Bütçe
13.000

megatronn

Üstün
Arkadaşımdan iPhone 11 Pro alacaktım şu anki telefonumu satınca ama bir türlü satamadim ve onunda bekleyecek zamanı yoktu yarın sarı siteden anlaştığı alıcıyla görüşecekler. Sattıktan sonra başka bir 11 Pro veya 12 alacaktım çünkü iPhone merakım vardı ama çevremdeki bütün insanlar alacaksan 13 altı almamalısın dediler ama bütçem el vermiyor 13 için. İlimde bir tane Samsung Galaxy S23 buldum ikinci el yurt dışı ve 13.500 diyor ama pazarlıkla 13.000 yapar yüksek ihtimalle. Sizce ne yapmalıyım? Yurt dışı iPhone 11 Pro veya 12 alacağıma yine yurt dışı S23 almam beni üzer mi kamera olarak vb.? Çok kararsızım. Seneye YKS çalışacağım için alamam o yüzden almak için acele ediyorum ve çok kararsızım. Biraz fazla konu açtım telefon için özür dilerim. Bir yanım iOS deneyimlemek istiyor diğer yanım da 4 ay iki telefon taşıma derdi olmadan server kayıtla sınırsız kullanmaktan yana.

Elimde iPhone 11 var. Kare hızının 60, pil sağlığının %80 olmasından başka hiçbir eksiği, sorunu yok. Yavaşlık, kasma yok. Tek endişeniz eski bir cihaz olduğu için ödeyeceğiniz parayı hak etmeyecek oluşu olabilir. Ama işletim sistemi takıntınız varsa, açığı kapatabilir.

Hocam ben her ikisini de denedim. Kesinlikle Samsung al. Çok daha fazla özellik sunuyor ve daha yeni nesil. Birçok kişinin bahsetmediği RAM olayı var. Apple her ne kadar RAM yönetimini iyi yapsa da 4 GB RAM yetmiyor. Özellikle iOS 17 ile başladı. Takılma yapıyor. Bence Samsung al. Ben tüm Apple ekosistemini satıp nothing Phone + Tab S8 aldım. Gayet memnunum. Aman diyeyim Apple adına kanıp almayın. Şu an hiçbir yenilik yapmadan yeni sürümü sunup duruyorlar. Hatta ailemdeki herkes iPhonelerini satıp samsunga geçti.

Arkadaşımdan iPhone 11 Pro alacaktım şu anki telefonumu satınca ama bir türlü satamadim ve onunda bekleyecek zamanı yoktu yarın sarı siteden anlaştığı alıcıyla görüşecekler. Sattıktan sonra başka bir 11 Pro veya 12 alacaktım çünkü iPhone merakım vardı ama çevremdeki bütün insanlar alacaksan 13 altı almamalısın dediler ama bütçem el vermiyor 13 için. İlimde bir tane Samsung Galaxy S23 buldum ikinci el yurt dışı ve 13.500 diyor ama pazarlıkla 13.000 yapar yüksek ihtimalle. Sizce ne yapmalıyım? Yurt dışı iPhone 11 Pro veya 12 alacağıma yine yurt dışı S23 almam beni üzer mi kamera olarak vb? Çok kararsızım. Seneye YKS çalışacağım için alamam o yüzden almak için acele ediyorum ve çok kararsızım. Biraz fazla konu açtım telefon için özür dilerim. Bir yanım iOS deneyimlemek istiyor diğer yanım da 4 ay iki telefon taşıma derdi olmadan server kayıtla sınırsız kullanmaktan yana.

iPhone alacaksan 13 altı evet almamanı tavsiye ederim çünkü güncelleme desteğinin bitmesine az kaldı ve güncelleme desteği kesildikten 2-3 yıl sonra yavaş yavaş App store´daki uygulamalarda o sürüm için desteğini çekmeye başlıyor.

Samsung konusuna gelecek olursak bu sene güncellemeyi çok geciktirdiler umarım sonraki güncellemelerdede aynı durum olmaz. S23´ten sonra 2-3 tane yapay zeka özelliği ekleyip pazarlamaya başladı. S23 bahsettiğiniz fiyatına göre iyidir ve server kayıt attırırsanız tadından yenmez.

Elimde iPhone 11 var. Kare hızının 60, pil sağlığının %80 olmasından başka hiçbir eksiği, sorunu yok. Yavaşlık, kasma yok. Tek endişeniz eski bir cihaz olduğu için ödeyeceğiniz parayı hak etmeyecek oluşu olabilir. Ama işletim sistemi takıntınız varsa, açığı kapatabilir.

Hocam yurt dışı alacağım için pili %80 değişensiz yurt dışı iPhone 11'ler 8000-8500 civarına satılıyor ama işte 8 ay IMEI açık kalma şeyi var. Çok dert değil aslında benim için. Küçükken evde iPhone 4S vardı başka iOS deneyimim olmadı ve çok cezbediyor beni.

Bu bütçelerde Samsung almak daha sağlıklı olacaktır. iPhone takıntınız yoksa veya kullanmadan edemem demiyorsanız, dediğiniz S23 temizse sizi üzmez diye düşünüyorum.

Hocam iOS merakı var ama aldığım telefonu en azından 4 sene değiştiremem yüksek ihtimalle o yüzden uzun ömürlü bir şey almam da gerekiyor çok kararsız kaldım.

iPhone alacaksan 13 altı evet almamanı tavsiye ederim çünkü güncelleme desteğinin bitmesine az kaldı ve güncelleme desteği kesildikten 2-3 yıl sonra yavaş yavaş App store´daki uygulamalarda o sürüm için desteğini çekmeye başlıyor.

Samsung konusuna gelecek olursak bu sene güncellemeyi çok geciktirdiler umarım sonraki güncellemelerdede aynı durum olmaz. S23´ten sonra 2-3 tane yapay zeka özelliği ekleyip pazarlamaya başladı. S23 bahsettiğiniz fiyatına göre iyidir ve server kayıt attırırsanız tadından yenmez.

Hocam peki S23 uzun ömürlü olur mu iPhone 12'ye göre?

Hocam yurt dışı alacağım için pili %80 değişensiz yurt dışı iPhone 11'ler 8000-8500 civarına satılıyor ama işte 8 ay IMEI açık kalma şeyi var. Çok dert değil aslında benim için. Küçükken evde iPhone 4S vardı başka iOS deneyimim olmadı ve çok cezbediyor beni.

Hocam iOS merakı var ama aldığım telefonu en azından 4 sene değiştiremem yüksek ihtimalle o yüzden uzun ömürlü bir şey almam da gerekiyor çok kararsız kaldım.

Hocam peki S23 uzun ömürlü olur mu iPhone 12'ye göre?

iPhone 12´ye göre daha uzun süre gider. Bir 4-5 yıl daha kasma/donma olmadan götürür s23. güncelleme desteği bitincede Custom ROM atarsınız en kötü.

Arkadaşımdan iPhone 11 Pro alacaktım şu anki telefonumu satınca ama bir türlü satamadim ve onunda bekleyecek zamanı yoktu yarın sarı siteden anlaştığı alıcıyla görüşecekler. Sattıktan sonra başka bir 11 Pro veya 12 alacaktım çünkü iPhone merakım vardı ama çevremdeki bütün insanlar alacaksan 13 altı almamalısın dediler ama bütçem el vermiyor 13 için. İlimde bir tane Samsung Galaxy S23 buldum ikinci el yurt dışı ve 13.500 diyor ama pazarlıkla 13.000 yapar yüksek ihtimalle. Sizce ne yapmalıyım? Yurt dışı iPhone 11 Pro veya 12 alacağıma yine yurt dışı S23 almam beni üzer mi kamera olarak vb.? Çok kararsızım. Seneye YKS çalışacağım için alamam o yüzden almak için acele ediyorum ve çok kararsızım. Biraz fazla konu açtım telefon için özür dilerim. Bir yanım iOS deneyimlemek istiyor diğer yanım da 4 ay iki telefon taşıma derdi olmadan server kayıtla sınırsız kullanmaktan yana.
11 kullanıyorum açıkcası fena değil ancak kasmalar çok sıklaşmaya başladı. Açıkcası IOS merakım vardı deneyimledim pişmanım. Yurt dışı alınacaksa Google Pixel 8 veya 8a yada 9’a bakabilirsin. 9a sarı sitede yok o yüzden dahil etmedim. Benim anladığım kadarıyla her türlü yurt dışı alınacak. Yurt dışı Samsung S24 FE yada S23’de iyi olabilir. Google yada Samsung bakılabilir.

11 kullanıyorum açıkçası fena değil ancak kasmalar çok sıklaşmaya başladı. Açıkçası iOS merakım vardı deneyimledim pişmanım. Yurt dışı alınacaksa Google Pixel 8 veya 8A ya da 9'a bakabilirsin. 9A sarı sitede yok o yüzden dahil etmedim. Benim anladığım kadarıyla her türlü yurt dışı alınacak. Yurt dışı Samsung S24 FE ya da S23'te iyi olabilir. Google'ya da Samsung bakılabilir.

Hocam Google düşünmüyorum Türkiye'de çok yaygın bir cihaz değil ve bir sıkıntı yaşarsam muhtemelen yaşadığım şehirde destek bulamayacağım. S24 FE gelmiyor bütçeme S23 geliyor ve sadece 2 ilan var. Param Güvende ile alamam o yüzden sadece yaşadığım şehre bakıyorum. Bütçeme alınabilecek cihazlar iPhone 11 Pro veya 12, Galaxy S23 var. Pili 79 olan bir tane iPhone 12 Pro buldum da bende uzun süre kullanacağım için mecburen pili çok düşecek ve değiştirmek zorunda kalacağım satarken sıkıntı yaşarım diye pili 83-85 civarında olanlara bakıyorum.