Dostlar selam,

Birkaç gündür HDD ile uğraşmaktan bilgisayarı sürekli sök tak falan yaptım. Bu süreçten önce 1 Gbps alabiliyordum ama süreç bittikten sonra en fazla 100 almaya başladım. Ağ özelliklerinden baktığımda alınan ve iletilen 100 görünüyor. Daha öncesinde bir elektrik ustası kabloları duvardan geçirip bilgisayarlarımıza bağlamıştı. İlk taktığı kablo çalışmıyor diye ilkinin ucunu kesip başka bir taneyle bağlamıştı. Sorun kablodan olabilir mi sizce? Yazılımsal olarak çok bir şey denemedim ama varsa öneriniz açığım. Ayrıca anakartım 1 Gbps destekliyor. Bilginize.

Şahsen kablodan kestiğiniz şey 900Mbps indirip 100 bırakacak bir olay yaşatacağını düşünmüyorum. Ya hiç internet gelmezdi ya da normal bir şekilde gelirdi. Telefon gibi cihazlardan Speedtest yaptırın eğer olmuyorsa internet sağlayıcınızı arayarak Ethernet üzerinden düşük internet alıyorum acaba yardımcı olabilir miisiniz diye sorabilirsiniz. Modemdeki portları deneyebilirsiniz ve en son hiçbiri çözülmezse format atıp deneyebilirsiniz.

Şahsen kablodan kestiğiniz şey 900Mbps indirip 100 bırakacak bir olay yaşatacağını düşünmüyorum. Ya hiç internet gelmezdi ya da normal bir şekilde gelirdi. Telefon gibi cihazlardan Speedtest yaptırın eğer olmuyorsa internet sağlayıcınızı arayarak Ethernet üzerinden düşük internet alıyorum acaba yardımcı olabilir miisiniz diye sorabilirsiniz. Modemdeki portları deneyebilirsiniz ve en son hiçbiri çözülmezse format atıp deneyebilirsiniz.
Kablodan bir şey kesmedik. Bakın elektrikçi ilk geldiğinde ilk taktığı kablo 100Mbps veriyordu. Adam başka bir kabloyla kaynak yaptı ve 1000'e çıktı. Bu olay geçen Kasımda oldu. Geçen haftadan beri HDD sorun verdiği için bilgisayarı sürekli sök tak yapıyorum. Acaba diyorum o sırada kablo falan mı ezildi de böyle oldu. Çünkü 1 hafta öncesine kadar da bir sorun yoktu. Formatı zaten yarın atarım muhtemelen ve TT desteği de abim aradı 1 2 saat önce ama bir şey çıkmadı.

Bahsettiğiniz sorun kablo sorunu. Bilgisayarda ethernet özelliklerinde de 100 görünüyorsa sorun %90 kablodandır diyebilirim. Aynısını yaşadım hatta 3 gün önce forumda biri aynısını yaşadı ve yeni kablo ile sorun çözüldü.

Kablodan bir şey kesmedik. Bakın elektrikçi ilk geldiğinde ilk taktığı kablo 100Mbps veriyordu. Adam başka bir kabloyla kaynak yaptı ve 1000'e çıktı. Bu olay geçen kasım'da oldu. Geçen haftadan beri HDD sorun verdiği için bilgisayarı sürekli sök tak yapıyorum. Acaba diyorum o sırada kablo falan mı ezildi de böyle oldu. Çünkü 1 hafta öncesine kadar da bir sorun yoktu. Formatı zaten yarın atarım muhtemelen ve TT desteği de abim aradı 1 2 saat önce ama bir şey çıkmadı.

Ezilme ile hızınız düşmez hocam dediğim gibi ya kesilir ya sabit verir. Çok ezilen kablom oldu hiçbir zaman düşmedi. Kaynak kısmında sorun olmuş olabilir bir sıkıntı olmuş olabilir, en kötü yeni kablo alıp deneyebilirsiniz.

Ezilme ile hızınız düşmez hocam dediğim gibi ya kesilir ya sabit verir. Çok ezilen kablom oldu hiçbir zaman düşmedi. Kaynak kısmında sorun olmuş olabilir bir sıkıntı olmuş olabilir, en kötü yeni kablo alıp deneyebilirsiniz.
Bahsettiğiniz sorun kablo sorunu. Bilgisayarda ethernet özelliklerinde de 100 görünüyorsa sorun %90 kablodandır diyebilirim. Aynısını yaşadım hatta 3 gün önce forumda biri aynısını yaşadı ve yeni kablo ile sorun çözüldü.
Peki kablo önerisi yapabilir misiniz? Bu olayı pek bilmiyorum. Modem salonda yani tahminen 10-20 m bir şey yetebilir diye düşünüyorum.