Skyline R34 8

Gelişen
İyi günler. Bu yaz boş durmamak için işe girmeye karar verdim. Lisede grafik tasarım ve fotoğrafçılık okuduğum için fotoğrafçıda çalışmak istedim. Dün arayıp pazartesi görüşelim dediler. Bugün ilk iş olarak saçımı kestirdim. Başka nelere dikkat edersem iyi olur?
Teşekkürler.

İyi günler. Bu yaz boş durmamak için işe girmeye karar verdim. Lisede grafik tasarım ve fotoğrafçılık okuduğum için fotoğrafçıda çalışmak istedim. Dün arayıp pazartesi görüşelim dediler. Bugün ilk iş olarak saçımı kestirdim. Başka nelere dikkat edersem iyi olur?
Teşekkürler.
Sakin ve soğukkanlı olun hocam.

Kendin ol kardeşim. Görüşmeye gittiğinde rahat ol, gereksiz heyecan yapma. Karşındaki kişiler de senin gibi insanlar. Senden beklentilerini öğren ve o beklentileri karşılayabileceğine inanıyorsan bunu özgüvenli bir şekilde göster. Kibar ve saygılı ol, sorulara net cevap ver. İnşallah işi alırsın, şimdiden başarılar.

Saçını neden kestirdiğini tam anlamadım. Yani böyle uzundu kısa saç mı yaptın yoksa zaten kısa saçı iyi görünsün diye bir daha mı kestirdin. İlkiyse biraz abartı olmuş derim. İkinci dediğimse yakışır, iyi yapmışsın. Çok ciddiyetli bir yer değil sanırım. O açıdan takım elbise falan giyip gitme görüşmeye. Günlük hayatta giyilebilecek türden kısa kollu bir beyaz gömlek vs varsa altına bir şeyler uydurup öyle gidersin. Onun dışında dememe gerek yok sanıyorum ama sabahından veya akşamından bir duş al. Karşı tarafa yaz dolayısıyla ter kokma. Parfüm falan sıkacaksan çok baharatlı kokular sıkma. Karşı tarafı rahatsız eder genelde. Böyle ağaçsı odunsu koku iyidir hafiften. Karşı tarafın gözlerinin içine bakmaya çalış konuşurken. Görüşmede heyecan yaptıysan elini kolunu sürekli sallayasın geliyorsa ellerini kavuşturduğun basit bir el hareketi var. Siyasetçiler falan da yapıyor genelde beden dili eğitimi aldıkları için. Karşı taraf senin kadar ciddiye bile almıyor olabilir görüşmeyi. Çok gerilme. İş olarak ne istiyorlar, sen ne yapabilirsin. Bunları konuşursunuz. Şartlar uyarsa kabul edersin olmazsa olmaz zaten. Bol şans.

Son düzenleme:
Sanmıyorum, gerek yok. Burada hukuk moderatörü olan bir arkadaş vardı. O daha iyi bilir ama size normal reşit birey gibi davranamıyorlar diye biliyorum. Aile izni vs gerekiyor çalışmanız için resmi olarak diye biliyorum. Böyle kaçak, sigortasız ve elden para alacaksan bunlar gerekmez ama resmi tarafı dediğim gibi sanıyorum.