Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
VA:
- VA panelde, VA panelin yapısı gereği IPS'lerdeki gibi glow sorunu olmaz.
- Görüş açısı performansı IPS'e kıyasla kötüdür. Bu da VA panelin yapısı gereği meydana gelen bir kusurdur.
- Kontrast oranı, yapısı gereği yüksektir.
- IPS monitörlerde IPS panelin yapısı gereği IPS Glow sorunu vardır. Şans unsurudur, her modelde miktarı değişkenlik gösterir.
- Görüş açısı performansı OLED'den sonra en iyi olan panel türüdür.
- Kontrast oranı, yapısı gereği VA'ya kıyasla düşüktür.
VA panele dair detaylı rehber: https://techolay.net/sosyal/konu/va-panel-nedir.139883/
- Makaleler
- 50
VA:
- VA panelde, VA panelin yapısı gereği IPS'lerdeki gibi glow sorunu olmaz.
- Görüş açısı performansı IPS'e kıyasla kötüdür. Bu da VA panelin yapısı gereği meydana gelen bir kusurdur.
- Kontrast oranı, yapısı gereği yüksektir.
- IPS monitörlerde IPS panelin yapısı gereği IPS Glow sorunu vardır. Şans unsurudur, her modelde miktarı değişkenlik gösterir.
- Görüş açısı performansı OLED'den sonra en iyi olan panel türüdür.
- Kontrast oranı, yapısı gereği VA'ya kıyasla düşüktür.
VA panele dair detaylı rehber: https://techolay.net/sosyal/konu/va-panel-nedir.139883/
Son düzenleme:
Full HD IPS de kullandim 24 inç. Şu an Full HD VA panel monitor kullanıyorum şu anki VA panel monitor daha kaliteli hem de 27 inç olmasina rağmen. Ama ayni markanin IPS olani VA yerine tercih edilebilir.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Güncel kullanımda IPS'in kontrast oranı VA'ya göre düşük olduğu için arka ışıklar beyazdır, VA'da siyahtır. Bu kişisel zevke göre değişir, ben IPS'ten rahatsız oluyorum VA kullanıyorum mesela. IPS'in renkleri VA'ya göre çok daha fazladır bu yüzden grafik işi yapanlar genelde IPS kullanır hem de arkadaşın dediği gibi açısı gereği bozulma olmaz, VA'da 180 derecelerde renkler bozulur. Kullanım tercihlerine ve zevklere göre değişir. Eskiden TN panel vardı mesela hala vardır çünkü kullananlar var çok düşük tepki süreleri için. TN'de de renkler çok kötü mesela. VA, IPS ve TN arasında bir yerde diyebiliriz. VA bana hitap ediyor curved olursa da iyi oluyor. Oyun için VA bana daha uygun.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Şu adresteki GIF içeriğini izledikten sonra farkı anlarsın.