İskandinav ülkelerine nasıl gidilir?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hikikomori
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 273
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
@80, hocam Türkiye'de bir dil bölümü okuduktan sonra oralarda yüksek lisans yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsak neler gerekiyor?
Dil bölümlerinin de yüksek lisans seçenekleri var tabii ki. Kendinize uygun bir bölüm bulduğunuzda başvuru yapmanız gerekiyor. Genellikle ortalamanıza ve niyet mektubunuza bakıyorlar. Avrupa Birliği içinde yaşamayanlar için ücretler daha fazla oluyor.
 
Dil bölümlerinin de yüksek lisans seçenekleri var tabii ki. Kendinize uygun bir bölüm bulduğunuzda başvuru yapmanız gerekiyor. Genellikle ortalamanıza ve niyet mektubunuza bakıyorlar. Avrupa Birliği içinde yaşamayanlar için ücretler daha fazla oluyor.
Sanırsam ücretten dolayı orası da iptal gibi gözüküyor. Peki hocam siz ne önerirsiniz ? Yani ben huzur istiyorum. Ders çalışmak sorun değil gerçekten hep çalışırım ama ben yurt dışına çıkmak istiyorum. Hem kendim hem ailem için. Yurt dışına çıkma yolu söyleyebilir misiniz ?
 
Eğitim vizesi aldıktan ve mezun olduktan sonra iş arayabilirsiniz. Fransa, Almanya, İspanya ve Polonya gibi ülkelerde eğitim pek pahalı değil. İspanya ve Polonya’da hayat da ucuz. Diğer yandan, Fransa’da vatandaşlık almak kolay. Herhangi bir Avrupa ülkesinde vatandaşlık aldıktan sonra istediğiniz yerde iş bulabilirsiniz. Belki sevdiğiniz birisi olursa evlilik yoluyla da oturma izni alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
@80, Fransa'da 2 yıl eğitim aldıktan sonra başvuru yapılabiliyor mu ? Yapılıyorsa onaylanma olasılığı nasıl oluyor hocam ? Valla çok soru soruyorum ama kusura bakmayın :).
 
Yüksek lisansı bitirdikten sonra çalışma izni alabiliyorsunuz. İki sene çalışırsanız ve durumunuz uygunsa vatandaşlık başvurusunu alıyorlar. Şansınıza bağlı olarak da kısa sürede onaylanabiliyor ya da yıllarca bekletebiliyorlar.

Bunun için çeşitli gereksinimler oluyor:
  • Fransızca bilgisi
  • Belirlenen maaş seviyesi
  • Kültür testi
  • Mesleğiniz
Tabii ki de bununla sınırlı kalmıyor. Eğer Fransız vatandaşı olursanız İskandinav ülkelerinde de çalışabilirsiniz ve gerekli süre sonunda vatandaş olabilirsiniz. Teknik olarak kolay denilebilir ama garanti gözüyle bakmamanız gerekiyor. Düzgün bir eğitim alırsanız zaten her yerde iş bulabilirsiniz.
 
@80, hocam böyle bir yazı gördüm. Mesela normal üniversiteyi orada okumak istesem. 2 yıl sonra vatandaşlık hakkı kazanabiliyor muyum ? İlla yüksek lisans bitirip, çalışmak mı gerekiyor ?
Fransa en imtiyazlı vatandaşlık talebi değerlendirmesini 2 yıl ve 2 yıldan daha uzun bir süredir Fransa'da öğrenim görmekte olanlar için yapmaktadır.
 
@80, hocam böyle bir yazı gördüm. Mesela normal üniversiteyi orada okumak istesem 2 yıl sonra vatandaşlık hakkı kazanabiliyor muyum? İlla yüksek lisans bitirip çalışmak mı gerekiyor?
Sadece okumanız yetmiyor. Fransız diplomasına sahip olduktan sonra 2 sene orada yaşarsanız vatandaşlığa başvurma hakkına sahip oluyorsunuz. Kısacası, 2 sene okuyorsanız en azından 4 sene gerekiyor. Başvurunun sonuçlanması da 2 sene kadar alabiliyor. Diğer türlü, herkese vatandaşlık dağıtıyor olurlardı.
 
Geri
Yukarı Alt