Detaylar
Kim cevapladı?Onlar engelli kontenjanından giriyor ve şirketlerin engelli birey çalıştırma zorunluluğu var diye biliyorum. Dikkat eksikliğinin bu kontenjana dahil edeceğini sanmıyorum.Dün markette bir çalışan gördüm biraz engeli vardı onu işe alıyorsa dikkat eksiliği pek sorun olmaz gibime geliyor.
Onlar engelli kontenjanından giriyor ve şirketlerin engelli birey çalıştırma zorunluluğu var diye biliyorum. Dikkat eksikliğinin bu kontenjana dahil edeceğini sanmıyorum.
Doğrudur, 50 ve daha üzeri çalışanı bulunan özel iş yerlerinin çalışan sayısının %3'ü, kamu işyerlerinin ise %4'ü oranında engelli ve %2'si oranında eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu var. Eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu eskiden özel iş yerleri için de vardı ama uzun zaman önce (2008?) kalktı.
Ancak her engelli bu kapsamda değerlendirilmiyor. Engelli raporu olması ve raporda belirtilen fonksiyon kayıplarının %40 ve üzerinde olması gerekiyor.
Dün markette bir çalışan gördüm biraz engeli vardı onu işe alıyorsa dikkat eksiliği pek sorun olmaz gibime geliyor.
Ne yazık ki ülkemizde DEHB, şiddeti ne seviye de olursa olsun. "engel" olarak görülmüyor. Yasalarda bazı spesifik meslekler için (polis ve askerlik gibi) "olamazlar" şeklinde sınırlamalar getirilmiş. Bunun dışında işverenin kararına bırakılmış, yani normal bireyler gibi değerlendiriliyorlar, özel bir hakları ne yazık ki yok.
Son düzenleme: