümlerde zorlanıyordu. Eski sürümlerinde kendisini biraz da olsa kullandığım olmuştu. Şimdi başkasına verdim. Steam de küçük eski oyunları oynuyor. O yüzden özellikle mümkünse Steam açabilen bir OS istedim.

Gereksiz hizmetleri kapatıp. LTSC - LTSB sürümü kurarsa bir şey olmaz diye düşünüyorum.

LTSB 2016 ile çok güzel gidiyordu ama Steam onda açılıyor mudur?

10 kaldırıyordu hocam ama son sürümlerde zorlanıyordu. Eski sürümlerinde kendisini biraz da olsa kullandığım olmuştu. Şimdi başkasına verdim. Steam de küçük eski oyunları oynuyor. O yüzden özellikle mümkünse Steam açabilen bir OS istedim.

Linux da var Steam açıyor.

LTSB 2016 ile çok güzel gidiyordu ama Steam onda açılıyor mudur?

Açıyor.

Sadece Windows olmak üzere bir işletim sistemi önerisi arıyorum. Küçük eski bir laptopa kurulacak. Steam desteği sadece Windows 10'da var diye tutup da Windows 10 kurmak istemiyorum. Güncelde Windows 7 bulunuyor ama çoğu şey açılmıyor. 1-2 yıl önce Windows 10 denendi fakat biraz ağır çalışıyordu.

Sistem özellikleri:
8 GB RAM.
Intel atom (kusura bakmayın, neslini vs. bilmiyorum, elimde değil.)
GPU yok.
500 GB SSD.

Windows 10 2019 LTSC kurabilirsiniz.