Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ray Tracing işlemini işlemciye bile yaptırabilirsiniz. Ne olur? Yavaş olur.
techolay.net
Vulkan Sürücüsüne CPU Işın İzleme Eklendi, Quake RTX 1 FPS ile "Oynanabiliyor" - Techolay
Linux'taki ünlü açık kaynak platformu MESA, Vulkan sürücüsü için CPU tabanlı ışın izleme özelliğini kullanıma sunarak işletim sisteminde yeni performans
Ray Tracing işlemini işlemciye bile yaptırabilirsiniz. Ne olur? Yavaş olur.
techolay.net
Vulkan Sürücüsüne CPU Işın İzleme Eklendi, Quake RTX 1 FPS ile "Oynanabiliyor" - Techolay
Linux'taki ünlü açık kaynak platformu MESA, Vulkan sürücüsü için CPU tabanlı ışın izleme özelliğini kullanıma sunarak işletim sisteminde yeni performans
Ray tracing dediğimiz şeyi teoride bir hesap makinesinde bile yaparsınız. O bahsettiğiniz şey ise bir tür hızlandırıcı gibi çalışıyor. Kısacası saf işlemci gücü ile çalışıyor ek bir hızlandırıcı olmadan.Merhabalar, Apple A15 Bionic işlemcisinde Ray Tracing yok diye biliyorum olmamasına rağmen nasıl test yapılabiliyor?
Test sonucu:
Eki Görüntüle 28919
Ray tracing dediğimiz şeyi teoride bir hesap makinesinde bile yaparsınız. O bahsettiğiniz şey ise bir tür hızlandırıcı gibi çalışıyor. Kısacası saf işlemci gücü ile çalışıyor ek bir hızlandırıcı olmadan.
RT desteği olsaydı aynı işlemci çok daha iyi mi sonuç verecekti yani?Ray Tracing işlemini işlemciye bile yaptırabilirsiniz. Ne olur? Yavaş olur.
![]()
Linux'taki ünlü açık kaynak platformu MESA, Vulkan sürücüsü için CPU tabanlı ışın izleme özelliğini kullanıma sunarak işletim sisteminde yeni performanstecholay.net
Evet, mantıken öyle.RT desteği olsaydı aynı işlemci çok daha iyi mi sonuç verecekti yani?
Teşekkür ederim yanıt için.