SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Az önce Vatan'dan internette 27.996 TL gözüken bir ekran kartını alacaktım ama mağazada fiyatı 50.000 TL yapılmış ben kasaya gidene kadar. Ama internette ₺27.996 olarak kalmaya devam etti. Bu konuda tüketici haklarına başvurabilir miyim?

Şikayet için gerekli ekran görüntülerini vs. aldınız mı? Almadıysanız Wayback Machine'de de olabilir belki.

İnternet sitesindeki fiyatının ekran görüntüsünü aldım ama mağazada bir görsel almadım. Şu an fiyatı internette de arttı zaten. Artık gidip almamın yararı olacağını sanmıyorum.

Merhaba,

Bu gibi durumlarda tüketici lehine olan fiyat uygulanır, uygulanmak zorundadır. Satıcıların tüketicileri yanıltıcı reklam yapma veya yanıltıcı etiket fiyatı oluşturmaya hakkı yoktur. Bu sebeple böyle durumlarda tüketicinin lehine olan düşük fiyatta o ürünün satılması gerekmektedir.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. maddesi genel olarak bu durumu düzenlemiştir ve 2. fıkrası da açıkça tüketici lehine olan fiyatın uygulanmasını belirtmiştir:

Ekran Görüntüsü - 2026-05-21 20-11-30.webp

Bu şekilde yaşanan uyuşmazlıklarda THH'ye elbette başvurabilirsiniz. Tavsiyem ürünü internet üzerinden satın almanız, satın almanız sonrasında siparişi iptal etmeleri durumunda THH'ye başvuru yapmanızdır.

Düzenleme: İnternet fiyatının da değişmiş olduğunu belirtmişsiniz. Üzgünüm. Eğer düşünüyorsanız kasa fiyatıyla satın alıp, daha sonra aradaki fark için delillerle birlikte THH'ye başvurabilirsiniz.

@Şişman Adam ben almaya çalışırken hala 28000₺ görünüyordu Web'de. Zaten sadece mağaza satışı olan bir ürün. Şu an gidip kasa fiyatıyla almak riskli geldi. Yine elimdeki ekran görüntüsü ile bir başvurmayı deneyeceğim.

Ekran görüntüsü bu. Keşke stok mağazasını da çekseydim.
IMG_2488.webp

THH şikayetimi oluşturdum. Bekliyorum.

Son düzenleme: