Buraya kararsız kaldım diye konu açma gereği duydum, sizin Apple fanboyluğunuzu dinlemek için değil.
Estağfurullah kardeşim. Ben de herkes gibi kendi görüşümü belirttim. Katılanlar olur, katılmayanlar da olur. Sonuçta bir kıyaslama yapılıyor ve benim bu kıyastaki tercihim iPhone...

En baştan Samsung’a ikna olmaya hazır bir zihniyetle seni Samsung’a ikna etmeleri için gelmiş gibi konuşmana gerek yok.

Tercihin her ne olursa olsun umarım seni memnun eden, uzun ömürlü bir tercih olur. ☺️

Android'in modası geçti bence iPhone alınmalı.
Modası nasıl geçiyor tam olarak bunlar elektronik her gün ihtiyacımızı karşılayan cihazlar. Apple neyi daha iyi yaptı da Android'in modası geçti?

Android bir cihaza o kadar para vermek istemiyorum, zira artık Android'in de iOS'tan bir farkı kalmadı, bootloader vs.

Sizce S25'e bir sans vermeli miyim, yoksa 15 mi almaliyim?
Şahsen benim önerim S25 olur hocam. 120Hz telefon deneyimlediniz mi? Mesela iPhone 15 çok kötü gelecek bu yüzden.

Ben Android kullanıcısıyım ve bir süre iOS kullandım. En doğru yanıtı verebilirim diye düşünüyorum.

Neden iPhone 15 istediğinizi anlıyorum. O da kötü bir cihaz değil sadece fiyatını hak etmiyor. Yoksa iOS daha iyi bence. Çoğu anlamda. Küçük batarya ama optimizasyon sayesinde iyi bir SoT alıyorsunuz. Uygulamalar daha ferah hissettiriyor, daha özenli yapıldığı belli oluyor ANCAK aşırı hantal geliyor bana. Mesela klavyesi aşırı leş. Panoya kopyalama bile yok. Misal veriyorum Twitter'da arkadaşlarınıza komik bir video attınız ve hemen çıktınız başka platforma girdiniz. O video gitmiyor. İlla senin orada beklemen lazım. Abi ne alaka mesela? Arka planda uygulama yenileyi aç düzelir dediler açtım ve yine aynıydı onun işi farklıymış. Arkadaşlarıma sordum Apple kullanan evet bekleyeceksin diyorlar.

Gezmeye gittiniz ve senin cihazından çekildi ve misal veriyorum 3-5 tane 4K video (tanesi 3-4 GB olsun) bi 100-150 tane fotoğraf atman lazım aile grubuna vs. Abi sen her şey atılana kadar bekleyecek misin? Bunun gibi amele işleri mevcut maalesef. Zaten çok fazla özellik olmadığı için çok stabil ve iyi deniyor. Ancak Android'ler de stabil. Ekranı bozulmasaydı 2018 başında çıkan S9+'ı kullanıyordum hâlen. Çünkü hâlâ ilk gün ki gibi hızlıydı. Eskisi gibi değil Android. Samsung ise en iyisi şahsen. Google'da iyi ama TR cihazları için konuşuyorum.
Şuan Honor 400 kullanıyorum ve yazılımı iOS'a benzer. Onda da pek bir şey yok ve aşırı stabil, hızlı ve sorunsuz çalışıyor, muhtemelen yıllar boyu da böyle devam edecek, ancak şahsen senin gibi yüklü miktar yatıracaksam Samsung dışı bakmam. Çinli firmaların orası burası ayrı oynuyor.

S25 her anlamda daha iyi bir cihaz bunu unutma. Servisi de iyi, yedek parçaları da ucuz. Bataryan öldüğünde Samsung'a gidip 2-3K arası verip orijinal batarya taktırabilirsin. Apple'da bu 5K.

Zaten 2000 döngü vermişler %80'e düşene kadar. 2000 döngü demek her gün 1 kere şarj etsen 5 yıl 6 ay eder. Zaten o zaman geldiğinde belki cihazı değiştirsin. Bazı vakitler olur telefonu belki 2 günde 1 kere bile şarj etmezsin, böyle böyle vakit uzar.

Ama cihazın hâlâ hızlı olacaktır çünkü amiral gemisi alıyorsun. Aslında insanların iPhone stabil uzun ömürlü diyip Android'e laf etmelerinin sebebi bu, sende diyorsun bir Android'e o kadar para vermek istemiyorum diye. Bu iş böyle. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

iPhone'un uzun yıllar iyi olma sebebi hep amiral gemisi cihaz çıkarması. Sen gidip 20-25K'ya Samsung alırsan ömrü 3-4 yıl olur çünkü verdiğin para ortada. 3-4 yıl sonra yine 20-25K'ya Samsung al etti sana 7-8 yıl. 50K'ya aldığın iPhone zaten 7-8 yıl gider aynı mantık. Git 50K'ya Samsung al çok rahat 7-8 yıl gidecek yani. Dediğim gibi eski teknoloji olan S9+'ı hâlâ memnuniyetle kullanıyordum.

Şimdi teknoloji de gelişti, cihazlar çok daha güçlü çok daha uzun ömürlü her anlamda.

Yani benim önerim S25 al ve 7-8 yıl aktif olarak kullan... 3-4 yılda bir amiral gemisi cihaz değiştirmek zaten çok saçma bence.

Bu arada benim herkese önerim şudur; Cihazınız fark etmez, 10K'lık olsun 100K'lık olsun, güncelleme yapmayın. Bugün Android 10 cihaz ile Android 15 cihazlarının farkı yok uygulama yükleme olarak aynılar. Hatta daha eskileriyle bile aynı, aynı şey iOS için pek geçerli değil ama yine 2-3 sürüm önceyle aynı.

Telefonları güncellemeyin. Zaten bir şey gelmiyor boşa ağırlaşıyor cihazlarınız. Mesela benim telefonuma MagicOS 10 gelecek ve gerçekten majör bir geliştirme yoksa yapmayacağım. Çünkü gerek yok. iOS 26 geldi ne oldu? Tasarım değişti çoğu beğenmiyor. Onun dışı ne geldi ki? Boşa ağırlaştı cihazları.

Son düzenleme:
Bende bu iki telefon arasındayım. 2 haftaya kadar da birini seçip alacağım. Normal şartlarda Android almayı düşünmüyordum ancak S25 fiyatlarına çıkınca çok güçlü ve güzel bir telefon. Şahsen kamerası daha çok hoşuma gittiği ve 9 senedir sadece Android kullandığım ve IOS'u merak ettiğim için iPhone 15 tercih edeceğim gibi. iPhone Android telefonlar kadar değer kaybetmiyor ve ikinci el de de müşterisi var. Eğer iPhone 15'i beğenmezsem S25'e veya bütçem S26 çıktığında S26 ya yeterse S26 alırım. Sanada tavsiyem eğer hiç iOS deneyimlemediysen ve merakın varsa iPhone 15 tercih etmendir. Eğer İOS'a yoksa merakın özellik olarak S25 çok daha güçlü ve güzel bir telefon.

Donanım kısmında ilerlemek istiyorsan S25 al. Kullanım farkı diyorsan iPhone 15 al. Burası acayip fazla bir şekilde fanboy dolmuş. Anlamadığım kısım, her gün uyanıp 2 telefonu da günlük şekilde kullanıyor musunuz? Günlük hayatta Samsung ve Apple'ı karşılaştırıp rahata ermek için "Samsung saplamış." veya "iPhone geçirmiş." falan mı diyorsunuz? Üst segment telefonlarda zaten bir yerden sonra kullanış harici fark kalmıyor ki. Farklılık olsun falan diyorsan önceki kullandığın telefon neyse zıt firmadan olanı al ama sosyal medyada içerik çıkarıp tüm gün yoğun kullanım yapacağım diyorsan donanımsal olarak daha güçlü olanı al. Günlük hayatta telefonu nasıl kullandığın ve telefonun günlük hayatta nasıl performans gösterdiği daha önemli. Senin amacına iyi hizmet ediyorsa onu seç be kardeşim. Amma uzatmışsınız ya.

Zaten çok fazla özellik olmadığı için çok stabil ve iyi deniyor.
Yok artık be kardeşim. Bir insan iOS için de bunu demez be. 🤣 Abarttınız iyice.

Diğer argümanlarına bir şey demiyorum. Bu kıyaslama tamamen “sana göre, bana göre” mevzusu. Ama iOS için içi boş olduğu için hızlı bir işletim sistemi diyemezsin.

Temel olarak şöyle düşünüyorum. iOS sana ihtiyacın olan her şeyi native olarak sunar. Kullanım kolaylığı sağlar. Pek bir şey düşünmek zorunda kalmazsın çünkü her şeyi halletmenin yolu Apple tarafından belirlenmiştir. Android’de ise bir şeyi yapmanın 15 farklı yolu vardır, istediğini seç der sana. iPhone 15 ile S25 kıyaslamasında ikisi de güçlü cihazlar zaten. Tercih bu dediğime göre yapılmalı bence.

Öncelikle S25, iPhone 15’ten üstün bir cihaz. İşlemcisi olsun kamerası olsun ekranı olsun hemen hemen her şeyde üstte. Ama iPhone’un da yazılımı stabip diğer Android arayüzlerime göre. Xiaomi 13T Pro’dan 14 Pro Max’e geçtim arayüzdeki akıcılık bana anormal geldi.