İnternette hem işinize yarayacak, hem de vakit geçirebileceğiniz siteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8372
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 456
Dostlar selamlar. Bazen bilgisayar başında boş boş oturmak çok sıkıcı gelebiliyor. İşte o zamanlarda tam sizlik siteleri sizler için derledim, toparladım, araştırdım, karşıma çıkanları not ettim ve sizlerin huzuruna sunuyorum. Sitelerin arasında bence bilmeniz gereken, maksadı vakit geçirmek değil ama bilgilenmek olan siteler de var. Şimdiden iyi okumalar...

1- Have I Been Pwned

E-Mail adresinizin hacklenip, hacklenmediğini öğrenmenizi sağlayacak bir site. Vakit geçirmek değil ama güzel bir site olduğu için paylaştım. Kendi mailimde denedim ve bir sıkıntı çıkmadı.

2- Temp Mail

Biliyorsunuz ki artık internette her bir bilgiye ulaşmak için sizlerden sürekli mail istiyorlar. Sizin adınıza hemen tek kullanımlık, ücretsiz ve geçici bir mail adresi veriyor. Ayrıca onay mailinizi almanızı sağlayan bölüm de bulunuyor.

3- Random Street View

Sizi rastgele bir sokağa atıyor ve gezinebiliyorsunuz. Gerçekten çok değişik yerlere denk gelebilme olasılığınız çok yüksek. Şu makaleyi yaparken yine tutuldum 10-15 yere gittim geldim.

4- Numbeo

Hem ülkeler arası hem de şehirler arası yaşam maliyetlerini karşılaştırabileceğiniz çok güzel bir site. Ben İstanbul ile Ankara'yı karşılaştırdım. İngilizcesi yetmeyenler/çeviremeyenler için de yardımcı olmaya çalışacağım. Ve evet sitede Türkçe dil desteği yok.

• İstanbul'da yaşamak, Ankara'ya göre %12.7 daha pahalı (Kira hariç)
  • İstanbul'da yaşamak, Ankara'ya göre %22.1 daha pahalı (Kira dahil)
  • Kira fiyatları İstanbul'da, Ankara'ya göre %53.6 daha fazla
  • Restorant fiyatları İstanbul'da, Ankara'ya göre %21.7 daha fazla
  • Büyük market alışveriş ücretleri İstanbul'da, Ankara'ya göre %7.9 daha fazla
  • Yerel market alışveriş ücretleri İstanbul'da, Ankara'ya göre %7.9 daha uygun
5- Music Map

Anasayfada yazdığınız herhangi bir sanatçıya yakın sanatçılar bulmanıza yarayan güzel bir site. Ben Metallica yazdım ve çıkan sonuçlar gayet doğru ve mantıklı, sadece 1-2 değişik grup ve kişi var o kadar.

6- Sandspiel Club

Dünyada bulunan elementleri kullanarak gerçek zamanlı simülasyon yapmanıza yarayan cidden enteresan bir site.

7- Nobody.live

Twitch platformunda sizi rastgele, 0 seyircisi olan kanallara atıyor. Geçmek istiyorsanız da sağ üstte bulunan "New Streamer" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

8- Songtell.com

Aklınıza gelebilecek herhangi bir şarkıyı arattığınız taktirde, size o şarkının hikayesini çıkartıyor. Ben Eagles - Hotel California şarkısını arattım ve sonuç karşınızda.

9- Wornontv

Oyuncuların dizi setlerinde giydiği kıyafetleri gösteren bir site.

10- Lightning maps

Siteye girdiğiniz zaman size anlık olarak Dünyanın neresine yıldırım düştüğünü gösteren değişik bir site.

11- Tastedive

Siteye girdiğinizde sevdiğiniz bir filmi yazıyorsunuz ve ona benzer filmleri, dizileri, podcastlerii oyunları karşınıza çıkartıyor. Mesela benim yazdığım film ve bana tavsiye ettiklerini görebilirsiniz.

12- Letsenhance

Elinizde bulunan çözünürlüğü düşük fotoğrafları, daha çok net hale getirtiyor. Büyük ihtimalle internette bulunabilecek en kötü Michael Jackson fotoğrafını buldum. Bana göre sonuç gayet tatmin edici.

13- Neal Fun

Yukarı kaydırdıkça okyanusun derinliklerine götüren harika bir site. Ne kadar derinlikte hangi canlılar yaşıyor görebilirsiniz. Bunun yanında sitede Sun vs Moon, Space Elevator, The Size of Space gibi muazzam görseller sunan iç uygulamalar da var. Kesinlikle bakılmasını tavsiye ederim.

14- Window Swap

Siteye girdiğinizde sizi Dünyada rastgele bir pencereden manzaraya götürüyor. Bu bazen video oluyor, bazen de resim. Eskiden ücretsizdi ancak şimdi birkaç denemeden sonra ücret istiyor. Ama yine de güzel bir site.

15- Radioooo

1900'lardan beri radyolarda hangi ülkede hangi müziklerin çaldığını gösteren kaliteli bir site.

16- Plane Crush Info

Bu zamana kadar düşen uçaklardaki kaptanların son konuşmalarını bizlere sunan bir site. +18 diyelim.

17- Age Geek

Siteye girdiğinizde doğum gününüzü giriyorsunuz ve sizin doğduğunuz tarihte veya yakın bir zamanda kimler neler başarmış onları giriyor. Ben kendi doğum günümü girdim ve soncu görebilirsiniz.

18- Unlisted videos

Youtube'da unlisted (Liste dışı bırakılmış) videoları buradan bakabilirsiniz. Mesela ben Random Video butonuna bastım, beni 2018'de yayınlanıp 2022'de unlisted olan bir videoya attı.

Dosya Ekleri

• 1732407078886.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 65
  • 1732406741885.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 66
  • 1732407009002.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle 11 ve 12 çok iş yapar (düzgün çalışıyorsa) güzel bir konu.

Özellikle 11 ve 12 çok iş yapar (düzgün çalışıyorsa) güzel bir konu.

11 bayağı iyi ama 12'de ufak hatalar olabiliyor. Gerçi benim örnek aldığım resim de inanılmaz saçma. Kimsede öyle bir resim olmaması lazım.

Vala benim için Techolay burada gezmeyi seviyorum iyi ki kurulmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…