Bütçe
50.000 TL
@Aakons 2X yakınlaştırma yapıldığı haliyle bile sonuç yine değişmiyor hocam. Dediğin gibi S26 burada yazılım veya Exynos'taki ISP'ye kurban gitmiş.

S26;

1783254330302.webp

17e;

1783254349402.webp

Alo desin, elektronik posta okusun gibi basit günlük kullanım için 16e kullanıyorum ve memnunum. Özellikle 5G kullanmazken günü çıkarıyor. 17e ile arasındaki tek fark 17 serisiyle gelen ekran dayanıklılığı. Ekran koruyucu kullanmayı sevmiyorum ama ekranımı da çiziyorum diyorsan 17e, diğer her senaryoda 16e al. Performans farkı bu iki ürün arasında belirleyici faktör değil.

Öhöm öhömm... @Aakons @Simon @Surface Area @Violett

Bu arada, arkadaşım cihazını 17 ile değiştirdi, isterseniz onunla da S23 FE karşılaştırması yapalım bir ara :D. Elimde şu an o zamanın ham yani doğrudan JPEG'leri ne yazik ki yok, mümkün olduğu bir zamanda benzer bir test yaparım yine. Samsung'un gürültüyü yok etmesi icin "gece modu" çalıştırması gerekiyor, o zaman öyleydi yani, denoise etmiyordu başka türlü.

@DarthGorsoy benim ek bir yorum kattığım yok hocam, attığım fotoğraflar da tarafsız bir kaynağa ait.

Burada dikkatimi çeken nokta, 17e'nin kağıtüstünde her anlamda geri kalan sensör donanımına rağmen S26'dan daha doğal daha sağlıklı sonuç vermiş olması...

Muhtemelen sorun yazılım veya ISP'den kaynaklı.

@DarthGorsoy benim ek bir yorum kattığım yok hocam, attığım fotoğraflar da tarafsız bir kaynağa ait.

Burada dikkatimi çeken nokta, 17e'nin kağıtüstünde her anlamda geri kalan sensör donanımına rağmen S26'dan daha doğal daha sağlıklı sonuç vermiş olması...

Muhtemelen sorun yazılım veya ISP'den kaynaklı.

Bence bunun farkındadırlar ve basit bir güncelleme ile çözülür diye düşünmekteyim. Yoksa S23 FE, IP16'yla ana sensör ve lenste kafa kafaya gidiyorsa S26 hayli hayli iş görür diye düşünüyorum yine.

Hocam, benim fotoğraf makinem bile aktif güncelleme alıyor. Hatta benim lensim bile güncelleme alıyor, stabilizasyondan tutun görüntü işlemeye kadar yenilik getirebiliyorlar. Bunlar değişebilir demek istiyorum, olay yazılım oldugu surece.

Son düzenleme:
@DarthGorsoy S23 FE ve S26'daki ana kamera sensörleri aynı, ikisi de GN3 kullanıyor. Yani yazılımla çözülür mü bilemem, kullanılan sensörün de bir sınırı var sonuçta.

Exynos'lar ISP konusunda Qualcomm - MediaTek'ten hep gerideydi, muhtemelen Qualcomm'lu S26 varyantında sonuç biraz daha iyidir.

Bi'de şöyle bi'şey var, S26'ya güncelleme gelirse düzelebilir diyorsun ama bu süreçte 17e tarafının da eli armut toplamayacak herhalde :D. Ona da güncelleme - optimizasyon yaması gelir yani :).

@DarthGorsoy S23 FE ve S26'daki ana kamera sensörleri aynı, ikisi de GN3 kullanıyor. Yani yazılımla çözülür mü bilemem, kullanılan sensörün de bir sınırı var sonuçta.

Exynos'lar ISP konusunda Qualcomm - MediaTek'ten hep gerideydi, muhtemelen Qualcomm'lu S26 varyantında sonuç biraz daha iyidir.

Bi'de şöyle bi'şey var, S26'ya güncelleme gelirse düzelebilir diyorsun ama bu süreçte 17e tarafının da eli armut toplamayacak herhalde :D. Ona da güncelleme - optimizasyon yaması gelir yani :).

Tamam da, işleme sonrası artifekt gibi bir şeyler oluşmuş gökyüzünde vesaire, bunu düzeltirler elbet diye düşünüyorum :). Yoksa dediğiniz gibi sensörün de bir sınırı var ve telefonlar tepede 1 inç olmak üzere bu sınıra çoktan dayandı. Stacked, yığılmış sensörlü cihazlar 1 inç altında gelmeye basladi hatta.

Bu arada elbette 17e güncelleme alir orası şüphesiz, ben diyorum ki S26'nın görüntü işleme sorunlarını hallederlerse 17e çıktısına yaklaşır. Yoksa 17e sensör olarak 23 FE'den de geride, fiziksel sensor boyutu hem küçük hem de piksel boyutu oldukca küçük, düşük ışıkta yazilim sayesinde ayakta kaliyor yoksa 0.7 um cok gürültü üretir + cok çabuk dolar kova mantığı.

@DarthGorsoy evet doğru...

Ben yine de 1/2.55" boyutundaki tek sensör aracılığıyla 1/1.57" boyutundaki sensörle aşık atan Apple'ı bu durumda tebrik ederim.

Donanımsal limiti yazılım ile aşmış ve ortaya kendinden kağıtüstünde daha iyi olan rakibinden çok daha iyi bir sonuç çıkmış.

@DarthGorsoy evet doğru...

Ben yine de 1/2.55" boyutundaki tek sensör aracılığıyla 1/1.57" boyutundaki sensörle aşık atan Apple'ı bu durumda tebrik ederim.

Donanımsal limiti yazılım ile aşmış ve ortaya kendinden kağıtüstünde daha iyi olan rakibinden çok daha iyi bir sonuç çıkmış.

Samsung'un kerizliği diyelim 😁. Bu kadar zor olmamalı şunu düzeltmek...