Dostlar selam,

Birkaç gündür HDD ile uğraşmaktan bilgisayarı sürekli sök tak falan yaptım. Bu süreçten önce 1 Gbps alabiliyordum ama süreç bittikten sonra en fazla 100 almaya başladım. Ağ özelliklerinden baktığımda alınan ve iletilen 100 görünüyor. Daha öncesinde bir elektrik ustası kabloları duvardan geçirip bilgisayarlarımıza bağlamıştı. İlk taktığı kablo çalışmıyor diye ilkinin ucunu kesip başka bir taneyle bağlamıştı. Sorun kablodan olabilir mi sizce? Yazılımsal olarak çok bir şey denemedim ama varsa öneriniz açığım. Ayrıca anakartım 1 Gbps destekliyor. Bilginize.

Kablodan değil kablonun ucundaki sokette temassızlık varsa yapabilir, malum 100 Mbps 4 kablo ile 1000 Mbps 8 kablo ile iletiliyor.

Soketleri tekrar basıp denemek lazım.

Hem modemden hem de kasadan tak çıkar yaptım. Ayrıca yeni kablo alamam çünkü modem salonda yüksek bir yerde ve kabloları duvarların üstünden sabitleyip odamıza duvarın içinden geçirdik. Yarın bir format atıp öyle deneyeceğim. Olmazsa kaynak yapılan bölge için bir şeyler düşüneceğim.

Kablodan değil kablonun ucundaki sokette temassızlık varsa yapabilir, malum 100 Mbps 4 kablo ile 1000 Mbps 8 kablo ile iletiliyor.

Soketleri tekrar basıp denemek lazım.

Hem modemden hem de kasadan tak çıkar yaptım. Ayrıca yeni kablo alamam çünkü modem salonda yüksek bir yerde ve kabloları duvarların üstünden sabitleyip odamıza duvarın içinden geçirdik. Yarın bir format atıp öyle deneyeceğim. Olmazsa kaynak yapılan bölge için bir şeyler düşüneceğim.

Aynı problem benim başıma geldi, bende cihaz vardı içinde bir kablo veri iletmiyordu onu tespit ettim, soketleri yeniledim düzeldi.

Son düzenleme:
Bugün formatladım bilgisayarı ve maalesef hala 100/100 görünüyor. Speedtest'te de max 95 download alıyorum. Kabloyla alakalı %90 ve maalesef kabloyu da değiştiremeyeceğim...