Siz hangisini tavsiye edersiniz? Arada sırada bir şeyler okumak amaçlı diyorum. Oyun için olmayacak. Sadece günlük ihtiyaçlarımı görsün diye.

İyi Sosyaller.

Bana kalırsa tablet. 7000-8.000 TL arasında güzel ve iş görür tabletler varken laptoplar pahalı. Gene de bakarım derseniz rehberime bakabilirsiniz.

Tablet aldığınızda Android tarafından çokca kısıtlanmış olacaksınz.
Ama bir bilgisayar her daim başka işler yapmanıza da yardımcı olur.
Benim tercihim hafif bir bilgisayar olurdu.
Bu iş için bütçeniz varsa çok önemli değilse sizin için laptop bence.
Ama çok para harcayasınız yoksa tablet de alabilirsiniz arkadaşların dediği gibi.

Ama bir bilgisayar her daim başka işler yapmanıza da yardımcı olur.
Benim tercihim hafif bir bilgisayar olurdu.
Bu iş için bütçeniz varsa çok önemli değilse sizin için laptop bence.
Ama çok para harcayasınız yoksa tablet de alabilirsiniz arkadaşların dediği gibi.
Yani oyun oynamayacak muhtemelen nasıl kısıtlanacak ki?
Filmini de izler, forumuna da girer, sörfünü de yapar yani. Kisitlanmadan kastınız nedir?

Tablet kullanıyorum elim ayağım gibi. Gün içinde bütün işlerimi görüyor. Samsung Galaxy Tab S10FE 12/256 versiyonu mevcut. Tek pişmanlığım Snapdragon ya da MediaTek işlemcili cihaz almamış olmam. Samsung DeX ile laptoptan farkı yok diyebilirim. Ayrıca telefonunuz Samsung ise ekosistem mantığı ile eşitleme yapılabiliyor.

Oyun oynamayan biri iseniz Android çok bir problem teşkil etmiyor günlük kullanımda. Tabletlerde ofis programları gayet güzel çalışıyor. Ayrıca çoğu tabletin artık bir nevi bilgisayar modu mevcut.

Siz hangisini tavsiye edersiniz? Arada sırada bir şeyler okumak amaçlı diyorum. Oyun için olmayacak. Sadece günlük ihtiyaçlarımı görsün diye.

İyi sosyaller.

Tablet o zaman. Daha taşınabilir ve okuma sörf için daha uygun.
İstersen rehberime bakabilirsin. Eğer Samsung DeX gibi PC yapan özellikler önemli ise Tab S10 FE+ vs bakman lazım minimum.
Konu '17.000 TL'ye kadar tablet rehberi' https://techolay.net/sosyal/konu/17-000-tlye-kadar-tablet-rehberi.163972/

Şimdi öyle yazınca biraz yanlış anlaşıldım.
Bu kısım biraz benim kişisel görüşüm ama: Tabletin ekran boyutunun küçüklüğü, klavye mouse olmayışı ve elinizle kontrol etmek için tablete sürekli yakından bakıp gözünüzü ekstra ekstra yorma gibi etkenler benim için kötü bir deneyim oluyor.
Açıkçası ben keyif alamıyorum o şekilde.
Bunlar dikkate alınmayan ama aslında düşününce konforu düşüren şeyler.
Yani sekmeler arası, uygulamalar arası daha rahat geçiş yapabilme gibi şeyler beni bilgisayara daha yakın kılıyor her zaman.
Bunlardan benim kadar rahatsız olmuyorsanız ve basit şeylerde kullanacağınıza eminseniz alabilirsiniz tabii.
Biraz kişisel bir yorum benimki.

Şimdi öyle yazınca biraz yanlış anlaşıldım.
Bu kısım biraz benim kişisel görüşüm ama: Tabletin ekran boyutunun küçüklüğü, klavye mouse olmayışı ve elinizle kontrol etmek için tablete sürekli yakından bakıp gözünüzü ekstra ekstra yorma gibi etkenler benim için kötü bir deneyim oluyor.
Açıkçası ben keyif alamıyorum o şekilde.
Bunlar dikkate alınmayan ama aslında düşününce konforu düşüren şeyler.
Yani sekmeler arası, uygulamalar arası daha rahat geçiş yapabilme gibi şeyler beni bilgisayara daha yakın kılıyor her zaman.
Bunlardan benim kadar rahatsız olmuyorsanız ve basit şeylerde kullanacağınıza eminseniz alabilirsiniz tabii.
Biraz kişisel bir yorum benimki.
Çok hafif laptoplar var mı?