Frozia

Gelişen
Merhabalar. Sorunum şöyle; bende dahili GPU olarak Intel HD 4600 var. Youtube'da aynı GPU ile mesela CS 2, FC 25 gibi oyunları açanları görüyorum. Low ayarlarda olsa da bir şekilde açıldığını görüyorum. Birçok oyunu açan var.

Fakat ben aynı oyunları açamıyorum. CS 2'de açarken başlangıçtaki Valve yazan ekranda donup kalıyor yanıt vermiyor gözüküyor görev yöneticisinde. Şunu da belirteyim başlangıç ayarlarında çözünürlük düşürüp pencere moduna ayarladım yani en kötü ihtimalle oyunu başlamalı bir şekilde.

Bende normalden farklı bir durum var onu hissediyorum ama çözemiyorum. FC 26'yı deniyorum mesela onda da tam oyun başlar gibi oluyor penceresi geliyor ama başlayamadan kapanıp "bizden kaynaklanan hata nedeniyle..." diyip kapanıyor. Oyunlar bir şekilde "launch" edilemiyor.

GPU'nun yetersizliğini biliyorum lütfen bunu hatırlatmayın, demek istediğim normal şartlarda bu GPU'nun açabileceği oyunları açamıyorum. Sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar yükledim temiz bir şekilde. Windows güncel.

Not: İşlemci I5 4690K.
Windows 10: 22H2 kullanıyorum.

Merhabalar. Sorunum şöyle; bende dahili GPU olarak Intel HD 4600 var. Youtube'da aynı GPU ile mesela CS 2, FC 25 gibi oyunları açanları görüyorum. Low ayarlarda olsa da bir şekilde açıldığını görüyorum. Birçok oyunu açan var.
Bu dahili ekran kartı ile bu oyunları oynayabilmenizin imkanı yok maalesef. Gördüğünüz videolarda büyük ihtimal aldatıcı videolar. Ki dediğiniz gibi oyunlar bırakın oynatılmayı açılmayacaktır bile.

Aynısından bende de vardı, o iGPU ile ancak TF2, CS 1.6 falan oynarsın. UE4 döneminde Valorant da oynatıyordu, şimdi bilmem. Son anına kadar CS:GO da oynadım. Ama çözünürlüğü 640*480 falan yaparsan belki CS2 açılabilir, oynaman zor.

Aynısından bende de vardı, o iGPU ile ancak TF2, CS 1.6 falan oynarsın. UE4 döneminde Valorant da oynatıyordu, şimdi bilmem. Son anına kadar CS:GO da oynadım. Ama çözünürlüğü 640*480 falan yaparsan belki CS2 açılabilir, oynaman zor.
Hocam GTA 5'i bile oynayabiliyorken CS 2'nin hiç açılmaması pek mantıklı gelmiyor bana. Bakın oynamaktan bahsetmiyorum menü bile gelmiyor. Başka bir sorun var. FC 25, FC 26 falan denedim onlarda da öyle. Aynı CS gibi pencere geliyor ve kapanıyor. Launching esnasında bir sıkıntı var. FC 25'i youtube'da aynı gpu ile oynayanlar var. Hepsi fake olamaz. Nitekim gta 5 de oynanıyor ve bende de gta 5 çalışıyor hem single hem online. 30-40 fps de alabiliyorum yani baya baya 600p'de falan.

Hocam GTA 5'i bile oynayabiliyorken CS 2'nin hiç açılmaması pek mantıklı gelmiyor bana. Bakın oynamaktan bahsetmiyorum menü bile gelmiyor. Başka bir sorun var. FC 25, FC 26 falan denedim onlarda da öyle. Aynı CS gibi pencere geliyor ve kapanıyor. Launching esnasında bir sıkıntı var. FC 25'i youtube'da aynı gpu ile oynayanlar var. Hepsi fake olamaz. Nitekim gta 5 de oynanıyor ve bende de gta 5 çalışıyor hem single hem online. 30-40 fps de alabiliyorum yani baya baya 600p'de falan.
GTA 5 kaç yıllık oyun ya. Normal.

"GTA 5 bile" söylemi pek bir şey ifade etmiyor. 12 sene öncesinin oyunu. 2013'te sizin işlemcinizin şu başlıklarla haberleri yapılıyordu:
1759438688396.webp

Ne fark eder kaç yıllık olması CS'den bahsediyoruz CS, gta 5'ten nasıl üstün olabilir görsel anlamda?
ben sorunun sadece gpu'nun eskiliğinden olmadığını düşünüyorum. Launch aşamasında problem var, çözmek için uğraşacağım.

Son düzenleme:
CS:GO ve CS2 tamamen farklı evrenler. CS2 çok daha yeni ve yüksek donanım kapasitesi gerektiren bir oyun motoruna sahip. Uğraşın hocam. Umarım çözersiniz ancak şunu umarım biliyorsunuzdur oyuna giriş yapsanız bile adam akıllı bir oyun deneyimi sunmayacağını bilmek için biraz zır cahil olmak gerek. Ben 13900H işlemcimin dahili grafik birimi ile CS2'de en düşük ayarlarda dust hariç hiçbir haritada 70 üstü fps alamıyorum. Ki çoğu zaman fps değerleri 45-60 arası oluyor. Zamanında HD4400, HD4600 grafik birimlerine sahip laptopları uzun süre kullanmış biriyim. Bu grafik birimlerinin gücünü gayet iyi biliyorum.