Kesinlikle benim yanıtımda iPad, kendim de Air M3 13 inç kullanıyorum Pencil Pro ve Magic Keyboard kullanıyorum. Ancak sırf PC işlemcisi var diye iPad'i öne çıkartmak yanlış olur çünkü iPad bu işlemcinin gücünü kesinlikle kullanamıyor. Kısa keseceğim, Samsung'un işlemcisinin yapamayıp da M3'ün yapabileceği hiçbir şey yoktur çok yüksek ihtimalle. Apple bu işlemcide donanımsal hiçbir kısıtlama koymayıp Mac'lerle aynı seviyede tutmuş olabilir ancak yazılımsal olarak bir çok kısıtlama mevcut. İstediğiniz her şeyi yapamıyorsunuz.
Onun dışında her gün iPad'le ders çalışan birisi olarak bence performansı gayet güzel. Pencil hissi gayet güzel, farkı ödeyip Pencil Pro almanızı öneririm daha rahat şarj etme derdiniz olmaz. Hoparlörleri falan da -özellikle M4'ün- gayet güzel.
Cihaz yazı yazarken ısınıyor. Elinizi rahatsız ettiği oluyor arada ama daha fazla ısındığını hiç görmedim. Zaten oyun oynamaktan daha üst bir noktada tableti ısıtabileceğiniz bir yazılım yok. Onda da Fortnite ve PUBG'de denemiş biri olarak eh işte ısınıyor.
Hayır, 13 inç boyutu ders kitabı civarlarında oluyor. 13 keşke almasaydım dediğim oldu yer yer benim özellikle yatarak film izleyecekseniz takılacaksanız tablette pek rahat olmuyor Magic Keyboard almazsanız. Ama ders çalışırken güzel bi' keyfi oluyor.