ZuZu

Uzman
Dün bilgisayarda hafif takılmalar vardı. Bugün ise neredeyse kullanılmaz hale geldi. Özellikle indirme yaparken (platform fark etmeksizin) işlemci kullanımı %100e çıkıyor. SSD ve HDD'yi test ettim, sorunları yok. Ekran kartında sorun yok. RAM'de sorun yok. En son format attım o da bir çözüm olmadı.

İşin garibi Prime95 ile işlemciyi test ettiğimde de bir sorunla karşılaşmadım. Ama indirme yaparken işlemci kullanımı 100e çıkıyor ve imlecin ekranın bir köşesinden diğer köşesine gitmesi bayağı bir uzun sürüyor.

Boşta ve Steam'i indirirken ki resimler ektedir. (ikinci SS'i alana kadar canım çıktı.)

• R5 2600.
  • GTX 1060 6 GB.
  • 8 GB RAM.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 107
  • Ekran Görüntüsü (2).webp
    Ekran Görüntüsü (2).webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 98
Format derken temiz kurulum yaptığını varsayıyorum, o yüzden virüs ihtimalini göz ardı edeceğim. Ayrıca chipset ve ağ sürücüsünün güncel versiyonlarını elle yüklediğini düşünüyorum. Bence BIOS update var mı bir kontrol et.

Her şeyi elle yükledim. BIOS updateyi de yaptım fakat sorun hala devam ediyor.

Bu arada yukarıda tam belirtmemişim. Temiz kurulum yapmadan önce böyle olmuyordu ya da en azından bu kadar belirgin değildi.

Steam'de bu durumun yaşanması gayet normal, Steam'den uygulamalar indirildiğinde sıkıştırılmış halde indiriliyor. Hem dosyaları indirirken diski kullanıyor ve aynı zamanda arşivden çıkartıyor. O yüzden bu durum normal.

...ve imlecin ekranın bir köşesinden diğer köşesine gitmesi bayağı bir uzun sürüyor.
Ozellikle polling rate'i yuksek farelerle bunu yasamaniz da gayet normal. CPU'nun hem indirilen oyun dosyalarini acmasi, hem o farenin girdilerini islemesi, hem de arkaplan islevlerini yerine getirmesi gerekiyor boyle bir durumda ve bunlarin hepsini ayni anda yapmaya calisirken de haliyle tikaniyor.

Steam'de bu durumun yaşanması gayet normal, Steam'den uygulamalar indirildiğinde sıkıştırılmış halde indiriliyor. Hem dosyaları indirirken diski kullanıyor ve aynı zamanda arşivden çıkartıyor. O yüzden bu durum normal.

Steam'den bir şey indirmiyorum Steam'i indiriyorum. Kolay olması açısından bu şekilde deniyorum. Ayrıca herhangi bir şey indirirken de yapıyor ve yeni olmaya başladı.