Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Açıkçası yarış ile ilgili çok bilgim yok. Takımları falan pek bilmiyorum; ligleri ve arabalar hakkında da çok bilgim yok ancak yine de oldukça ilgimi çekiyor. 1 senelik bir abonelik alacağım. Çok fazla param olmadığı için başlangıç olarak tek bir araba almayı düşünüyorum. Eğer araba yerine pist almamı önerirseniz onu da yapabilirim ancak ne alacağım ve ne yapacağım konusunda çok net bir fikrim yok. Bu arada Formula sürmeyeceğim.

@Drivefast

Son düzenleyen: Moderatör:
Her arabanın kendine göre farkları var. Mazda MX-5 serileri gibi basit serilerden başlasanız iyi edersiniz, araçta downforce olmadığı için mekanik tutuş, frenleme ve ağırlık transferi gibi temel konuları öğrenirsiniz. Hem yarışmaya hem de kurallara uymanız lazım, oyunun sıralama sistemi çok katı, kasıtlı olarak kötü süren trolleyen sürücü ciddi anlamda cezalandırılıyor. Direksiyon seti direkt şart, kolla falan oynayamazsınız.

Her arabanın kendine göre farkları var. Mazda MX-5 serileri gibi basit serilerden başlasanız iyi edersiniz, araçta downforce olmadığı için mekanik tutuş, frenleme ve ağırlık transferi gibi temel konuları öğrenirsiniz. Hem yarışmaya hem de kurallara uymanız lazım, oyunun sıralama sistemi çok katı, kasıtlı olarak kötü süren trolleyen sürücü ciddi anlamda cezalandırılıyor. Direksiyon seti direkt şart, kolla falan oynayamazsınız.

Ocak sonuna doğru alacağım direksiyon seti, genel olarak kurallarında farkındayım. Mazda MX-5'ten başlayacağım o zaman dediğiniz gibi, almam gereken herhangi bir araç vs var mı? Veya pist.

Ocak sonuna doğru alacağım direksiyon seti, genel olarak kurallarında farkındayım. Mazda MX-5'ten başlayacağım o zaman dediğiniz gibi, almam gereken herhangi bir araç vs. var mı? Veya pist.
MX-5'le alışsanız iyi edersiniz. Downforce olmaması ve incecik lastiklerle sürebileceğiniz en yavaş araçlardan birisi, hızlı arabayla başlarsanız dikiş tutturamazsınız asla. Diğer yarış oyunlarından beğendiğiniz pistleri alabilirsiniz. Nürburgring çok uzun olduğundan, yükseklik farkı falan çok olduğundan sürmesi zor bir pist, arabayı anlamanızı daha iyi sağlayabilir. Spa-Francorchamps bayağı düzlüğü olan bir pist. O kadar pistlere hakim değilim maalesef.

MX-5'le alışsanız iyi edersiniz. Downforce olmaması ve incecik lastiklerle sürebileceğiniz en yavaş araçlardan birisi, hızlı arabayla başlarsanız dikiş tutturamazsınız asla. Diğer yarış oyunlarından beğendiğiniz pistleri alabilirsiniz. Nürburgring çok uzun olduğundan, yükseklik farkı falan çok olduğundan sürmesi zor bir pist, arabayı anlamanızı daha iyi sağlayabilir. Spa-francorchamps bayağı düzlüğü olan bir pist. O kadar pistlere hakim değilim maalesef.

Teşekkür ederim. Olabildiğince para harcamamak istiyorum. En azından şu anlık, sadece gerekli olan şeyleri almak istiyorum.
@Drivefast hocam bilgili bu konularda sanırsam. Ondan cevap bekleyeyim en iyisi.

Merhaba, geç gördüm kusura bakmayın. Şu an kış indirimleri olduğu için aylık yerine yıllık almanızı öneririm. Yanlış hatırlamıyorsam 25 dolara falan denk geliyordu. İlk başta size arabalar veriyorlar, zaten Formula araçları sürmeyeceksiniz, o yüzden sports car sayacağım.
Mazda MX5 ile Toyota GR86 arasındaki farkı anlatayım. Mazda MX5 çok dengesiz, hata affetmeyen bir araç. Ancak ilk başta MX5 sürmeye başlarsanız ileride GTP, GT3 ve LMP3 araçlarına daha kolay alışırsınız. Toyota GR86 ise daha sakin, hafif ve MX5’e göre daha dengeli bir araba. İlk başta rookie classta başlayacaksınız. Lastik fizikleri oyuna göre çok değişik, haberiniz olsun; başlarda zorlanabilirsiniz.
Bence hemen araç veya pist satın almayın, önce bir alışma süreciniz olsun. Herhangi bir sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum.

Merhaba, geç gördüm kusura bakmayın. Şu an kış indirimleri olduğu için aylık yerine yıllık almanızı öneririm. Yanlış hatırlamıyorsam 25 dolara falan denk geliyordu. İlk başta size arabalar veriyorlar, zaten Formula araçları sürmeyeceksiniz, o yüzden sports car sayacağım.
Mazda MX5 ile Toyota GR86 arasındaki farkı anlatayım. Mazda MX5 çok dengesiz, hata affetmeyen bir araç. Ancak ilk başta MX5 sürmeye başlarsanız ileride gtp, GT3 ve lmp3 araçlarına daha kolay alışırsınız. Toyota GR86 ise daha sakin, hafif ve MX5'e göre daha dengeli bir araba. İlk başta rookie classta başlayacaksınız. Lastik fizikleri oyuna göre çok değişik, haberiniz olsun; başlarda zorlanabilirsiniz.
Bence hemen araç veya pist satın almayın, önce bir alışma süreciniz olsun. Herhangi bir sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum.

Forumda iletişim adresi vermek yasak olmasa bol bol konuşmak isterdim sizinle :/