@Aakons, 17e ne zaman tanıtılacak? Geçenlerde arkadaşım aynı bütçelerde Xiaomi 15t Pro satın aldı ve baktığımda inanılmaz güzel duruyordu ancak pek ısınamadım. Üst düzey bir Android kullansam sizin dediğiniz gibi ön yargılarım olmayabilirdi. iOS istememin bir diğer sebebi ise bütün cihazlarım bugüne kadar hep Android oldu. iOS işletim sistemini merak ediyorum.

İçinizden ne geçiyorsa absürt değilse onu almanız da önemli. Aklınızın koşesinde durup kalacağına beğenmeseniz bile en azından kullandım dersiniz.

15t Pro kullandım ve sattım. Uyguna alınmadıkça tavsiye etmiyorum, ekran paneli güzel fakat kalite sorunları var. Yanmaya aşırı müsait bir panel. Ek olarak titreşim motoru da kötü. Kamera ve işlemci olarak ise gayet iyi.

Ek olarak çok kalın ve ağır geldi bana.

@EsatKa, birkaç tane teknoloji mağazası gezdiğimde müşteri temsilcisi bana 15 almamı tavsiye etmişti. Daha iyi özellikleri olduğunu söylüyordu. O yüzden arada kaldım, iPhone'lardan pek anlamıyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Müşteri temsilcisi ya 15'in stoğu bitsin diye uğraşıyordur ya da geniş açı, dynamic island, MagSafe ve daha güçlü GPU performansı için önermiştir. 16e CPU daha uzun güncelleme desteği avantajı var.

@Aakons, teşekkür ediyorum hocam. Bütçem dediğim gibi 40-45k civarlarında bir telefona yüksek rakamlar ödemek istemiyorum çünkü ekran sürem maksimum 4 saati buluyor. Pek kullanmadığım bir cihaza fahiş fiyatlar ödemek istemiyorum.

@Arlecchino, ithalatçı garantili olarak 36k civarına satın almıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Güzel fiyat panel sorunu belirli modellerde varsa 40 civarı da verilir o cihaza.

Ek olarak çok kalın ve ağır geldi bana.

Müşteri temsilcisi ya 15'in stoku bitsin diye uğraşıyordur ya da geniş açı, dynamic island, MagSafe ve daha güçlü GPU performansı için önermiştir. 16e CPU daha uzun güncelleme desteği avantajı var.

Aslında bana da hafif geldi. Gerçi hep Ultra serisi cihazlar kullanmıştım geçmişte. Stoklar için uğraşıyorlar ya 8 GB RAM bile 16e almaya yetebilir zaten.

@Aakons, teşekkür ediyorum hocam. Bütçem dediğim gibi 40-45k civarlarında bir telefona yüksek rakamlar ödemek istemiyorum çünkü ekran sürem maksimum 4 saati buluyor. Pek kullanmadığım bir cihaza fahiş fiyatlar ödemek istemiyorum.

Yani 17e sızıntılara vs göre tahmini 50 55k ya çıkacak. iPhone 15 256 GB ile benzer fiyatta.

Aslında bana da hafif geldi. Gerçi hep Ultra serisi cihazlar kullanmıştım geçmişte. Stoklar için uğraşıyorlar ya 8 GB RAM bile 16e almaya yetebilir zaten.

Yani günümüzde Apple cihazlarda 4 GB RAM bile yetebiliyor tabii 8 GB RAM daha iyi ama 6 GB çok sorun çıkarmaz uzun vadede.
Zaten arkadaşın çok telefonla işi olmuyorsa özellikle.

@Aakons, o çıktığı vakit stok bitirmek için fiyatlara güzel bir kampanya yaparlar diye düşünüyorum. 16e için.

16enin stoğu bitmez hemen ilk yılından. Belki tamtersi 17e satsın diye ona yaparlar.

Yani günümüzde Apple cihazlarda 4 GB RAM bile yetebiliyor tabii 8 GB RAM daha iyi ama 6 GB çok sorun çıkarmaz uzun vadede.
Zaten arkadaşın çok telefonla işi olmuyorsa özellikle.

16enin stoku bitmez hemen ilk yılından. Belki tamtersi 17e satsın diye ona yaparlar.

RAM, RAM'dir hocam özellikle bu zamanlarda...

Redmi serisi giriş seviye Android cihazlardır, Android deneyiminizin olumsuz olması olağan bir durum.
O bütçede S24 Plus tercih etmek dâhâ uygun bir hareket olur, iPhone tarafında 16e önerimdir ancak benzer bütçedeki Androidlere yönelmek dâhâ iyi bir tercih olur.

@ZCPS21, Yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam. Dediğim gibi bir süre iOS işletim sistemini deneyimlemek istiyorum eğer ki istediğim performansı alamazsam satıp amiral gemisi bir cihaza geçerim.