Mevcutta iPhone 13 kullanıyorum ve model değiştirmek istiyorum aslında lakin Türkiye fiyatları iPhone 16 Pro için çok yüksek olduğu için yurt dışı almayı düşünüyorum. Hat kullanımı kapatıldığında da iPhone 13'ü yanımda taşımayı düşünüyorum. Sizce mantıklı olur mu? Mantıklı olacaksa hangi kod ile başlayan seçeneklere bakmalıyım?

Hangi model kodu ile olanları almak lazım?

A3294.

1740432598076.webp

Türkiye'de e-sım tarafında kopma sorunu tüm operatörlerde hala devam ediyor maalesef Olmadık zamanda şebeke gitme riski var Yani Kayıt yaptırmadan yılda sadece 4 ay hiç bir çekim sorunu olmadan kullanabilirsiniz Hatırlatma açısından belirteyim

Mantıklı mı? Çok da değil. Yapılabilir mi? Neden olmasın. En büyük şans hali hazırda iPhone 13 gibi hala gayet iyi ve sağlam bir cihazı kullanıyor olmanız. Kalan 4 aylık süreçte çok lazım olacak. Diğer yandan, tonla para verip yeni cihaz alacaksınız, 4 ay boyunca her gün yanınızda 13 taşıyacaksınız. Her gün ayrı bir şekilde şarjını düşüneceksiniz, bir yere çıkarken 13'süz yapamayacaksınız. Değer mi? İyi değerlendirin. Ben değmeyeceği kanaatindeyim. 16 Pro'nun Yurt dışı fiyatını bilmiyorum ama o fiyata bir sürü çözüm üretebileceğimizi biliyorum. Ben yapmam, yapana da mani olmam. Kısaca: İyi düşünün.

Bu model kodlu telefonlarda FaceTime ve birkaç özellik kullanılmıyor diye biliyorum ben böyle bir şey var mı?

Hayır arkadaşlarımla görüntülü FaceTime yapıyorum. Eksik özellik de yok.

Mantıklı mı? Çok da değil. Yapılabilir mi? Neden olmasın. En büyük şans halihazırda iPhone 13 gibi hala gayet iyi ve sağlam bir cihazı kullanıyor olmanız. Kalan 4 aylık süreçte çok lazım olacak. Diğer yandan, tonla para verip yeni cihaz alacaksınız, 4 ay boyunca her gün yanınızda 13 taşıyacaksınız. Her gün ayrı bir şekilde şarjını düşüneceksiniz, bir yere çıkarken 13'süz yapamayacaksınız. Değer mi? İyi değerlendirin. Ben değmeyeceği kanaatindeyim. 16 Pro'nun yurt dışı fiyatını bilmiyorum ama o fiyata bir sürü çözüm üretebileceğimizi biliyorum. Ben yapmam, yapana da mani olmam. Kısaca: İyi düşünün.

Kolayı var 13'ü satar bir tane daha 16 Pro alır.