muhammet58

Uzman
Normalde hiç sorun yaşamadan oyun oynadığım PC, şimdi basit oyunlarda hatta bazen Google’da bile donma ve kasma yapıyor. Bazen de düzeliyor, anlamadım. Başkalarına sorduğumda sistem yetersizliği diyorlar ama eskiden sorunsuz çalışıyordu.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: Intel i7-1255U
  • Ekran kartı: NVIDIA MX550 + Intel Iris Xe Graphics
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 250 GB’a yakın boş alan mevcut

Ayrıca bazen CPU hem GHz olarak 1 veya 0.40’a sabitleniyor hem de kullanım yüzdesi düşük kalıyor.

Benim eski bilgisayarımda yaşadığım sorun gibi geldi bana, konuya bir göz atın ve o uygulamayı deneyin isterseniz.
1.3Ghz'e sabitlenip kullanım yüzdesi de çok düşüklerde kalıyordu aynı bahsettiğiniz gibi yeterli olmasına rağmen. Özellikle U ibareli işlemcilerde olabileceğini düşünüyorum.

Kısa süre içinde bakım yapılırsa düzelir belki uzun süredir bakımsız. Ayrıca ısınma da sebep oluyor olabilir bazen 80 dereceleri buluyor.
Her şey için teşekkür ederim sorun çözülürse tekrar burada olacağım iyi günler.

Kısa süre içinde bakım yapılırsa düzelir belki uzun süredir bakımsız. Ayrıca ısınma da sebep oluyor olabilir bazen 80 dereceleri buluyor.
Her şey için teşekkür ederim sorun çözülürse tekrar burada olacağım iyi günler.
Sorun sıcaklıksa zaten direkt ondan kaynaklıdır hocam. Sıcaklık sorunu olmadığını düşünerek belirttim (onu hesaba kattığınızı düşündüm) ben kendi konumu.