iPad M4 Pro vs S11 Ultra

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shadow00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 147
  • Etiketler Etiketler
    pro ultra
İsinmayan cihaz mi varmis? Elbette olur ancak GPU throttle yemez M4 Pro gibi bir islemci varken.

iPad almaya çok daha yakınım. 11inç'in boyutları bir defter kadar oluyor mu? Çerçeve oranının bana fazla gelmesinden dolayı küçük sanmış olabileceğimden dolayı soruyorum.

İsinmayan cihaz mi varmis? Elbette olur ancak GPU throttle yemez M4 Pro gibi bir islemci varken.
Ortalama kaç yıl götürür hocam? Bendeki Samsung tablet o kadar yıla rağmen hayata tutunmaya devam ediyor.

iPad almaya çok daha yakınım. 11inç'in boyutları bir defter kadar oluyor mu? Çerçeve oranının bana fazla gelmesinden dolayı küçük sanmış olabileceğimden dolayı soruyorum.

Fiziksel olarak iki cihazıda mağazada deneyin. Belki 14.6 inç çok büyük gelecek veya 11 inç yetersiz gelecek.

Ortalama bir Android tabletin gotureceginden daha fazla goturecegine eminim. Tek sorun guncelleme ve app desteginin Android kadar iyi olmamasi. Android 9'lu yedek bir tabletim var her sey yukleniyor. iPad ise eskiyince uygulama destekleri kesilecek. Ondan sonra ya jailbreak yaparsin ya da yeni bir cihaza gecersin. Uzun omurluluk konusu kisiye bagli. Ben mesela kendim telefon alacagim zaman sirf bu yuzden iPhone almiyorum. Ancak tablet konusunda isler farklilasiyor. İslemci gucu farki olarak arada ucurum var. Tablet aliyorsan ve uzun omurluluge bakiyorsan iPad, guncelleme ve uygulama destegi daha uzun, kisitlamayan sinirsiz bir yazilim (Android) destegi daha uzun bir cihaz ariyorsan Tab S11 Ultra. İkisi de iyi cihazlar. Benim tercihim iPad olurdu. Sen eger bunu alip 10 yildan fazla kullanacagim diyorsan o zaman Tab S11 Ultra'yi tercih et. Sebebi, Android'in uygulama destegi iOS'a gore daha uzun sure desteklenmesi. Fakat 10 yildan fazla kullanmam ben diyorsan o zaman net iPad. Bunu dememin sebebi benim hem eski bir Android tabletimin olmasi hem de yine eski bir iPad'imin olmasi. Jailbreak yapilmadan pek islevsel degil iPad. Eski oldugu icin tabii. Ancak soyle bir sey de var. Kullandigim tablet eMMC doneminden kalma oldugu icin kasiyor. Hem de cok fazla. Tab S11 Ultra kasmaz kolay kolay. iPad'ler dogalari geregi mikro takilmalar haric kasmiyorlar. Bir de neredeyse beni 10 yil gotursun diyorsan batarya degisimi de yapmani oneririm yetkili serviste. Aldiktan 5 yil sonra yapabilirsin.

Okumaya usendiysen ve ozet istiyorsan:
10 yil alti kullanim icin M4 Pro
10 yil ustu kullanim icin Tab S11 Ultra.

Uzun uzun yazdığın için çok teşekkür ederim.

Birisinde PC işlemcisi varken, öbüründe mobil işlemci mevcut. iPad tercih ederdim.

Kesinlikle benim yanıtımda iPad, kendim de Air M3 13 inç kullanıyorum Pencil Pro ve Magic Keyboard kullanıyorum. Ancak sırf PC işlemcisi var diye iPad'i öne çıkartmak yanlış olur çünkü iPad bu işlemcinin gücünü kesinlikle kullanamıyor. Kısa keseceğim, Samsung'un işlemcisinin yapamayıp da M3'ün yapabileceği hiçbir şey yoktur çok yüksek ihtimalle. Apple bu işlemcide donanımsal hiçbir kısıtlama koymayıp Mac'lerle aynı seviyede tutmuş olabilir ancak yazılımsal olarak bir çok kısıtlama mevcut. İstediğiniz her şeyi yapamıyorsunuz.

Onun dışında her gün iPad'le ders çalışan birisi olarak bence performansı gayet güzel. Pencil hissi gayet güzel, farkı ödeyip Pencil Pro almanızı öneririm daha rahat şarj etme derdiniz olmaz. Hoparlörleri falan da -özellikle M4'ün- gayet güzel.

Cihaz yazı yazarken ısınıyor. Elinizi rahatsız ettiği oluyor arada ama daha fazla ısındığını hiç görmedim. Zaten oyun oynamaktan daha üst bir noktada tableti ısıtabileceğiniz bir yazılım yok. Onda da Fortnite ve PUBG'de denemiş biri olarak eh işte ısınıyor.

Hayır, 13 inç boyutu ders kitabı civarlarında oluyor. 13 keşke almasaydım dediğim oldu yer yer benim özellikle yatarak film izleyecekseniz takılacaksanız tablette pek rahat olmuyor Magic Keyboard almazsanız. Ama ders çalışırken güzel bi' keyfi oluyor.

Son düzenleme:
Tam anlamiyla aradaki ham guc farkini kapatamiyor Tab S11 Ultra, M4 Pro'ya kiyasla. Ustelik islemci Snapdragon Elite serisinden de degil. Dimensty Tab S11 Ultra'da. Mac islemcisi varken neden Dimensty alasin ki? Konudaki diger mesajlarimda uygulama destegi ve uzun omurluluk konusuna da degindim. Uzun omurlulukte iPad daha ustunken, uygulama desteginde dr Android tabletlerin avantajlari mevcut. İki tablet farkli insanlar. Ben mobil GPU'da Samsung ve diger onde gelen Android tablet ureticilerinin mobil icin uyumlu ARM tabanli PC islemcilerine gecmelerinin zamani geldigini dusunuyorum.

Uzun ömürlülük konusunda, işlemci daha uzun ömürlülüğü arttıracaktır kesinlikle ancak ham güç bu cihazlarda çok önemli bir şey değil. Örneğin iPad Pro'da adam akıllı render yapılsa, DAW çalışsa, IDE kurabilsem anlayacağım ancak senin bu ham gücü kullanabileceğin tek yer oyunlar. Sadece ham güç üzerinden değerlendirme yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Diğer konularda hemfikiriz sanırsam.

Ben CPU ve GPU benchmark skorlarina karsi biraz takintiya sahibim. Dogru soyluyorsun ama. Oyunlarda bile fark etmez. İkisi de 120 FPS sunacaktir rahatlikla oyunlarda.

iPad Pro 6.nesil (M2) hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Neredeyse M4 ile aynı fiyatlara yazılmış ama, 12,9 boyuta sahip olması cazip geldi. Sizce onu da takip edeyim mi yoka M4 Pro üzerine düşüp mü indirim kovalayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…