Detaylar
Kim cevapladı?Hocam bence en berbat olsun kendi işin olsun bu hayatta size katılıyorum, kaldı ki mesele üstten emir almak da değil, sürekli sürekli bir baskı hiyerarşisi var işlerde, zaten psikolojik olarak bu insanı yoruyor, bunu da geçtim maaşlı bir işte güzel bir maaş almıyorsan yıllar sonra bir bakmışsın elinde hiçbir şey yok karın tokluğuna çalışmışsın yıllarca ve de bu kadar baskı ve köleliğin içinde, o yüzden bence her insan yeteneği, mesleği ne olursa olsun sermayesi yapacağı işe yetebiliyorsa ve kendine güveniyorsa kesinlikle kendi işini kurmalı, yoksa maaşlı işte aynı tas aynı hamam bir adım ileri gidemez, gitse terfi alsa bile daha fazla iş yükü ile karşılaşır.Tekrar ediyorum, nerede ve hangi pozisyonda çalışıyor olursanız olun, maaşlı çalışmak demek kölelik demektir. İster genel müdür, ister elektrikçi, tesisatçı. Kendi işinizi yapıyorsanız orası başka, ama onu zaten ilk mesajımda da söylemiştim. Ek olarak bunu işçi olarak söylemiyorum, 30+ yıllık çalışma hayatımın 25 yılı orta/üst düzey yönetici olarak geçti.
Sağlık raporunda belli oluyor hocam.Dikkat eksikliğin olduğunu nereden görüyorlar? Dikkat eksikliği olan milyonlarca insan vardır ama haberleri bile yoktur. İlk defa böyle bir şey duydum.
Kısa süreli çalışmak istiyorsan seçenekler çok az zaten ki bu firmalar da sezonluk alıyor genelde en az 3 ay olarak.
shockedblackguy
Üstün
Sağlık kurumu teşhisli o zaman. Ama almamaları saçma geldi. Ne çalışanlar gördüm işini bile yapmıyor. Yan gelip yatıyor işinde uyuyor, onları da atmıyorlardı nedense.
- Makaleler
- 1
Tekrar ediyorum, nerede ve hangi pozisyonda çalışıyor olursanız olun, maaşlı çalışmak demek kölelik demektir. İster genel müdür olun, ister elektrikçi, tesisatçı. Kendi işinizi yapıyorsanız orası başka ama onu zaten ilk mesajımda da söylemiştim. Ek olarak bunu işçi olarak söylemiyorum, 30+ yıllık çalışma hayatımın 25 yılı orta/üst düzey yönetici olarak geçti.
McDonald's'da kasiyer olan biri mi, geleceği daha parlak olur o iş üzerinden ilerlerse, yoksa elektrikçilikte çalışmak mı daha ilerisi için parlak? Benim şu an iş yerimde işlerimi yapmaya gelen elektrikçi, eskiden başka bir yerde elektrik işlerini yapan bir ustaydı; şimdi ise kendi işinin sahibi. McDonald's'da kasiyerlikle gidip burger restoranı mı açacaksın?
McDonald's'ta çalışan biriside ilerleyebiliyor bu arada. 10 yıl gibi bir sürede operasyon müdürü hatta daha üstüne yükselebilir. Aylık aldığı maaşı da bir elektrikçi kazanamayabilir. Böyle kıyaslamalar yanlış.McDonald's'da kasiyer olan biri mi, geleceği daha parlak olur o iş üzerinden ilerlerse, yoksa elektrikçilikte çalışmak mı daha ilerisi için parlak? Benim şu an iş yerimde işlerimi yapmaya gelen elektrikçi, eskiden başka bir yerde elektrik işlerini yapan bir ustaydı; şimdi ise kendi işinin sahibi. McDonald's'da kasiyerlikle gidip burger restoranı mı açacaksın?ayrıca çok sevdiğim bir söz vardır babamın, tabii söz birisinin midir bilmem ama babamdan duymuştum: ‘elemanı olmadığın işin patronu olamazsın.' yani öyle bir anda yönetici olursan, zaten hayatında başarıya ulaşamazsın. Havadan bir anda 500 bin dolar sermayen olsa, o şirketi batırırsın.
- Makaleler
- 1
McDonald's'ta çalışan biriside ilerleyebiliyor bu arada. 10 yıl gibi bir sürede operasyon müdürü hatta daha üstüne yükselebilir. Aylık aldığı maaşı da bir elektrikçi kazanamayabilir. Böyle kıyaslamalar yanlış.
Kendi işini kurmuş bir elektrikçi, bir dükkan satın alabilir, ev ve araba sahibi olabilir. Ama McDonald's'ta operasyon müdürü olan biri en fazla rahat yaşar, o kadar. Ayrıca, kendi işin varken bir başkasının firmasında çalışmanın rahatlığı ve özgürlüğü aynı şey değil. Son yıllarda enflasyonu hesaba katmasan bile emek işçiliği gerektiren mesleklerin değeri arttı, çünkü kalifiye eleman bulmak zorlaştı. Bu yüzden kar oranları bu tür işlerde çok yüksek. Özetle, aynı maaşı alan iki kişiden biri McDonald's tarzı bir yerde çalışırken diğeri su tesisatçılığı yapıyorsa, su tesisatçısını takdir ederim; McDonald's'ta çalışan kişi için ise gülünç bulurum. Tabii bu, her iki tarafın da aynı şartlar altında, okul olmaksızın bu meslekleri seçtiği durumda geçerli. Ticaretin kazandırdığı parayı, hiçbir beyaz yakalıyla kazanmanız mümkün değil.
McDonald's'da kasiyer olan biri mi, geleceği daha parlak olur o iş üzerinden ilerlerse, yoksa elektrikçilikte çalışmak mı daha ilerisi için parlak? Benim şu an iş yerimde işlerimi yapmaya gelen elektrikçi, eskiden başka bir yerde elektrik işlerini yapan bir ustaydı; şimdi ise kendi işinin sahibi. McDonald's'da kasiyerlikle gidip burger restoranı mı açacaksın?ayrıca çok sevdiğim bir söz vardır babamın, tabii söz birisinin midir bilmem ama babamdan duymuştum: ‘elemanı olmadığın işin patronu olamazsın.' yani öyle bir anda yönetici olursan, zaten hayatında başarıya ulaşamazsın. Havadan bir anda 500 bin dolar sermayen olsa, o şirketi batırırsın.
Hocam ben senin dediklerini benim dediklerimle bir araya getiremiyorum, tam bir "ben ne diyorum, sen ne diyorsun?" durumu yaşanmakta benim tarafımda. Söylemediğim, hatta ima bile etmediğim şeylere cevap yazıyorsun.
Tabi ki kendi işini kursun, tabi ki kendi işini kuracak işe girsin ama konu bu değil ki. Ben Burger king'e girsin mi dedim? Burgerci ile elektrikçinin geleceklerini mi karşılaştırdım? Bir anda yönetici mi olsun dedim? Bunları bırak ben ilk soruyu soran arkadaşa tek bir iş alanı tavsiyesinde mi bulundum?
Adamın biri yazmış, "köle mi olacaksın diye".... Ben de dedim ki, maaşlı çalışan herkes köledir zaten, yönetici olsa da köledir, işçi olsa da köledir (saçma kriterler koymayın anlamında). Bu iste yani dediğim, ne eksik ne fazla.
Bu arada:
Elemanı olmadığın işin çok da rahat "patronu" olursun ve hatta olmak zorundasın, çünkü başka yolu yok bir seviyeden sonra.
Üretim firmasında genel müdür olduğunu düşün. Her bölüm yöneticisi sana raporluyor olacak. Satınalma, İK, satış, pazarlama, planlama, lojistik, finans, muhasebe, mühendislik, tasarım, üretim, kalite,... Hatta bilgiişlem, iç denetim, İSİG, bakım... . Kaç tanesinin elemanı olmuş olabilirsin üst yöneticiliğe yükselmeden evvel? Finans ve üretim ve satış ve bakım ve İK ve... Var mı öyle bir uzmanlık? Ha, adam zaten bu alanlardan birinden gelmiş çalışıp yükselmiş olacak, yoksa patron oğlu değilse nasıl yönetici olacak, mezun oldum beni müdür yap diye bir hayat yok normal koşullarda.
Ha, vizyon küçükse, kafadaki 2-3 çalışanlı bir dükkansa, tamam söz doğru. ama onun üzerindeki boyutlarda bir anlam ifade etmiyor.
Yönetici belli bir seviyeden sonra yönettiği konuların hepsinin uzmanı olamaz, işin doğası gereği imkansızdır. Uzmanlık onun altındakilerin işi, onun işi yönetmek. Şu an firma sahipleri yöneticiler ve patronların hepsi uzman kişiler mi yapılan bütün işler konusunda? Değiller, peki batıyor mu hepsi?
Edit:
İşte bu aşağıdaki de küçük esnaf sırıtışı, ne eksik, ne fazla
Son düzenleme:
Bir elektrikçinin kendi dükkanını kurmuş olması yatırım olarak geçer. Aynı şekilde McDonald's'ta çalışıp aynı maaşı alan birisi de kendi yiyecek dükkanını açabilir. Bu yapılan karşılaştırma çok saçma.Kendi işini kurmuş bir elektrikçi, bir dükkan satın alabilir, ev ve araba sahibi olabilir. Ama McDonald's'ta operasyon müdürü olan biri en fazla rahat yaşar, o kadar. Ayrıca, kendi işin varken bir başkasının firmasında çalışmanın rahatlığı ve özgürlüğü aynı şey değil. Son yıllarda enflasyonu hesaba katmasan bile emek işçiliği gerektiren mesleklerin değeri arttı, çünkü kalifiye eleman bulmak zorlaştı. Bu yüzden kar oranları bu tür işlerde çok yüksek. Özetle, aynı maaşı alan iki kişiden biri McDonald's tarzı bir yerde çalışırken diğeri su tesisatçılığı yapıyorsa, su tesisatçısını takdir ederim; McDonald's'ta çalışan kişi için ise gülünç bulurum. Tabii bu, her iki tarafın da aynı şartlar altında, okul olmaksızın bu meslekleri seçtiği durumda geçerli. Ticaretin kazandırdığı parayı, hiçbir beyaz yakalıyla kazanmanız mümkün değil.
Bu arada kendi firmanızda çalıştınız mı veya kendi firmanız var mı bilmiyorum fakat kendi firmanız olduğunda tatilde bile iş düşünmek zorundasınız. İş rahatlığı olarak beyaz yakalı kişiler kesinlikle çok daha rahat. Hiçbir patron gidip 1 ay aralıksız tatil yapamıyor, firmanın büyüklüğü farketmeksizin. Rahmi Koç'un dahi "en büyük hayalim ayaklarımı uzatıp tatil yapmak" diyor.
Ticaretin kazandırdığı para olarak ne kadar paradan bahsediyorsunuz bilmiyorum. Ticaret sonuç olarak 100 binde kazandırabilir 500 binde, 1 milyonda 10 milyonda. Şu anda ortalama bir esnaf için vergi vesaire düştükten 200 bin cebine kaldığını varsayalım ki ortalama bir esnaf için güzel bir meblağ.
Beyaz yakalı olarak banka müdürleri bu bahsedilen parayı sadece maaş olarak alıyor üstüne ona yakın prim geliyor. Doktorları saymama gerek yok, mühendisin kendini geliştirmesine göre bu paranın belki 3 katını maaş olarak alabiliyor. Fabrika müdürleri bu bahsedilen paranın üstünde alıyor.
"Ticaretin kazandırdığı parayı, hiçbir beyaz yakalıyla kazanmanız mümkün değil." cümleniz genel itibariyle çok yanlış. Eğer ki başarılı olursanız her işte fazlasıyla kazanabilirsiniz. Ticaret öyle sandığınız kadar kolay bir şey de değil.
sasininaskeri2
Uzman
Dün markette bir çalışan gördüm biraz engeli vardı onu işe alıyorsa dikkat eksiliği pek sorun olmaz gibime geliyor.