Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Sorum başlıkta. Artıları ve eksileri değerlendirildiğinde hangisi daha mantıklı sizce? Teşekkürler.
Üçüncü kamera "Pro" olması ve USB 3 nedeniyle 16 Pro tercih ederdim.
- Makaleler
- 43
iPhone 17; daha gelişmiş çip ve buna bağlı olarak artan verimlilik, performans, pil performansı ve yapay zeka performansı, daha iyi bir ön kamera gibi artılara sahip. Sırf birkaç on mm daha fazla optik zoom yapabilmek için bir nesil daha eski bir cihaz almaya gerek yok bence. Ha USB 2, ha USB 3, cihazınıza harici SSD bağlayıp ProRes LOG kayıt falan almayacaksanız veya büyük dosya aktarımları yapmayacaksanız önemsiz bir detay.
- Makaleler
- 6
iPhone 17; daha gelişmiş çip ve buna bağlı olarak artan verimlilik, performans, pil performansı ve yapay zeka performansı, daha iyi bir ön kamera gibi artılara sahip. Sırf birkaç on mm daha fazla optik Zoom yapabilmek için bir nesil daha eski bir cihaz almaya gerek yok bence. Ha USB 2, ha USB 3, cihazınıza harici SSD bağlayıp prores log kayıt falan almayacaksanız veya büyük dosya aktarımları yapmayacaksanız önemsiz bir detay.
Çip performansları aynı A18 Pro ile A19'un.
Ekran süresi artmış olabilir o kadar. Ama 16 Pro 60k seviyelerindeyken kesinlikle 17 yerine daha iyiydi ama o da zamlanmış.
O yüzden daha iyi ekran süresi ve güncellik için 17 tercih edilir artık.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Sorum başlıkta. Artıları ve eksileri değerlendirildiğinde hangisi daha mantıklı sizce? Teşekkürler.
Ben olsam 17 alırdım, ekran süresi 16 Pro'dan daha iyi olacaktır. Ki 16 Pro'dan eksik kalır neredeyse hiçbir yanı da yok.
- Makaleler
- 6
Ben olsam 17 alırdım, ekran süresi 16 Pro'dan daha iyi olacaktır. Ki 16 Pro'dan eksik kalır neredeyse hiçbir yanı da yok.
17 ilk fiyatı belli olduğunda 16 Pro daha uygundu.
Ama şu an fiyatları aynı 17 daha iyi olur.
Daha büyük ana kamera sensörü, optik zoom lensi ve Pro serisi bir cihaz almak varken 17 tercih etmek için bir mantık bulamıyorum ben. Aynı telefonu alıyorsunuz, birinde titanyum kasa, daha iyi ana kamera ve optik zoom lensi var. Diğeri ise belli olmamakla birlikte alırsa 1 güncelleme daha fazla alacak o da meçhul. İşlemci güçleri de aynı. Yani 7 sene sonra 1 sene daha kullanmak gibi bir derdiniz varsa 17 alabilirsiniz. Bir de şu an söylenen 17'nin pili daha iyi ama arada çok az bir mAh farkı var, gitse ne kadar daha gidecek ki? 17 güncel de 16 Pro eski mi?
17 alabilirsiniz.Sorum başlıkta. Artıları ve eksileri değerlendirildiğinde hangisi daha mantıklı sizce? Teşekkürler.
moneymoon
Yetkin
Eğer fiyatları aynı olacaksa iPhone 16 Pro ne kadar eski modelde olsa ağırlık haricinde her noktada aynı veya daha iyi bir deneyim sunacaktır ancak 16 Pro'ya daha fazla ücret ödeyeceğinizi de düşünürsek iPhone 17'yi almak daha makul olacaktır (+ olarak hem daha yeni bir model hemde ağırlık olarak avantayı olacaktır).