Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kndow3

Çalışkan
Merhaba. Hazır sistem satın aldım, işlemci soğutucu demonte halde geldi ve kendim bir şekilde taktım. Fandan çıkan kablo bağlantısını CPU fan kısmına taktım ve RGB aydınlatması çalışmadı. Acaba bağlamam gereken yer farklı mı, yardim eder misiniz?

IMG_20250102_200718.webp IMG_20250102_200211.webp IMG_20250102_200200.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@kndow3, soğutucunun fanı ARGB. Yani adreslenebilir RGB, yani renkleri manuel olarak değiştirilebilir RGB. Normal RGB'lerin renkleri manuel olarak değiştirilmiyor. Bunlar ayrı teknolojiler ve ayrı kablo bağlantılarına sahip.

Daha önce de dediğim gibi normal RGB fanlar 4 pinli bir kabloya sahip ve bu kablolar anakart üzerinde de 4 pinli RGB portuna takılır.

ARGB fanlar ise 3 pinli bir kabloya sahip olur ve anakart üzerinde 3 pinli ARGB portuna takılır.

Yine daha önce de söylediğim gibi anakartında ARGB portu bulunmuyor maalesef ve mevcut haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanamayacaksın.

Yine daha önce de söylediğim gibi, şu haliyle soğutucu fanının RGB özelliğini kullanabilmen için harici bir ARGB kontrolcüsü satın alıp kullanman gerekiyor.
Anakartın nedir? Oradaki kablolar ARGB kabloları anakartta yeri var ise takabilirsin.

Gigabyte H610M h V2.

Eki Görüntüle 112057

Bu kısımda yer alan;

Eki Görüntüle 112058

Bu Port'a takacaksın o kablodaki ok 12v yazısının üstüne gelsin yoksa renkler doğru yanmaz.

Yani fan kablosu olduğu yerde kalsın, kule soğutucunun kablosunumu sadece oraya takacağım yoksa ikisinide mi oraya takacağım?

Bu arada RGB kablosunu takmaktan daha önemli bir sorunun var. O da soğutucuyu yanlış konumlandırmış olman. Yukarıya doğru bakacak şekilde değil, egzos fanına doğru bakacak şekilde konumlandıracaksın. Soğurucunun fanı da egzos fanına doğru hava akışı sağlayacak şekilde konumlanmalı.

Bu arada RGB kablosunu takmaktan daha önemli bir sorunun var. O da soğutucuyu yanlış konumlandırmış olman. Yukarıya doğru bakacak şekilde değil, egzoz fanına doğru bakacak şekilde konumlandıracaksıb. Soğurucunun fanı da egzoz fanına doğru hava akışı sağlayacak şekilde konumlanmalı.

Evet onu yeni fark ettim, düzelteceğim, teşekkürler 😂

Arkadas cevap vermedi de size sorayim: Ekran kartında bulunan LED kısmına fandan çıkan kabloyu mu bağlayacağım yoksa kule sogutucudan mı?

Gönderdiğiniz fotoğrafta 4 giriş var fakat bendeki kablo 3 girişli, 4. giriş kapalı, nasıl yapacağım?

Eki Görüntüle 112079

Benim attığım 12v RGB kablosu, sendeki ise 5v RGB imiş ama kartında buna uygun çıkış yok yanlış değilsem.

1735841995150.webp

Sitede belirtilmemiş (1X RGB şerit başlığı diyor, o da 12v olan)