Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Siteye kredi kartı bilgini giriyorsun ve ödeme yapıyorsun. Dikkat etmen gereken hususlar:
  • Kredi kartın internetten alışverişe açık olmalı.
  • Kartının USD ve EUR desteği olursa iyi olur yoksa banka kendi kurundan çakabilir.
  • Girdiğin sitede SSL sertifikası olmalı ve site güvenilir olmalı.
  • Kart bilgilerini girdiğin bilgisayarda zararlı olmamalı.

Siteye kredi kartı bilgini giriyorsun ve ödeme yapıyorsun. Dikkat etmen gereken hususlar:
  • Kredi kartın internetten alışverişe açık olmalı.
  • Kartının USD ve EUR desteği olursa iyi olur yoksa banka kendi kurundan çakabilir.
  • Girdiğin sitede SSL sertifikası olmalı ve site güvenilir olmalı.
  • Kart bilgilerini girdiğin bilgisayarda zararlı olmamalı.
Ödeme yaptığım zaman Dolar'ı Türk Lirası'na mı çevirecek?

Site kendisi çevirir TL olarak ne çekeceğini söyler ve TL çeker. Ekstra bir şey yapmana gerek yok yani. Yurtiçinde de dövizli alışveriş yapabilirsin onda da aynısı olur, kur sağda solda bir yerde yazar veya en son hesap yapıp söyler.

Hayır. Dolar desteği varsa dolar çeker. Kredi kartımda hem dolar hem de Euro desteği var. Böylece banka kuruyla uğraşmıyorum.
Ha anladım abi. Teşekkürler.
TL karşılığını çeker karttan.
Site kendisi çevirir TL olarak ne çekeceğini söyler ve TL çeker. Ekstra bir şey yapmana gerek yok yani. Yurtiçinde de dövizli alışveriş yapabilirsin onda da aynısı olur, kur sağda solda bir yerde yazar veya en son hesap yapıp söyler.
Tamamdır arkadaşlar teşekkürler.

Ödeme yaptığım zaman Dolar'ı Türk Lirası'na mı çevirecek?
Bankayı arayıp kredi kartımda dolar (veya euro) ekstresine sahip olmak istiyorum dersen karta euro olarak borç yazılır, normal bir şekilde euro olarak ödenmesi beklenilir. Eğer döviz ekstren olmaz ise banka kendi kurundan çeker hemencecik.