Dışarıdan uygulama yükleme desteği tek başına yetersiz bir özgürlük. Android seviyesine gelebilmeleri için çok şeyden taviz vermeleri gerekiyor.
Vermemeleri lazım. Çünkü IPhone'nin ağırlığı kalmaz. Hadi bir şekilde ab için bir şeyler yapıyorlar gene yapmazdı çünkü ağırlığını korumak istiyor.

Kendim için değişen bir şey olmayacak, IOS cihazıma henüz dışarıdan bir uygulama yükleme ihtiyacı duyduğumu hatırlamıyorum. Yine de işine yarayacak bir kesim vardır elbet, hayırlı olsun.

Kendim için değişen bir şey olmayacak, IOS cihazıma henüz dışarıdan bir uygulama yükleme ihtiyacı duyduğumu hatırlamıyorum. Yine de işine yarayack bir kesim vardır elbet, hayırlı olsun.
Ama her IPhone'lere gelecek mi O'da var. Eğer her IPhone'lere gelecekse gene de benim açımdan kötü Android özenme olayı doğuyor ama ab işin içinde olunca garipleşiyor olay.

Ağırlığını koruyan bir iPhone var takdir ediyorum kendisini ama AB işin içine girince mahvediyor her şeyi IPhone'nin ağırlığına el koyuyor resmen AB.

Katılıyorum. Apple'ında hatası var, ama son zamanlardaki güncellemeler iyice Android'e benzemeye başladı. Bir dahaki telefonum iPhone olur mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bence mantıklı böyle bir özgürlük sunulması. İsteyen sadece App Store kullanıp güvenli bir şekilde takılır isteyen risk alıp dışarıdan indirir.

App Store'da bulunan uygulamaların hepsi virüssüz değil. iPhone telefonlara virüs bulaştırmak sandığından kolay.

App Store'a uygulama yayınlanmadan veya herhangi bir güncelleme yayınlanmadan önce Apple tarafından oldukça katı kriterlerle hem otomatik yazılımla hem doğrudan mühendisler tarafından inceleniyor. App Store'da da kötü niyetli uygulamalar olabilir ama bu kötü niyetli uygulamalar genellikle bizzat sizin girdiğiniz verilerinizi çalma/satma/kötü amaçlarla kullanma veya siz kamera/galeri vb. verilerinize erişim izni verdiyseniz bu kişisel verilerinizi kendi sunucularına gönderip orada kötü amaçlarla kullanmayı geçemiyor, App Store'daki bir uygulamanın işletim sisteminin geri kalanını manipüle eden bir virüs içermesi imkansıza çok çok yakın.

iOS'da geçmişte işletim sistemini manipüle eden virüsler oldu ama bunlar genelde App Store uygulamaları üzerinden değil iOS'un bazı açıklarından yararlanarak geliştirilmiş ve internet üzerinde gezinirken veya gönderilen mesaj, arama gibi iletilerle bulaşmıştı, bunların bir çoğu sonra Apple tarafından yayınlanan güncellemeyle ilgili güvenlik açığının etkisiz hale getirilmesi yoluyla giderildi ama muhtemelen Pegasus gibi kötü niyetli yazılımları geliştirenler yeni güvenlik açıklarını arayıp bulmuşlardır, hiçbir yazılım kusursuz değildir.