Irkçı olmak kötü bir şey değildir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    neden
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

seeraddar

Yetkin
Sevmediğim ırklar var ve ön yargılıyım. O insanla muhabbetim olmaz. Ben sevmiyorum, hatta nefret ediyorum bunlardan. Bunun kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. 1000 kişiden 1 kişi iyiyse o ırkı sevmemem için yeterlidir. Irkçılığın kesinlikle gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum. Kötü bir şey olmadığını da düşünüyorum. Beli başlı ırklar olmasaydı dünya çok daha farklı olabilirdi.

Özünde ırk değil insan meselesi. Bir ırk'ın çoğunluğu bize zarar veren insanlardan oluşuyor ise, ön yargı ve nefret normal bir durumdur. Ancak o ırk'ın içindeki iyi insanların kötülüğünü istemek insanlık suçudur. Tamamı ile ırkçılık iyi bir şey değildir ama ırkçılık yapılması gereken alanlar vardır.

Senin gibi insanlığa ihanet edenlerden dolayı dünya böyle. Kimi ırklar olmasa dünya daha iyi olurdu diyorsan, o zaman açıkça senin gibiler olmasa dünya çok daha yaşanabilir olurdu.

Irk ve kültür farklı bir şeydir, senin sevmediğin yanları kültürleri. Birinin kültürünü ve geleneklerini sevmeyebilirsin/saygı duymayabilirsin ama ırk bam başka bir mevzudur. Direkt insanın kendisini sevmemen demektir. Irkçılık nefret suçudur ergensen havalı gelebilir ama aslında değil.

Ve bu ırkçılık yapılan ırkların hepsi kendi kültürleri yüzünden bu haldeler. Kendi aralarında bölüşmeyi bir diğerini diğerinden ayıran ırklar hep şu an ırkçılığa uğrayan kesim aslında. Çünkü kendi içlerinde oluşturdukları saçma seviyeler düşünme yetilerini yıprattı. Siyahiler, kürtler, araplar, hintler ve Türkler (Aslında listeye girecek bir çok Avrupa ülkesi de var ama bu listedekiler gibi suç sayılacak bir kavga içinde değiller ) Türkler bu kesime aslında yeni yeni girdi, mevcut iktidarın ayrıştırıcı politikası yüzünden artık listedekilerden farkı kalmadı.
Beli başlı ırklar olmasaydı dünya çok daha farklı olabilirdi.
Bir kaç kötü insanın başlattığı ve devamını getirdi düzenden dolayı böyle düşünüyor olabilirsin ama coğrafya kaderdir. Dünya'nın her yerinde farklı şeyler farklı perspektiften anlatılıyor. Bunu atlatıp gerçeği kavramak herkesin elinde olmuyor, tabii bu insanları kötü yapmıyor değil ama eninde sonunda cahil hep cahil kalıyor. Çözümü ırkçılık değil akışına bırakmak ve bu tarz insanların neslinin tükenmesini beklemek. Sen bu insanları yıldırırsan veya ortadan kaldırmak istersen başka biri de sana yapınca itiraz edemezsin çünkü aynısını sende başkasına yaptın. Onun perspektifinde sende ona zararlısın.

Böyle fikirlerini internette rahatça belirtebilirsin ama olurda yurt dışında çıkarsan bunları ulu ortada söyleme, sana ilk insan gibi bakmasınlar.

Bence mesele burada toplum ve ahlak anlayışıdır hatta sezarın bununla ilgili çok güzel sözü var.

"İyi beslenmiş ve gür saçlı adamlardan değil, benzi solmuş ve aç kalmış olanlardan korkarım."
-Julius Caesar

Kadını hayvan yerine koyan bir ırk düşünün. Bu ırkı sevebilir misiniz? Hayır. Ben bunları yaptıklarından dolayı sevmiyorsam, ve bunda haklıysam sorun olmamalı diye düşünüyorum.

Senin gibi insanlığa ihanet edenlerden dolayı dünya böyle. Kimi ırklar olmasa dünya daha iyi olurdu diyorsan, o zaman açıkça senin gibiler olmasa dünya çok daha yaşanabilir olurdu.

5 ırk düşünün bu ırklardan biri diğer 4 ırkla sorun yaşıyor. Diğer 4 ırk ise birbiriyle sorunsuzca yaşıyor. Burada sorun kim?

Sorun olan ırk değil, uyum sağlayamayan ve çatışmayı seçen taraf. Barış isteyen zaten sorun çıkarmaz. Bunu ırkçılıkla bağdaştırmak saçmalıktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…