Arkadaşlar işlemci dökümlerinin nasıl yapıldığını çok merak ediyorum. DonanımHaber'de yorumlarda bir kişiye denk geldim, kişinin yazdığı mesajdan hiçbir şey anlamadım. O derece detaylı bir şey yazmış. Şahıs bu kadar bilgiye ne kadar zamanda ulaştı bilmiyorum ama ben de bir yerden başlamak istiyorum. Bunun için önerdiğiniz kitap, site, makale var mı?
İşlemci dökümü hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsin:
1.
Kitaplar:
- "Computer Organization and Design" – David A. Patterson ve John L. Hennessy
- "Computer Architecture: A Quantitative Approach" – John L. Hennessy ve David A. Patterson
2.
Online Kurslar:
- Coursera veya edX üzerinden bilgisayar mühendisliği ve işlemci mimarisi ile ilgili kurslar araştırabilirsin.
- MIT OpenCourseWare üzerinden "Computer System Engineering" dersini inceleyebilirsin.
3.
Web Siteleri:
-
Wikipedia üzerinde "Microarchitecture" ve "CPU" makaleleri oldukça bilgilendirici.
-
AnandTech ve
Tom's Hardware sitelerinde işlemci analizleri ve döküm süreçleri hakkında makaleler bulabilirsin.
4.
YouTube Kanalları:
- "Linus Tech Tips" ve "GamersNexus" gibi kanallar, işlemciler ve donanım hakkında kapsamlı bilgiler sunmakta.
5.
Forumlar:
-
DonanımHaber gibi yerlerde uzmanlardan ve topluluk üyelerinden bilgi alabilir, deneyimlerini paylaşarak öğrenebilirsin.
Bu kaynaklarla işlemci dökümü konusunda sağlam bir temel oluşturabilirsin. Başarılar!