İş bulamıyorum, ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaiserK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 402

kaiserK

Çalışkan
Lise mezunuyum, üniversiteyi maddi yönden sağlayamadığım için gidemedim. İş bulamıyorum, 2-3 aydır evdeyim. Stajda iyi kötü alıyordum, iş diye seviniyordum. Lise bitince hayat laps diye yüzüme vurdu.

Şok'ta çalıştım, 3 gün mobbing, saatinde bırakmadı, laf ediyorlardı, sesimle dalga geçtiler. Çıktım ben de. BİM'e yüz yüze gittim, internetten başvurdum, olmadı. A101'de yaptım, o da olmadı. Çevremdeki marketlere gittim, olmadı. Arayacağız dediler, aramadılar. Çaresiz kaldım, bilmiyorum artık iş bulmam lazım. KPSS çalış dediler, onda da mülakat olayı var diye umudum gitti. 4. gün kadar güzel gidiyordum ama parasız da evde olmuyor. Ailemin gözüne batıyor. Bilişim okudum ben lisede, yazılım geliştirme ama üniversite olmadan kimse lise mezunu adamı almaz. Çaresizim, öneriniz var mı arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sarı sitede iş ilanları kısmı var ordan bulabilirsin birde İşkur'a girip kendine bir profil oluştur ordan sürekli mesaj geliyor illa ki bulursun bence.

Sarı sitede iş ilanları kısmı var oradan bulabilirsin bir de işkur'a girip kendine bir profil oluştur oradan sürekli mesaj geliyor illaki bulursun bence.

Denedim hocam hepsini denedim yok cidden adam deneyim istiyor ya da başka bir şey onlara da baktım.

Kariyer.net'ten depo görevlisi, üretim ve imalat elemanı, depo ve forklift sorumlusu, çağrı merkezi temsilcisi, güvenlik görevlisi gibi ilanlara bakın. Lise mezunu oluyor bu tür ilanlar.

kariyer.net'ten depo görevlisi, üretim ve imalat elemanı, depo ve forklift sorumlusu, çağrı merkezi temsilcisi, güvenlik görevlisi gibi ilanlara bakın. Lise mezunu oluyor bu tür ilanlar.

Hocam güvenlik görevlisi olayim dedim en kötü ama kurs ücreti var 20k şu an elimde para dahi yok yoksa en kötü öyle diyordum.
Çağrı merkezi deneyim istedi hep.

Dışarı bile çıkamıyorum arkadaşlar öyle bir hale geldim ki parasızlık berbat bir şey düşmanıma vermesin geceleri uyuyamıyorum elimde meslek de yok.

Hocam güvenlik görevlisi olayim dedim en kötü ama kurs ücreti var 20k şu an elimde para dahi yok yoksa en kötü öyle diyordum.
Yani kendine yatırım yapmayı düşünüyorsan 3 ay ertelemeli 36 ay vadeli 25k alabilirsin. 3 sene boyunca aylık ilk ay 3K civari sonraki aylar 1.2K falan ödersin en azından işe girince ödemeni yaparsın.

Üniversite okuman lazım.

Yani kendine yatırım yapmayı düşünüyorsan 3 ay ertelemeli 36 ay vadeli 25k alabilirsin. 3 sene boyunca aylık ilk ay 3K civari sonraki aylar 1.2K falan ödersin en azından işe girince ödemeni yaparsın.

Kredi çekecektim vermediler 20k bilmiyorum hocam artık ne yapacağımı dedikleriniz her şeyi denedim ama yok ortada sonuç.

Üniversite okuman lazım.

Maddi anlamda yapamam hocam olsa gitmek isterdim hocam puan filan da iyiydi bilişim için.

Bilişim okudum ben lisede, yazılım geliştirme ama üniversite olmadan kimse lise mezunu adamı almaz. Çaresizim, öneriniz var mı arkadaşlar?
Hayır, alırlar. Yazılımda diploma öncelikli değil. Senin kendini ne kadar geliştirdiğin, portföyüne neler eklediğin önemli. Aileniz sizden para koparmaya çalışmıyorsa veya evden göndermeye çalışmıyorsa onların düşüncelerini umursamayın ve sadece buna çalışın. Basit bir hesap makinesi, not defteri bile olsa Git Hub profiline bir şeyler eklemeni tavsiye ederim. Yazılım sektöründe, iş başvurularında diploma yerine portföyün yani neler yapabildiğin ve bunları nasıl kurguladığın daha çok önemlidir.

Bu yaz geçici bir işe gireyim dedim, 100’den fazla yere başvurmuşumdur. Doldurduğum formların hepsinde de ofis programları bildiğimi ve iyi seviyede İngilizce bildiğimi tiklememe rağmen. Bir kasiyer için ne kadar dolu bir CV istiyorlarsa bunlar bile alınmamı sağlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…