Dil bölümlerinin de yüksek lisans seçenekleri var tabii ki. Kendinize uygun bir bölüm bulduğunuzda başvuru yapmanız gerekiyor. Genellikle ortalamanıza ve niyet mektubunuza bakıyorlar. Avrupa Birliği içinde yaşamayanlar için ücretler daha fazla oluyor.@80, hocam Türkiye'de bir dil bölümü okuduktan sonra oralarda yüksek lisans yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsak neler gerekiyor?
Sanırsam ücretten dolayı orası da iptal gibi gözüküyor. Peki hocam siz ne önerirsiniz ? Yani ben huzur istiyorum. Ders çalışmak sorun değil gerçekten hep çalışırım ama ben yurt dışına çıkmak istiyorum. Hem kendim hem ailem için. Yurt dışına çıkma yolu söyleyebilir misiniz ?Dil bölümlerinin de yüksek lisans seçenekleri var tabii ki. Kendinize uygun bir bölüm bulduğunuzda başvuru yapmanız gerekiyor. Genellikle ortalamanıza ve niyet mektubunuza bakıyorlar. Avrupa Birliği içinde yaşamayanlar için ücretler daha fazla oluyor.
Fransa en imtiyazlı vatandaşlık talebi değerlendirmesini 2 yıl ve 2 yıldan daha uzun bir süredir Fransa'da öğrenim görmekte olanlar için yapmaktadır.
Sadece okumanız yetmiyor. Fransız diplomasına sahip olduktan sonra 2 sene orada yaşarsanız vatandaşlığa başvurma hakkına sahip oluyorsunuz. Kısacası, 2 sene okuyorsanız en azından 4 sene gerekiyor. Başvurunun sonuçlanması da 2 sene kadar alabiliyor. Diğer türlü, herkese vatandaşlık dağıtıyor olurlardı.@80, hocam böyle bir yazı gördüm. Mesela normal üniversiteyi orada okumak istesem 2 yıl sonra vatandaşlık hakkı kazanabiliyor muyum? İlla yüksek lisans bitirip çalışmak mı gerekiyor?