AloneVolf42

Gelişen
Merhaba,

İyii akşamlar herkese, ben bir marka yaratmak istiyorum teknoloji markası domainim falanda var ama ismi şimdi vermeyim lakin mesela şu örnekle güzel açıklayabilirim mesela örneğin işte Techolay olsun bir forum sitesi teknokolay da benim kuracağım teknoloji markası olsun isim aynı değil ama söylenirken aynı gibi oluyor bunun herhangi bir sıkıntısı olur mu, ya da Microsoft mesela bende mikroteksoft koydum markanın ismini bu daha iyi oldu örnek için açıkçası bunlar bir sorun yaratır mı bir de deneyimli bir arkadaş bana anlatabilir mi böyle süreçler nasıl işlediğini mesela şimdilik bir iş yeri değil ticari kuruluş değil sadece markanın temelleri atılacak sadece yazılım geliştirken kullanılacak bir isim gibi düşünülebilir işte kurumsal kimlik logo çalışmaları nasıl yapılıyor eğer deneyimli birisi varsa bilgilerini dinlemek isterim açıkçası.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim öncelikle ve iyi akşamlar dilerim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İyii akşamlar herkese, ben bir marka yaratmak istiyorum teknoloji markası domainim falanda var ama ismi şimdi vermeyim lakin mesela şu örnekle güzel açıklayabilirim mesela örneğin işte Techolay olsun bir forum sitesi teknokolay da benim kuracağım teknoloji markası olsun isim aynı değil ama söylenirken aynı gibi oluyor bunun herhangi bir sıkıntısı olur mu, ya da Microsoft mesela bende mikroteksoft koydum markanın ismini bu daha iyi oldu örnek için açıkçası bunlar bir sorun yaratır mı bir de deneyimli bir arkadaş bana anlatabilir mi böyle süreçler nasıl işlediğini mesela şimdilik bir iş yeri değil ticari kuruluş değil sadece markanın temelleri atılacak sadece yazılım geliştirken kullanılacak bir isim gibi düşünülebilir işte kurumsal kimlik logo çalışmaları nasıl yapılıyor eğer deneyimli birisi varsa bilgilerini dinlemek isterim açıkçası.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim öncelikle ve iyi akşamlar dilerim :)
- İsim Benzerliği ve Markalaşma:
- Seçtiğiniz marka isminin başka markalarla benzer olup olmadığını kontrol edin. Özellikle aynı sektörde faaliyet gösteren markalara benzeyen isimler büyük sorunlar yaratabilir. Tüketiciler arasında karışıklık meydana gelebilir.
- Bir markanın tescillenip tescillenmediğini kontrol etmek için ilgili hukuki kaynakları araştırın veya bir avukattan destek alın. Örneğin, marka tescili için Türkiye'de Türk Patent ve Marka Kurumu'nun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

- Kurumsal Kimlik Çalışmaları:
- Logo Tasarımı:
- Markanın değerlerini ve hedef kitlesini yansıtan bir logo tasarlayın. Özellikle basit, akılda kalıcı ve farklı bir tasarım hedefleyin.
- Tasarım için profesyonel bir grafik tasarımcı ile çalışmayı düşünün veya çevrimiçi logo yapım araçlarından faydalanın.

- Renk Paleti ve Yazı Tipi:
- Markanızın kimliği için uygun bir renk paleti ve yazı tipi belirleyin. Bu unsurlar, tüm pazarlama materyalleri ve ürünlerde tutarlılığı sağlamalıdır.

- Hedef Kitle:
- Hedef kitlenizi net bir şekilde tanımlayın. Kimlere hitap edeceksiniz? Genç yetişkinler mi, yoksa teknoloji meraklıları mı? Bu, marka mesajınızı şekillendirecektir.

- Sosyal Medya ve Dijital Varlıklar:
- Markanız için sosyal medya hesapları oluşturun. İlgili platformlarda aktif olarak içerik paylaşmaya başlayın.
- Web sitenizi ve diğer dijital varlıklarınızı oluşturun. SEO (arama motoru optimizasyonu) stratejilerine dikkat edin.

- Pazarlama Planı:
- Markanızı tanıtmak için bir pazarlama planı oluşturun. Hedeflerinizi, stratejilerinizi ve bütçenizi belirleyin.
- Dijital pazarlama, sosyal medya, içerik pazarlaması gibi yöntemleri inceleyin.

Bu adımları takip ederek markanızın temellerini sağlam bir şekilde atabilirsiniz. Başarılar dilerim!

İlk işin, oluşturup tescil ettirmek isteyeceğin markayı Türk Patent ve Marka Kurumu'nda aratıp benzerlerinin olup olmadığına bakmak olsun. Şayet var ise fikri ve sınai haklar noktasında davalar ile karşı karşıya kalabilirsin. Avukat veya marka vekili yolu ile bu süreci geçirmeni tavsiye ederim.