Detaylar
Kim cevapladı?Enesrxxy
Uzman
ben liseyi açıktan okuyorum beni ișe alma șansı var mıdır meselaTam hatirlamiyorum ya lise mezunu ya da 18 olunmasina dikkat ediyoruz denmisti. Mudurune gidip sormaktan zarar gelmez.
Maaşlı çalışmanın tanımı o, kendi işini kuramayan herkesin maaş seviyesi ve pozisyondan bağımsız olarak hayatını geçireceği iş türü.
18 yaşında girmeden resmi olarak fast food restoranı dışında çalışabileceğiniz çok az yer var. Esnaf yanındada çalışabilirsiniz fakat öyle yerlerin pek çekilmeyeceğini düşünüyorum. Fast food restoranlarıda çekilmez bana göre. En iyisi 18 yaşını bekleyip daha düzgün bir işe girmek.
Enesrxxy
Uzman
18 yaşında girmeden resmi olarak Fast food restoranı dışında çalışabileceğiniz çok az yer var. Esnaf yanında da çalışabilirsiniz fakat öyle yerlerin pek çekilmeyeceğini düşünüyorum. Fast food restoranları da çekilmez bana göre. En iyisi 18 yaşını bekleyip daha düzgün bir işe girmek.
Hocam peki 18 yașımda nerelere girebilirim tavsiyeleriniz neler.
Tam olarak ne düşündüğünüzü bilmeden yorum yapamam.Hocam peki 18 yașımda nerelere girebilirim tavsiyeleriniz neler.
Eğer ki bir işe girip kendinizi geliştirip o yoldan devam etmeyi düşünüyorsanız; asansör tamirciliği, aşçılık, seramik işçiliği, tesisatçılık, elektrikçilik, folyo kaplamacılığı, klima tamirciliği, boya ustalığı gibi meslekler öneririm.
Eğer ki kısa süreli çalışıp cep harçlığı çıkartma amacındaysanızda kargo şirketleri, kitapevleri, çok işlek olmayan fırınlar, çok işlek olmayan marketler gibi yerleri öneririm.
Uzun süreli düşünüpte "kısa süreli" olarak saydığım mesleklere girmek gibi bir hata yapmayın.
Bu arada dikkat eksikliği hangi mesleklere engel olur tam olarak bilmiyorum, onu siz daha iyi bilirsiniz.
Enesrxxy
Uzman
Tam olarak ne düşündüğünüzü bilmeden yorum yapamam.
Eğer ki bir işe girip kendinizi geliştirip o yoldan devam etmeyi düşünüyorsanız; asansör tamirciliği, aşçılık, seramik işçiliği, tesisatçılık, elektrikçilik, folyo kaplamacılığı, klima tamirciliği, boya ustalığı gibi meslekler öneririm.
Eğer ki kısa süreli çalışıp cep harçlığı çıkartma amacındaysanızda kargo şirketleri, kitapevleri, çok işlek olmayan fırınlar, çok işlek olmayan marketler gibi yerleri öneririm.
Uzun süreli düşünüpte "kısa süreli" olarak saydığım mesleklere girmek gibi bir hata yapmayın.
Bu arada dikkat eksikliği hangi mesleklere engel olur tam olarak bilmiyorum, onu siz daha iyi bilirsiniz.
Hocam mesela ben A101 bașvardum fakat dikkat eksikliğin var o yüzden seni ișe alamıyoruz diye yolladılar beni ama ben en çok vasıfsız yerler ilgelendiriyor.
shockedblackguy
Üstün
Dikkat eksikliğin olduğunu nereden görüyorlar? Dikkat eksikliği olan milyonlarca insan vardır ama haberleri bile yoktur. İlk defa böyle bir şey duydum.
Kısa süreli çalışmak istiyorsan seçenekler çok az zaten ki bu firmalar da sezonluk alıyor genelde en az 3 ay olarak.
Kısa süreli çalışmak istiyorsan seçenekler çok az zaten ki bu firmalar da sezonluk alıyor genelde en az 3 ay olarak.
Yok direkt milyoner olarak işe başlasın bence.
- Makaleler
- 1
Maaşlı çalışmanın tanımı o, kendi işini kuramayan herkesin maaş seviyesi ve pozisyondan bağımsız olarak hayatını geçireceği iş türü.
Alakası yok. Kısa süreli çalışacaksanız bu tarz yerler olabilir; ancak hayatınızı idame ettirecek bir iş arıyorsanız elektrikçi, sanayi işleri, su tesisatçılığı gibi el işçiliği gerektiren her alanda ciddi kazançlar var.
Alakası yok. Kısa süreli çalışacaksanız bu tarz yerler olabilir; ancak hayatınızı idame ettirecek bir iş arıyorsanız elektrikçi, sanayi işleri, su tesisatçılığı gibi el işçiliği gerektiren her alanda ciddi kazançlar var.
Tekrar ediyorum, nerede ve hangi pozisyonda çalışıyor olursanız olun, maaşlı çalışmak demek kölelik demektir. İster genel müdür olun, ister elektrikçi, tesisatçı. Kendi işinizi yapıyorsanız orası başka, ama onu zaten ilk mesajımda da söylemiştim. Ek olarak bunu işçi olarak söylemiyorum, 30+ yıllık çalışma hayatımın 25 yılı orta/üst düzey yönetici olarak geçti.
Son düzenleme: