Bakın daha bugün
@lowkey99 konusunda 40 sayfa uğraştım. Hiçbir forumda da kimse uğraşmaz. Kendi sistemime bu kadar uğraşmıyorum. Bu modül ile yapılanlar, bahsi geçen hiçbir QVL'de bulunmuyor dediğiniz 6000 CL28 1.4V 2x16 Lexar modüller:
Eki Görüntüle 238661Eki Görüntüle 238662
Bu kısma katılıyorum, sizde başka opsiyon yok gibi. Vatan indirimleri takip edin. Çok kez indirime girdi bu kart. Değerlendirilebilir o fiyata.
Bence bu kararı tekrardan gözden geçirmelisin. OC'den ziyade Manuel Tuning, Amca gibi 1:1 mod ayarlama işlemi bu. Aktif soğutma DDR5'te her türlü uzun vade olması lazım, görselliği bozuyor dersen aparat satılıyor.
@elninolaz iletir müsait zamanda. Arkadaşlara da ben önermiştim vaktiyle zaten, memnunlar. Onlar da OC yapmıyor senin gibi, 1.45V 6400 CL30, CL28 vs. kullanılıyor A-die modüller sistemlerinde. OC'den kasıt budur örneğin, o yüzden ikisini karıştırmayın:
Eki Görüntüle 238663
RAM tercihi hariç bu senaryoda çok sorun göremiyorum. Bütçe dahilinde değerlendirilebilir. Anlattığım bilgiler ışığında bazı kararları tekrardan gözden geçirmenizde fayda var. Kavram karmaşası ve kargaşası var çünkü.
@STama sistemiyle de ilgilendim, 1:1 mod optimizasyon işlemi ile OC ayrı şeyler. Hatta kendisinde UV işlemi uygulandı. Görselleri iletir. Bu kartların ayarlanması lazım uzun vade stabilite adına. Tak çalıştır uygun değil, bunu defaatle vurguladım.