iPhone 17 diyorum.
  • Daha güncel.
  • Çip olarak A19, A18 Pro'dan özellikle GPU anlamında daha güçlü ve genel olarak daha verimli bir çip.
  • GPU tarafında A19 serisinde her bir çekirdeğe hızlandırma motorları (Piyasa ismiyle Tensör çekirdekleri.) koyulduğu için Apple Intelligence gibi yerleşik yapay zeka işlemlerinde daha hızlı.
  • Kamera paketi genel olarak daha iyi, özellikle ön kamera.
  • Pil performansı bir tık daha iyi.
  • Çok daha hafif.
  • iPhone 16 Pro'ya göre ısınma sorunu vs. yok.
iPhone 16 Pro kötü bir telefon değil ama sadece telefoto kamera ve büyük ihtimalle kullanmayacağınız ProRes ve ProRaw için tuğla gibi, pil ve çip performansı biraz daha kötü, üstüne bir nesil daha eski bir telefon alınmaz.

Haklı olduğu yerler var, standart kullanıcı için bakıldığında aradaki 10k fark günlük kullanımda karşılığını vermiyor. Sosyal medya, mesajlaşma, YouTube, kamera ara sıra bu senaryoda Pro'nun ekstra gücü çoğu zaman boşa düşüyor. A19 – A18 Pro farkı da kağıt üzerinde pratikte hissedilen bir uçurum yok.

Ben lidar için bile alırdım Pro'yu ben bunu 12 Pro Max'te bile net şekilde fark ediyorum. O kadar eski bir Pro modelinde bile gece çekiminde avantaj hissediliyorsa, 16 Pro'daki sensör + lidar kombinasyonu çok daha belirgin çalışıyordur. Tabii final kararı @John Moyer sen vereceksin sonuçta alacak olsan sensin.

Lidar pratikte gunluk kullanimda ne gibi avantajlar sagliyor şu an bende 16Pro veya 17 arasinda kararsiz kaldim.