Şahsen yanlış bir karar verdiğini söyleyebilirim. Hiçbir Android cihazda bir iPhone'da bulduğunu bulamayacaksın. Pişman olduktan sonra da keşke diyeceksin. iPhone'ların iPhone olmasının sebebi var. Bunu ise deneyimlemeyen hiç kimsenin anlaması çok zor.

Eskiden iPhone 4 ve 4S kullandım. Zamanına gore kesinlikle iOS farkını hissetiriyordu. Ama artık zaman degisti. One UI HyperOS magicos gibi yazılımlar cok iyi seviyelere ulastı. Apple'ın kapalı kendine ozel isletim sistemi haric artık artısı yok.
Bu yazıyı 2012 de atsaydın haklı olurdun.

Aldıktan sonra Android deneyimlerini duymak isterim arkadaşın. Nasıl büyük bir hata yaptığını anladığında iş işten geçmiş olacak. Uzun vadeli kullanım senaryosu ise Android'de tam bir felaket. Göreceğiz.
O Zaman seni su konuya alalim.

Mayıs ayının sonuna doğru alacağım hocam o zaman yazabilirim isterseniz.

DM acıksa istediginiz zaman yazın. Eger acık degilse acarım.

@Elma ısıran Apple fanboyusun ama sana bir şey soyleyeyim. Bu firmaların hicbiri babamızın sirketi degil. Yeri gelir Apple'ı overiz yeri gelir Samsung'u yeri gelir Xiaomi'yi overiz. Ama fanboyluk yapmaya gerek yok. Apple uzun yıllardır yenilik yapmıyor. Bana simdi gelipte su bu var diye sayma dostum. Huawei'nin 3'e katlanır telefonu kadar yenilikçi isler mi yapıyor? Veya ekranlarını aldıgı Samsung kadar? Yenilikleri gectim, donanımsal olarak da cok fazla yenilik yapılmıyor. 2020 de 120Hz ekranları telefonlarına koyan Android markaları var ama Apple butun telefon serisine 2025'te uygulayacak sızıntılara gore. Eskiden belki donanımsal olarak da iyiydi ama artık Apple yazılımsal olarak da cok iyi yerlere gitmiyor. Ama sizin gibi fanboyları oldukca yasamaya devam eder.

Son düzenleme:
Heh alınacak bir ürün değil çünkü çok daha rekabetçi telefonlar var. O kadar para verip biraz kısıtlı ürün alıyorsun.

Hocam çok mantıklı artık 3 yıl olmuş ve bataryası dahi şu an -aktif olarak yakınım olan 2 kişikullanıyor- yetersiz. Ancak elma kullananların statü sembolü gibi bir şey oluştuğunu zannettiklerinini düşünüyorum. Çünkü geçen gün (cimrilik edip yine otobüse bindim söylemesi ayıptır.) Otobüste adamın elinde 15 ya da 16 Pro Max vardı🤣.

Bütçe 30k ya kadar çıkıyorsa, yurt dışı Xiaomi Honor vs. bunların amiral gemisi seviyesindeki telefonlarını bulabilirsiniz. Server kayıt yapıyorlar. @409 da sanırsam yurt dışı Xiaomi kullanıyordu. Konu hakkında daha net bilgi verebilir.