iOS vs Android

Hangi işletim sistemini tercih edersiniz?

• iOS

Oy: 23 37,7%
  • Android

Oy: 38 62,3%

• Oy verenlerin toplamı
    61
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Android çünkü özgürlük ve kişiselleştirme imkanı sunuyor. Hayatımda hiç iOS kullanmadım ancak kısa süreli denemek isterim.

Android kullanıcı dostuymuş. Telefon kullananların çok büyük bir kısmı Android'in özgürlükçü yanıyla ne yapacak bunu çok merak ediyorum.
Mesela merak ettiğim bir oyunu denemek için 250 TL (Play Store'da 50 TL) vereceksin sen. Ben ise gidip APK deneyeceğim. Veya hileli mod kuracağım
Ben 7 yıl güncelleme ömrünü doldurmuş telefonuma ROM atıp ölü telefonu canlandıracağım, root ile rahatıma bakacağım. Sen ise çöpe atacaksın. Apple babanız 4. yılında telefonu kendi eliyle yavaşlatıp sana yenisini dayatacak. Ben ise şu an 8. yılını doldurmuş telefonu rom+root ile rahatça kullanıyorum.

Android çünkü özgürlük ve kişiselleştirme imkanı sunuyor. Hayatımda hiç iOS kullanmadım ancak kısa süreli denemek isterim.
 ekosistemine alışan kişi her zaman  der. Ben mesela baya süredir  kullanıcısıyım, alıştım her şey normal geliyor. Şimdi bir anda androide geçersem sorunlar olabilir.

Fotoğraf çekmiyorum, fotoğraf çekeceksem niye telefon alayım ki ? En kötü fotoğraf makinesi bile en iyi telefondan daha kaliteli fotoğraf çekiyor, gider fotoğraf makinesi alırım .

Android Linux tabanlı olduğun için arka planda yaşanan olayları görebiliyorum, açık kaynak sonuçta, A*ple'da ne oluyor ne bitiyor belli değil Windows'dan farkı yok, telemetri dolu. Sözde kolaylık sağlayan servisleri var adamlara al benim cinsel organım burada diye sunuyorsun .

İnstagram'da da fotoğraf paylaşmıyorum, bir sosyal mecrada kendini paylaşanın akli dengesinde sorun vardır bu tarz platformlar eğlence platformu, bilgi platformu falandır komik videolar olur, bilgi içerikli videolar olur izlersin görüş paylasırsın falan, sonra fotoğrafım yayıldı diye zırlarsın .

Evet APK özgürlük parasını haketmeyen, bir ürüne neden para vereyim ? Bedavası var internette zaten, virüs de bulaşmadı bugüne kadar ? Gerçi APK indirmiyorum ama paralı ve kullanmak istediğim bir uygulama olsa para vermem APK indiririm. A*ple'da bu yok, osuruktan uygulamaya 500TL ver sen .

Evet Çin malı kullanıyorum, bunda utanılacak gülünecek bir olay yok ? Üretimde Dünya'yı domine eden bir devletin ürününü almak varken neden Amerika'ya para kazandırayım ? Amerika'da sevdiğim tek şey NASA onun dışında hiçbir şeyini kullanmam, sevmem, ki kullanmıyorum da, sevmiyorum da.

Senin aldığın A*ple hurdasına ben 200cc'lik motor alıp ulaşımımı sağlıyorum sense bütün paranı bu çöp firmaya verip kalan paran olmayınca toplu taşımaya mahkum oluyorsun .

Tema da kullanmıyorum, tema uygulaması var a*ple'nin saçma arayüzünden güzel arayüz yapmışlar ama ona bile gerek yok .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…