Merhaba,

9. Nesil IPad'den, M.2 model 11” Air'e geçtim. Fakat şarjı çok az dayanıyor 4 saat ekran kullanımın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Üstelik ne bir oyun oynuyorum ne de ağır programlar çalıştırıp iş amaçlı kullanıyorum. Tek kullanımım sosyal medya ve film dizi izlemek. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Arka planda uygulama vesaire de çalıştırmıyorum. Ekran parlaklığını fullde de kullanmıyorum. Her gün şarja takmaktan bıktım. Eski IPad'in şarjı aynı kullanımda daha çok gidiyordu.

1732897108608.webp

Normaldir.
Hiç bir Apple tablet veya telefonunu günlük şarj etmeden kullanamadım. En iyi performsı Apple işlemcili macbook ile gördüm. Bazen üç gün bile şarj etmediğim oluyor. Zaten bu cihazlarda esas şarjı ekran tüketiyor.

Şarj işini dah iyi optimize etmek istiyorsan bütün uygulamaların tek tek arkaplan görevlerini denetle ve izinleri kaldır. Ne Konum servislerini ne bildirim ne de arkaplanda çalışmasınlar. Belki yüzde bir-iki etki edebilir. En azından ekranın kapalı olduğu süredeki tüketimi düşürebilir. bunun dışında çok şey beklememek gerekiyor.

Ne zaman kullanmaya başladınız? Bi' 1-2 hafta kullanın bakalım, düzelmez ise Apple Destek ile görüşürsünüz.

Ne zaman kullanmaya başladınız? Bi' 1-2 hafta kullanın bakalım, düzelmez ise Apple Destek ile görüşürsünüz.

1 ay oldu satın alalı kalibre olmasını bekledim o yüzden post açmadım fakat değişen bir şey olmadı.

Normaldir.
Hiç bir Apple tablet veya telefonunu günlük şarj etmeden kullanamadım. En iyi performsı Apple işlemcili macbook ile gördüm. Bazen üç gün bile şarj etmediğim oluyor. Zaten bu cihazlarda esas şarjı ekran tüketiyor.

Şarj işini dah iyi optimize etmek istiyorsan bütün uygulamaların tek tek arkaplan görevlerini denetle ve izinleri kaldır. Ne Konum servislerini ne bildirim ne de arkaplanda çalışmasınlar. Belki yüzde bir-iki etki edebilir. En azından ekranın kapalı olduğu süredeki tüketimi düşürebilir. bunun dışında çok şey beklememek gerekiyor.
Çok saçma cidden 9. nesil düz iPad 2-3 senedir kullanıyorum pil ömrü zayıflamıştır haliyle ama ona rağmen bu sıfır iPad'den çok çok daha iyiydi. Pişman oldum yükselttiğime kullanım senaryomda işime yarıyordu...