Buraya kararsız kaldım diye konu açma gereği duydum, sizin Apple fanboyluğunuzu dinlemek için değil.

İstememe sebebim şunlar;

Artık bootloader yok.
Geniş açıyla ana kameraya geçerken bile hala ton farkı var.
Arkadaşımın s23'ü gibi 2-3 güncelleme sonrası pilinin 3 saat sot vermesini istemiyorum.
Bazı Samsung cihazlarda ısıdan dolayı arka kapak kendini atıyor, ilerde bunun da olmasını istemiyorum. (Bakın S25 ailesinde var demiyorum, S20 FE gibi olabilir, korkuyorum demek istiyorum.)

Ayrıca 15'in elde tutuşu, uygulama stabillitesi daha çok hoşuma gitti desem yeridir. Samsung'a ön yargılı değilim, sadece istemiyorum. Zira şunu bilmekte fayda var bu fiyat bandında Pixel cihazlar TR'de olsaydı onları tercih ederdim.

IOS'ta bootloaderlik bir iş yıllardır yok ona bakarsanız. Bu bir eksi olamaz yani.

Arkadaşınızın S23'ü sorunluymuş çünkü benim arkadaşımın 5 yıllık S20 FE hala ilk günki gibi ekran süresi veriyor. Benim 3 yıllık S23 Ultra'da aynı şekilde.

Apple batarya konusunda aşırı dandik 1 yılda %95 civarlarını çoğunlukla görüyor. Benim S23 Ultra 3 yılda leş gibi kullanım alışkanlıklarıma rağmen 97'ki arkadaşın S20 FE'de 89.

Isı konusunda da S25 kesinlikle iPhone 15'ten daha iyi. Dediğim gibi, iPhone 15'ler ısı uyarısı verip oyundan atan cihazlar :D

iOS bana göre ilkelliktir. Dosya yöneticisi gibi konularda seni kısıtlayan, sideloading yapmana bile izin vermeyen, bloat bir arayüze sahip bir sistem. iPhone'lar size nasıl cezbedici geliyor gerçekten anlamıyorum.

Ayrıc Home Page gibi alanlara 1-2 farklı animasyon olunca iOS “minimal, estetik, göze hoş gelen” bir şey olmuyor.

Android’e de “çorba” diyorsanız... One UI veya MIUI tarzı bir arayüzle Android kullandıysanız size hak verebilirim. Ancak bir şirketin arayüzü yüzünden Android çöp falan olmuyor.

Bunun dışında S25, özellikle işlemci açısından iPhone 15’ten bariz şekilde üstün. Hissedilir fark yaşarsınız hocam.

Ayrıca bootloader kilidi açılabilen bir cihaz istiyorsanız Nothing Phone 3’e bakabilirsiniz hocam.

iPhone'ler statüsü olmayan insanlara cazip gelir. E haliyle cüzi bir miktar ile statü alıyor ilkel ülkemizde statüsü olmayan insanlar ne olacaktı :D

Bu zamana kadar hep bootloader açık kullandim ve artık bunu kısıtladılar, bir anlami kalmadi yani androidin.
Sanki her marka bootloader kildini kısıtlamış gibi konuşmayın hocam. 😃 Nothing Phone 3 gibi alternatiflere bakarsanız BL kilidini istediğiniz gibi açarsınız.

Piyasada sadece Samsung var mış gibi davranmaya gerek yok. 🙂

Sanki her marka bootloader kildini kısıtlamış gibi konuşmayın hocam. 😃 Nothing Phone 3 gibi alternatiflere bakarsanız BL kilidini istediğiniz gibi açarsınız.

Peki NP3 parasını hakediyor mu :D? Onu soran yok tabii.

Sanki her marka Bootloader kildini kısıtlamış gibi konuşmayın hocam. 😃 nothing Phone 3 gibi alternatiflere bakarsanız bl kilidini istediğiniz gibi açarsınız.

Yakında onların da kısıtlanır. Zorunlu kısıtlamaya çalışıyorlar.
Ama ben olsam nothing 3 bakmazdım ya. Ne bileyim o tasarım olmamış yani. Daha başka nothing telefon ya da başka marka bakardım.

Peki NP3 parasını hak ediyor mu :D? Onu soran yok tabii.

Hayır tabii. 45k ya daha iyi alternatifler var.

Peki NP3 parasını hakediyor mu :D? Onu soran yok tabii.
45K'ya kötü sayılmaz benim gözümde.
Kamerası hakkında yorum yapmayacağım. Çünkü bilgim yok.
S25'e kıyasla tek eksik kalan yanı işlemci hocam. Orada da büyük bir fark yok.
Ekran(Kağıt üstü bilgilerde 10-bit derinlik gibi veriler var. S25'ten iyi duruyor.), batarya, UI gibi konularda gayet önde.

45K'ya kötü sayılmaz benim gözümde.
kamerası hakkında yorum yapmayacağım. Çünkü bilgim yok.
S25'e kıyasla tek eksik kalan yanı işlemci hocam. Orada da büyük bir fark yok.
Ekran(kağıt üstü bilgilerde 10-bit derinlik gibi veriler var. S25'ten iyi duruyor.), batarya, UI gibi konularda gayet önde.

Ben olsam Bootloader kilidi açılan Çinli telefon alıp ona gider saf android arayüzü kurardım.
Ama hangisinde açılıyor bilmiyorum. Bu yüzden öneri yapamam :(

Geniş açıyla ana kameraya geçerken bile hala ton farkı var.
Kesinlikle katildigim, kamera kalitesini katleden bir sorun. Ama kamera paketinde de S25 daha ustun, bu detay onemli.
Arkadaşımın S23'ü gibi 2-3 güncelleme sonrası pilinin 3 saat SoT vermesini istemiyorum.
Bu @Simon , @Forum Clerk , nick'ini unuttugum baska bir arkadas ve benim cihazda da yasandi maalesef. Ne yaptilar bilmiyorum ama ben de telefon degistirecegim sirf bu sebepten.
Bazı Samsung cihazlarda ısıdan dolayı arka kapak kendini atıyor, ilerde bunun da olmasını istemiyorum. (Bakın S25 ailesinde var demiyorum, S20 FE gibi olabilir, korkuyorum demek istiyorum.)
Bu ihtimal cok dusuk guncelde. S25 daha serin calisan bir cihaz.