Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şu anda belli sebeplerden dolayı kendi adıma ait bir IBAN'a ihtiyacım var. İmza kartı alarak bu sorunu çözebileceğimi düşünüyorum. Aynı zamanda Nays hesabımı da onaylı hâle getirebilirim.

Bu işlemlerle ilgili birkaç sorum olacak:

1. Yasal vasimin hâlihazırda İş Bankası müşterisi olması gerekiyor mu? Müşteri olmasa bile sadece beni müşteri yapabiliyor muyuz?
  2. Troy yerine Visa veya Mastercard alma imkânı bulunuyor mu? Birçok kişi talep doğrultusunda bunun mümkün olduğunu belirtmiş ama tekrar sormak istiyorum.
  3. İlk İmza Hesabı üzerinden başkalarına para gönderebiliyor muyum? Bazıları bunu sadece Nays hesabı üzerinden yapabileceğimi söylemişti ancak emin olamadım.
  4. Son olarak, İş Bankası hesabı olmayan kişiler benim ilk imza hesabıma veya Nays hesabıma para gönderebiliyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim, cevaplarınız için.

1- Gerekmiyor. Velinin yanınızda bulunması yeterli.
2- Ben bayağı önce almıştım. Benim kartım Maestro'ydu ve internete alışverişi kapalıydı. Reşit olunca ayrıca kart çıkarttım.
3 ve 4'ü cevaplayamıyorum reşit olmadığım zamanda bunları hiç denemedim.

Kesinlikle başka banklara yönelin ya da aile bireylerinizin adına kart çıkartın. İş Bankası kadar kısıtlayıcı bir banka görmedim. Vakıfbank, Akbank ya da benim önerim olan Garanti'ye yönlenebilirsin.

Yasal vasimin hâlihazırda İş Bankası müşterisi olması gerekiyor mu? Müşteri olmasa bile sadece beni müşteri yapabiliyor muyuz?
Hayır, ben alırken böyle bir şart sorulmadı. Direkt olarak hesap açıldı.
Troy yerine Visa veya Mastercard alma imkânı bulunuyor mu? Birçok kişi talep doğrultusunda bunun mümkün olduğunu belirtmiş ama tekrar sormak istiyorum.
Talebiniz doğrultusunda basmayabilirler. Ama bazen bu talebi dinlemeyip Troy gönderiyorlar.
Ilk İmza Hesabı üzerinden başkalarına para gönderebiliyor muyum? Bazıları bunu sadece Nays hesabı üzerinden yapabileceğimi söylemişti ancak emin olamadım.
Hayır, kendinize dahi para gönderemiyorsunuz.
Son olarak, İş Bankası hesabı olmayan kişiler benim ilk imza hesabıma veya Nays hesabıma para gönderebiliyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim, cevaplarınız için.
Evet, gönderebilir.

Talebiniz doğrultusunda basmayabilirler. Ama bazen bu talebi dinlemeyip Troy gönderiyorlar.

Evet, gönderebilir.
Sizi diğer konularda da gördüm. Oralarda da böyle söylemiştiniz.

Ancak diğer kullanıcılar, İlk İmza hesabından Nays hesabına para gönderip oradan da başkasına gönderebildiklerini belirtmişti. Bu konuda emin misiniz?

Sizi diğer konularda da gördüm. Oralarda da böyle söylemiştiniz.

Ancak diğer kullanıcılar, İlk İmza hesabından Nays hesabına para gönderip oradan da başkasına gönderebildiklerini belirtmişti. Bu konuda emin misiniz?
Iş Cep uygulamasını indirip tekrar kontrol ediyorum.

Kesinlikle başka banklara yönelin ya da aile bireylerinizin adına kart çıkartın. İş Bankası kadar kısıtlayıcı bir banka görmedim. Vakıfbank, Akbank ya da benim önerim olan Garanti'ye yönlenebilirsin.

Evet, gönderebilir.
1769605648343.webp
1769605719121.webp

Başka hesaba TL gönder seçeneğine tıkladığımda "ilk Imza hesapları tanımsız alıcıya para göndermez. Hesap tanımlamak için şubeye gidin." diyor. Şubeden Nays hesabınızı tanimlatip göndermeniz gerekiyor. Her para göndereceğiniz kişi için bu geçerli.
Tamam, düşündüğüm gibiymiş.

Zaten Nays hesabını da onaylatacağım ilk İmza hesabı açınca, o şekilde hallederim mevzuyu.
İlk İmza hesabının kendine özel ne gibi kampanyaları var? Çünkü Nays’ın gerçekten çok güzel kampanyaları var.